tradera

Japp ikväll har jag vunnit fyra auktioner på tradera, fyra auktioner med söta bebiskläder! Givetvis ska jag köpa något nytt plagg med, men det gör inget om bebis har mycket begagnat. Så länge det är helt och rent så stör det inte mej att någon annan ägt kläderna innan. Jag kommer nog att få låna en overall till bebis av min kompis, snällt tycker jag!

Lustigt att vissa kan handla på tradera men inte handla på loppis, för mej är det sak samma! Sakerna på tradera är ju ofta använda och man tvättar ju dem på när man får hem dem. Så vad är egentligen skillnaden?
Det luriga med tradera är att det gäller att man vet vad en sak kostar i nypris så man inte ger några överpriser när man räknar in portot osv. För en auktion så kommer jag att ge 77 kr för tre plagg och det är med porto. En annan auktion går på 44 kr för 6 plagg, lagom priser tycker jag!

Idag var en jobbarkompis och hälsade på på jobbet, hon fick bebis 1/8. En liten söt prinsessa, hon vägde lite mer än 3 kg nu! Hon var inte stor när hon föddes! Fint namn har hon med!

Idag hugger det till i ryggen när jag andas djupa andetag, antagligen någon muskel som ömmar. Imorgon är jag ledig! Sen jobbar jag fre-mån.

96 dagar kvar till beräknad förlossning!

jobb

Jag har varit lite orolig att jag inte skulle få så många timmar att jobba i september eftersom jag är gravid. Men det har löst sig som tur är, än så länge har jag 85 timmar att jobba i september, och då har jag bara fått tider fram till mitten av september, eller iaf runt mitten av september. Skönt att veta att jag har jobb iaf!
Ska ansöka om hp men inte säkert att jag får det eftersom jag är timanställd, men har jag timmar inplanerade så borde jag få det för då förlorar jag ju inkomst. Annars får jag jobba på så länge jag kan. Än så länge är det inga problem, jag jobbar på som vanligt men givetvis är jag lite tröttare än vanligt. Men får jag bara vila så går det bra.

Idag började maken jobba efter sin semester och jag tror han kommer att vara trötter när han kommer hem!

Själv sussade jag länge idag, skönt!

Om två timmar ska jag köra till mitt jobb, jobbar 16.30-22 idag. Lagom lång tur och jobbar likadant imorgon.

Min dag har gått ut på att ringa lönekontoret för de hade räknat på min förra timpeng, sa att det går bra att jag får pengarna nästa lön istället. Sen har jag tittat en massa på tradera och faktiskt budat på två saker, givetvis bebiskläder. Får se om jag vinner auktionerna eller inte.  Nu tänkte jag läsa lite och invänta maken!

massa saker

Igår var en rolig dag!
Jag och maken bestämde i fredags att vi skulle åka till Malmö för att kika på en ny barnvagn. Sagt och gjort, i regnet körde vi till Malmö, hittade parkering och hittade barnvagnsaffären.
Traskade in och hittade vagn nästan direkt, dessutom bra pris på den. De reade ut 08:orna för att få plats med 09:orna. Vi fick bra hjälp och kompletterade vagnen med hjulskydd och bäddmadrass. Alltså det blev en Emmaljunga City Cross -08 färgen är Melon Green. I paketet ingick regnskydd, mjuklift och footsack. Mjukliften gör man om till en åkpåse när det behövs.
Sen kikade vi runt lite till i affären bara för att se vad det finns för utbud och vad saker kostar. Det kom en annan försäljare (tror det var ägaren) och visade bilbarnstol men där avvaktar vi och ska bestämma oss vad vi vill ha. Inte köpa första bästa, precis som vi har gjort med vagnen. Vi har kollat på en Emmaljunga city cross sen i juli typ.
Sen frågade försäljaren om vi hade spjälsäng och skötbord, sa då att vi tänkte köpa på IKEA. Men så visade han oss Brio Moon Lux säng med matchande skötbord. Han hade så klart paketpris för det var en färg som skulle utgå ifrån Brio. Säng och skötbord skulle gått på 2900 men nu hade de 50% rabatt. Skulle vi köpt säng och skötbord på IKEA skulle vi betalat över 2000 för den säng och skötbord som vi tittat på. Så nu blev det billigare och sängen och skötbordet var fint.
Så istället för att bara komma hem med en vagn så kom vi hem med vagn, säng och skötbord.
Ganska skönt att ha det ordnat så nu är det bara kompletterande saker som behövs!

Jag var ganska trött i knoppen efter den shoppingturen, hände så mycket kändes det som!

Sen på kvällen igår hämtade jag upp Elin på ICA sen drog vi hem till Jessica. Där smaskade vi på smörgåstårta, lyssnade på allt Nova hade att säga, käka massa godis och spelade Buzz. En mycket trevlig kväll som gick alldeles för fort! Bebisen i magen var lugn så inte kunde Elin få känna någon spark, Jessica kände en spark i fredags så det var allt lite orättvist! :-)




förföljare

Jag har en förföljare på internet, är det så intressant att läsa om sådant jag diskuterar med andra? Bara synd att jag inte skriver en massa privat om mitt sexliv osv nu när jag är gravid. Haha! Jag gnäller inte heller av mej om min partner osv, vissa saker pratar man av sig med sina irl-vänner, inte nätvänner och speciellt inte på offentliga ställen där vem som helst kan läsa det man skriver.

Idag har det varit en lugn dag, jag har städat av vardagsrummet och dammsugat alla golv och ska snart moppa dem med. Jag hoppas att Kristian fixar maten idag, lax blir det iaf!

Det har varit väldigt skönt att ha varit ledig i tre hela dagar! Jobbar två och sen är jag ledig två. Nästa vecka jobbar jag lite mer men inte några superlånga pass.

Igår såg vi American gangster en ganska bra film, lite seg men det kan bero på att jag var lite trötter!

Hoppas du har haft det trevligt med all läsning........haha!

vecka 26

Japp ännu en ok-stämpel av bm! Vi var där idag, fick höra hjärtljuden som pendlade mellan 145-150. Sen mätte hon magen och sf-måttet är 26. Lite över normalkurvan men lite under den övre kurvan.

Vikt +1kg sen den 18/7 men -1 kg sen inskrivningen den 8/5. Så bm var helnöjd! Blodtrycket har sänkts lite och låg idag på 126/84.
Hb togs inte idag eftersom jag hade så bra värde förra gången.
Urinen var normal.

Bebisen låg idag med huvudet neråt vad bm kunde känna, men hon sa att det var lite svårt än så länge att känna det eftersom bebisen är inte så jättestor ännu.
Jag berättade lite om min oro över att bebisen skulle ligga i säte när det var dags för jag har två vänner som fått nu i augusti och deras bebisar har legat i säte och vändningsförsöken misslyckades.

Eftersom jag har lite ont i ljumskarna så kan jag ringa sjukgymnasten om ett bälte som jag kan använda när jag jobbar, så det ska jag nog göra. Just nu lider jag inte så värst mycket av det men det är ju bra att kanske förebygga eventuella smärtor.
Har börjat märka av en tenden att få kramp i vaderna, men det är helt normalt.

Idag fick jag även ett litet häfte om amning som jag ska ta och läsa igenom. För självklart ska jag försöka amma och då är det bra att läsa på och studera bilder på hur bebisen ska ta bröstet osv. Kan jag inte helamma så ska jag iaf delamma, bra för bebisen med både närhet och få i sig av mammans anti-kroppar vilket resulterar i bättre immunförsvar. Sen hade det varit skönt om det fungerar med amning för då har man alltid lagom varm mat med sig.

vecka 25

Nu är det bara 15 veckor kvar till bebis beräknas anlända, men h*n kommer när h*n kommer! Idag har det varit full aktivitet i magen, har sett många buffar på utsidan med! Fräckt att se tycker jag!

Idag har jag och maken pantat en hel drös flaskor, har inte pantat på evigheter så vi hade några säckar. Kändes lagom pinsamt när vi skulle panta på Citygross! Vi storhandla inne på CityGross, blev nästan 1500 kr fattigare men nu är kyl och frys fulla igen. Jag sprang på Johanna inne på Citygross, hoppas du hann på toa! =)

Väl hemma så packeterade vi om kött och pålägg, bra sätt att spara lite pengar. Trist att pyssla med men hjälps man åt så går det fort! Vi åt på mAx innan vi åkte hem men jag har nu äntligen insett att jag inte klarar av att äta hamburgare när jag är gravid. Varje tugga växer i munnen, mindre trevligt! Pommesen och green and garlic dippan slank iaf ner!

Inatt drömde jag en skum dröm. Drömde att Kristian ville köpa en husvagn för att han hade fått bra erbjudande på en. Husvagnen befann sig i danmark. Erbjudandet fick han på en marknad men jag sa Neeeeeej, vi ska inte ha nåååååååån husvagn. Men han ville så gärna köpa den för han hade 1083 kr i plånboken. Sen vaknade jag! Haha!

Vi vill verkligen inte ha en husvagn så jag vet inte varför jag drömde att han ville köpa en. Känns onödigt att lägga en massa pengar på en husvagn (inköp, försäkring, skatt osv osv) som man kanske använder en vecka om året. Då kan man lika gärna hyra en stuga eller ta in på vandrarhem eller nått. Så neeeeeeeeeej vi ska inte ha nåååååååååån husvagn!

Imorgon är det åter dags för jobb, 13.30-22. Denna vecka är jag ledig två dagar, annars har jag bara varit ledig en dag i veckan de senaste två veckorna!

121 dagar kvar

Om 121 dagar har jag beräknad förlossning, vi får väl se när bebis vill titta ut. Så länge den inte kommer allt för tidigt!

Snart har en helvetesvecka på jobb gått och har bara en kvar, alltså helvetesvecka. Helvetesvecka för mig innebär sex arbetsdagar då jag jobbar 8 timmar.....bara ledig en dag i veckan med andra ord. Igår kände jag mej sliten. Men jag jobbade och hade en ganska bra arbetsdag. Sen åkte jag inom storköpet på vägen hem och väl hemma åt jag en liten macka. Sen var det bara att åka vidare hem till svärmor där det vankades kräftor och räkor i stora lass, givetvis god baguett med vitlökssmör med! Till detta drack jag god coca cola, dock inte lika god som kall burk cola. Skulle köpt cola på Netto men den var givetvis slut, min otur. Ska se om de har det på Netto i Klippan imorgon.

Ikväll ska vi hem till min mor och spela kort. Mina äldre syskon är på besök och det brukar innebära kortspel. Ska till Ica först tänkte jag och ladda upp med lite chips. Är sugen på lättsaltade potatischips, dock ingen dip till.

På måndag går jag in i vecka 24, tiden rasslar på!