chock

Varför blir folk chockade över att jag fortfarande ammar Lukas? Är det så onormalt att amma en 9-månaders? Han ammar inte ofta, men morgon och kväll blir det iaf.

Folk blir även lite paffa över att han inte har några tänder.....
Varför vet jag inte, alltså varför de blir paffa. Tänderna kommer när de kommer!

Inatt var Lukas orolig, somnade bara tätt intill mej så jag fick flytta honom succesivt ifrån mej. Han vaknade vid 1 och var jätteledsen. Sen slumrade han lite hos mej, tappade nappen och blev orolig. När jag skulle sätta in nappen så blev han ännu mer ledsen och gallskrek och vände bort huvudet. Jag tänkte då att han kanske ville amma, gav honom bröstet men han suttade bara två gånger, släppte taget och gallskrek. Efter mycket gosande så tog han återigen nappen, pruttade och somnade om. Kanske hade han ont i magen, för han lugnade sig ganska snabbt efter prutten. Han fick ju av vår mat igår så kanske var det något hans mage reagerade på. Han fick pannkakor till lunch och kvällsmat blev det makaroner och ugnstekt falukorv. Inget märkvärdigt tycker jag. Men vi hade lök till falukorven så den kanske inte var tillräckligt tillagad.  Jag hoppas iaf på en bättre natt, för imorgon ska jag jobba.

Idag har dammsugit, moppat och satt igång en maskin tvätt, så nu håller jag lördag!

9 mån

Igår blev Lukas 9 mån, och nu är han 70 lång och väger 9080 g. På 1½ månad har han växt tre cm, jag misstänkte nästan det eftersom vissa byxor i strl 68 har blivit lite kortare. 68 i byxor sitter bra nu och 74 sitter bra upptill men är långa i benen, tur man kan vika upp dem!

Igår kom Lukas faster/fadder, hennes sambo, Lukas kusin och en vän till dem, på besök. Jag hade gjort en morotskaka och den föll i smaken hos allihop. Kul när ens bakverk uppskattas! Lukas fick en uppblåsbar pall som liknar en elefant, den har han klappat på idag!

Idag har vi ätit pannkakor, Lukas tyckte det var gott och det var kul att äta själv!

Jag hoppas på en Ullareds resa i mitten av september. Ska bara planera in en bra dag, helst innan pensioner, barnbidrag och löner!  Lukas behöver nämligen vinterkläder, alltså overall, mössa, vantar och gärna ett regnställ med. Här ska vi inte sitta och uggla inomhus bara för att det blir lite regn. Sen ska jag kolla efter leksaker för jag tror de är lite billigare där. Och har jag tur så hittar vi lite julklappar med.

Tänk att vi snart ska ha 1-års kalas här hos oss!

Lukas kryper, reser sig, går längs möbler, står själv några sekunder till han kommer på att han inte håller i sig, utforskar en massa, busar. Ja, en glad liten skit är han allt! Han snackar en himla massa och nu säger han mamma, pappa, dä, titta. Det är iaf det ord som jag har hört mer än en gång. Oftast säger han dä och visar något han har i handen. Han rör sig nästan så fort han hör något som kan låta som musik. Igår dansade han till ljudet av att jag rev morötter!  Gåstolen ratar han allt mer och snart vågar jag nog inte ha honom i den eftersom han lutar sig åt sidan för att föröska komma åt saker och då lyfter nästan stolen från golvet.

På söndag ska jag jobba, skönt att jag fått en dag till denna månad. Och efter mycket grubblande så behöver jag inte ta fp förrän den 20:e september. Så jag har sparat in rätt många dagar bara genom att jobba en månad. Nog för att jag fick lite mindre pengar denna månad, men vi har så vi klarar oss. Både för och nackdelar med att få lönen i efterskott!

Måndag

Igår arbetade jag min sista schemalagda arbetsdag för sommaren, men redan idag ringde de och frågade om jag kan jobba på söndag, självklart kan jag det. Jag ska sitta och klura på hur jag ska ta föräldrapenning, för jag behöver inte få ut någon fp i slutet av september, utan behöver fp först i slutet av oktober. När har de brytpunkt, någon som vet? Räcker det med att jag börjar ta fp från typ 20:e september och framåt?

Natten till idag var mindre rolig, Lukas var väldigt orolig och kom bara till ro på min bröstkorg. Så fort jag la ner honom så vaknade han. Så mellan 2.30-5.30 hade jag en bebis på bröstkorgen. Det är mysigt men det blir inte mycket sömn för min del. Jag sov lite i förmiddags istället.

Idag gick jag och Lukas på en promenad, jag testade en ny liten skogsväg och var nästan rädd att jag inte skulle hitta hem igen! Kul att utforska nya vägar!

Jag har även spelat lite med mitt Wii Fit, idag spelade jag ett balansspel. Man ska få ner kulor i några hål, typ sånt där labyrintspel i trä. Men nu är det ingen labyrint men några kulor som ska ner i ett hål. Låter enklare än vad det är!

Jag ska testa ett nytt kycklingrecept idag, med cornflakes. Ska bli intressant att smaka!

Ikväll blir det film och godis hoppas jag!

surströmmingspremiär

Ja, det är det idag om jag inte minns helt fel.

Men vi hade smygpremiär hemma hos svärmor igår, jag och Lukas åt inte surströmming, jag tycker inte att det är gott och jag tror inte man ska ge surströmming till barn under 1 år, men jag är inte säker! Lukas åt iaf spagetti och köttfärssås och lite smörgåsrån. Jag åt räkor och vitlöksbaguett. Kristian, svärmor och Bruno åt surströmming. Och det blir visst samma sak om en vecka igen och då kanske Kristians morbror (tomas) också är med i sällskapet. Vi får väl se om Lukas tycker om det när han blir större. Jag har iaf smakat!

Igår var vi på familia för jag skulle se om min mobil var klar eftersom det är lite mer än två veckor sedan den skickades iväg, men med min tur så hade den inte kommit utan skulle komma som idag. Så det blir en tur till Familia i nästa vecka igen. Då ska jag även jaga rätt på en doppresent!

Lukas fick en höstjacka, ett par jeans och ett par skor. Så nu är han redo för hösten! Ska bara jaga rätt på ett par vantar med.

Lukas drack ur sugrör för första gången igår, vi testade för någon vecka sedan och då kunde han inte, men igår så drack han med sugrör som om han inte hade gjort något annat.

Idag vekar han vara trött, han sov till 9.30 imorse, somnade igen kl 13 och han har inte vaknat ännu och nu är klockan snart 15.15. Han brukar bara sova typ en timme åt gången under dagtid. Men det är kanske värmen som gör att han sover längre idag.

Jag har hängt ut tvätt idag, får ju passa på nu när solen är framme!

Imorgon jobbar jag 14-22, lör 7-14.30 och söndag 16-22. Sen har jag inga fler schemalagda dagar, får väl se om de ringer in mej!

Buskis

Jag blir så trött på alla dessa buskisprogram som går på tv, kan de inte sända något vettigt en fredagkväll? Jag klarar inte av intelligensbefriad humor.

Annars är det bara bra här.

Jag jobbar en vecka till sen ska jag vara hemma med Lukas igen, känns lite kluvet faktiskt. Jag tycker det är roligt att jobba för jag trivs så otroligt bra på mitt jobb! Chefen undrade om jag kan tänka mej att hoppa in i höst om det behövs, och givetvis kan jag det när Kristian inte jobbar!

Lukas går allt mer, han börjar dissa gåstolen. Han gillar att gå runt soffbordet och nu trillar han inte så mycket längre, bara när han börjar bli trött.

Han är dock mer orolig om nätterna nu, men jag tror att det händer så mycket i hans utveckling och på något sett måste det märkas på honom.

Han snackar en himla massa, det är inte ofta han är tyst! Nya ord är dä, titta (låter som titta iaf), nam nam.

Farfar var med Kristian och Lukas när Kristian skulle shoppa kläder, det underlättar lite om någon är med och håller Lukas när man ska prova kläder. Farfar tyckte det var kul och Lukas med!

Ikväll ska träna lite med wii fit, skoj skoj!

söndag

Nu har jag jobbat en hel vecka, eller rättare sagt fem dagar. Ska jobba imorgon igen, har dock varit ledig hela helgen. Det är faktiskt roligt att jobba och det bästa på hela dagen är när jag kommer hem och får en kram av Lukas, och sen vill han vara med sin mamma ett tag!

Idag har vi varit på Familia, jag lämnade in min telefon på lagning och köpte lite kläder till Lukas. Sen blev det lite shopping på citygross och så var vi inom IKEA för att köpa deras lära-gå-vagn men det blev ingen för de hade den på varuutlämningen på BErga och eftersom vi var på IKEA 17.40 och de stänger 18 så hann vi helt enkelt inte. Men det kommer fler gånger om jag inte hittar någo begagnad. Ska höra runt och hoppas på napp.

Lukas reser sig mot saker hela tiden och börjar gå längs soffan. Kristian berättade att häromdagen så stod Lukas helt själv, han var fokuserad på en leksak han hade i händerna. Helt sanslöst att han redan har kommit så här långt i utvecklingen. Vi får väl se om han går innan han fyller ett.

Jag har redan börjat fundera på vinterkläder, hösten känns lite lättare. Men jag får nog jaga rätt på regnkläder men det blir nog svårt eftersom de flesta regnkläder börjar i storlek 80 och Lukas har 68 i det mesta för tillfället. Och jag vill inte betala multum för kläder. Men vi får väl se om jag hittar något. Sen satsar jag nog på en fleeceoverall och en tjockare overall. Vill inte ha en tjock overall när han ska åka bil, då får han säkert värmeslag. Bättre med lättare klädsel i bilen om man ska iväg och handla eller så. I vagnen behöver han kanske inte heller en supertjock overall eftersom vi har ett fårskinn och en footsack. Men en tjock overall behövs om han ska krypa runt eller om vi har tur, åka pulka.

JAja, det löser sig nog!

På tisdag ska min mor passa Lukas en liten stund. Kristian ska iväg vid 14 och jag slutar 13.45 och hinner inte hem. Så mormor passar fram till jag kommer hem och jag ska försöka att inte stressa hem. Farfar hade tänkt ställa upp men hade annat för sig, synd! Men det kommer säkert ett tillfälle då farfar kan passa Lukas. Och farmor ska också få passa honom, jag ska försöka fördela det rättvist så ingen känner sig undanskyffad.

Jag är lite sugen på att åka till Ullared för att shoppa kläder och leksaker till Lukas, får se om vi slår slag i saken!

Jag köpte lite saker ifrån Oriflame och är helnöjd med dem, och inte var de dyra heller!