Skrik

Ikväll skrek Lukas en massa innan jag äntligen fick honom till att somna till i vagnen så jag kunde lägga honom i sängen. Varenda gång jag la honom ner så skrek han, fick han sitta i knäet blev han lugn. Men satte vi oss i soffan så skrek han, antagligen för varmt. Så jag gick runt med honom och då blev han nöjd. Jag erbjöd honom bröstet ifall han var mer hungrig men han vände bara bort huvudet så hungrig var han inte. Antar att han var övertrött och inte kom till ro. Men vagnen gick bra och så körde jag den lite fram och tillbaka och då somnade han till. Nu ligger han i sin säng och verkar sova, hade han börjat skrika igen hade jag klätt honom varm och sen tagit en promenad. Tur han inte är sån här varje kväll!  Han verkade inte ha ont i magen heller, han hade väl bara en massa skrik som ville ut! Man kan ju inte somna med en massa skrik i magen!

Nu tittar jag på Dallas, igen! Måste varva ner lite och sen ska jag sova. Hoppas jag somnar fortare idag än andra kvällar, har svårt att somna nu för tiden fast jag är trött. Vet inte vad det beror på.

Fullkornsbröd

Man ska inte ge fullkornsbröd till små barn, så nu vet ni det. Tänker ni nu men det finns ju fullkornsgröt och fullkornsvälling, så kan jag meddela er att det inte är lika mycket fullkorn i dem som i en macka. Lite fibrer och mycket fett gäller för barn (upp till 3 år), tvärtom för vuxna.  Lättprodukter ska man undvika.

Honung bör man inte heller ge barn under ett år för den kan innehålla sporer av en bakterie som kan ge allvarlig förgiftning. Det är dock väldigt ovanligt att honungen innehåller denna spor.

Märks det att jag har läst om mat till barn? :-P

Prins Annorlunda

Heter boken som jag läste ut idag. En biografi om en pojke som föds med Downs syndrom, denna bok har fått mej att fundera en del.

De flesta verkar tro att man alltid upptäcker Downs syndrom på ultraljudet, men så är inte fallet. Hur reagerar man som förälder om barnet som man föder har denna sjukdom, eller en annan sjukdom som man inte visste att den hade?
Jag hoppas att jag  hade älskat det barnet lika mycket med eller utan sjukdom. Förstår inte att det finns dem som gör abort för att barnet har tex Downs syndrom. I mina ögon har de samma rätt att leva precis som de "normalabarnen".  Hur gör de föräldrar som har sagt att de hade gjort abort om det hade synts på på ultraljudet att barnet har downs syndrom och barnet på ul ser ut att vara friskt, hur hade de gjort om deras nyfödda hade haft sjukdomen? Hade de då övergett sitt barn?

Abort kan jag tänka mej om det syns på ul att barnet är så pass sjukt att det dör i samband med förlossningen.

Men vem vet att ens barn alltid kommer att vara friskt bara för att det är "normalt" när det föds? Det finns många sjukdomar som är dolda under ytan och som inte upptäcks förrän efter ett tag eller efter flera år.

Och får jag välja bland sjukdomar så har jag nog hellre ett barn med Downs än ett barn med svår autism.

Men vem har rätt att bestämma vilka som får överleva och vem som ska dö innan det ens är fött.

Ja, jag svammlar mycket. Många tankar som virvlar och svårt att få ner det i ord.

Smakisar

Har läst lite om rekommendation om amning och de rekommenderar helamning i 6 mån och sen introducera smakisar. Ska prata med bvc och sen bestämma mej hur jag ska göra. Har jag mjölk så det räcker så kanske jag avvaktar med smakisar. Det är ju inget Lukas kräver ännu och det han inte har smakat det saknar han inte heller!

Nu ska jag uppdatera min bokblogg, bara så ni vet!

Charmtroll

Måste bara dela med mej av denna bild! Vet någon hur man kan lägga in videos i bloggen?




3 månader

Lukas blir 3 månader idag och det firade jag med att shoppa kläder! Blev 2 mössor, 2 par strumpor och 5 bodies, man får passa på när man har trevliga rabatter att utnyttja! Till mej så blev det en top och ett par byxor.

Hemlige Arne och jag kom precis överens om att det är 9½ månad kvar till julafton!

Lukas fick lite feber igår av vaccinationen och har haft lite feber idag med så det blev lite alvedon innan han la sig. Idag somnade han 22.30! Inatt sov han 22.45-04.30, somnade om innan 5 och vaknade igen 9. Fler sådana nätter tack!

Idag köpte jag mej en bröstpump för de senaste dagarna har mina bröst nästan exploderat och det gör så jäkla ont när de är sprängfyllda. Ska pumpa ut mjölk och frysa in, kanske vi flaskmatar honom en vacker dag. Men vi får se! Om en månad kan vi börja ge smakisar!

BVC-sköterskan sa igår att vi behöver inte komma förrän han fyller 4 mån, för han ökar så bra i vikt och växer som han ska. Men jag kommer nog att kontroll väga och mäta om 14 dagar iaf!

Jag ska beställa tid till klippning, börjar bli långhårig! Ska även beställa tid hos optikern, dags för nya brillor! Tänkte gå till Specsavers.

Hmmmm, har jag något mer att svammla om? Nej, jag tror inte det!

Jo, varför är det så jobbigt att lägga in bilder i bloggen?

tigger! skärm



3 månader!


Vaccination

Idag fick vår lilla trollunge sina första vaccinationssprutor, en i vart lår. Aj vad det gjorde ont, speciellt den mot penumokocker. Men hans skrik gick över rätt fort, men det gjorde ont i mammahjärtat. När han fick den mot pneumokocker så blev han illröd i ansiktet, knep ihop ögonen, skrek och krafsa mej på armen för det gjorde ju så himla ont. Stackars min lilla plutt, men det är bra med vaccination så slipper han en massa dumma sjukdomar. Har vi tur så minskar risken att han blir öronbarn, för öroninflammationer är ofta pneumokock baserat. Han fick iaf ett plåster på vart lår. Han har varit lite gnällig ikväll så han fick en dos Alvedon och nu sover han.

Imorgon blir han 3 månader, tiden rusar iväg! Numera är han 60,5 cm lång, väger 6030 g och har ett huvudomfång på 40,9. Ligger nästan på normalkurvan på alla tre delar, lite under på vikten men det gör inget för han mår bra.

Vi var även med i
tidningen idag!

Imorgon ska jag, Lukas och mormor till Hässleholm, om nu Lukas mår bra. Ska kika i lite klädaffärer och sen ska vi till ICA Maxi. Ska köpa hem blöjor, satsar nog på Huggies. De sitter bra på Lukas och har inte läckt som Liberos blöjor har gjort. Vi använder just nu Huggies 5-9 kg.

Just det, jag hade ju även mammasamtal idag. Jag blev godkänd eller vad man ska säga, låg inte i riskzonen för att vara deprimerad. Fick iaf pratat lite med Maij.

Lukas har även fått utslag på sin bröstkorg och det berodde nog på tvättmedlet eller sköljmedlet, så nu ska vi byta sånt.

Jag frågade även om att gå till badhuset med Lukas. Bäst är om man badar när det är förhöjd temperatur i bassängen och det är det rätt ofta i Perstorp. Vi har en väldigt fin simhall i lilla Perstorp! Ska köpa hem badbyxa/blöja och sen satsa på någon dag. Kanske kan gå med Jessica och Nova, då vet jag iaf en liten tjej som blir glad! Känns som om jag och Lukas får göra ett besök hemma hos Nova en dag! Kanske gå på en promenad om Jessica orkar med sin fina bebismage! Ska bli spännande att se vem som bor där inne!

Tänder

Idag när vi var på Familjens hus så snackade vi om hur man ska göra när bebisen är ledsen för att tänderna är på gång. Vi pratade med Maij, vår bvc-sköterska. Anledningen att detta kom upp var att en bebis på 5 mån hade kinkat länge och detta pga tänderna. Tipsen vi fick var kalla bitringar, eller bitringar att tugga på överlag. Som smärtlindring kunde man ge Alvedon eller Panodil, inte Ipren. Det använder man visst inte till att linda tandvärken, enligt bvc-sköterskan och jag litar på henne. Det är ju olika verksamma ämnen i Ipren än ALvedon/Panodil. Jag hoppas iaf att Lukas inte blir så gnällig som denna lilla tjej var, och i över en vecka. Tur jag har en gubbe som kan hjälpa till med avlastning om det behövs.

Idag har vi iaf haft en mysig dag, Lukas har snackat en himla massa och han tycker att det är skoj att sitta. Vi provade att sätta honom i en barnmatsstol men han tyckte inte att det var så skoj, vi provade detta på Familjens hus. Han var iaf nöjd i babysittern medan vi fikade.

Ska jag analysera Dallas åt er?
De dricker alkohol typ hela tiden i serien. Jock Ewing är en mansgris, som trycker ner stackars Ellie Ewing.

Jag får många goda skratt när jag ser serien. Målade bakgrunder, hemska tapeter och roliga kläder. Det märks tydligt att serien började 1978 (mitt födelseår).

Innebränd

Ni har kanske läst om 2-åringen som blev innebränd i en lägenhetsbrand i Perstorp i lördags. Idag fick jag veta att jag känner tjejen som är mamma till barnet. Jag umgås inte privat med denna tjej men vi har träffats en gång i veckan iaf, hon har pratat och burit på min Lukas. Nu gör det så ont i mej när jag tänker på denna tjej, vad hon måste genomlida. Jag önskar inte ens min värsta ovän denna mardröm. Jag själv vill inte tänka på hur ont det måste göra. Hur orkar man gå vidare som förälder, de har ett barn till som behöver deras kärlek.

Nu så ska vi tänka på något helt annat!

Idag är det fettisdag och det innebär semlor, vi åt en semla på familjens hus idag. Sen är det ju även dags för årets bokrea och i år har jag inte gjort någon beställning och har inga planer på att köpa någon bok heller. Kanske tittar jag på barnböcker, men vi får se.

Igår var Lukas mitt plåster, han somnade i min famn och så fort jag la ner honom i sängen så vaknade han. Så jag tillbringade mycket tid med Lukas i famnen, så jag slängde igång Dallas. Nu har jag sett klart säsong två, och har börjat på tredje säsongen.

Nu får jag nog ta Lukas för han ligger och skriker på golvet, skriker och fiser. Massagen gör nytta hör jag!

skillnad?

Vad är det för skillnad på The Priests och Il Divo? Förutom att ena gruppen består av präster. Tycker att de låter ungefär lika, lika tråkiga med andra ord. Kanske bra musik om man bara ska sitta och slöa eller mysa, inget jag lyssnar på i större mängder iaf.


Lucky Luke!


sötnosar


asgarv



Nostalgi, eller hur Elin J? :-P

favorit


Loket - underbar sångröst!


mera rally




P3 Rally - nostalgi



Snö!

Ikväll har det kommit mer snö, underbart! Blir kanske en promenad imorgon, om vädret tillåter!

Idag blir Lukas 12 veckor och det har vi firat med gos och lek!

Annars har det nog inte hänt så mycket, jag har babblat en massa med Angeline på msn, vi har liksom inga liv! :-P

Lukas somnade själv i sängen ikväll fast han bara halvsov när jag la ner honom. Snart kanske han kan somna helt själv i sängen, så länge jag lägger dit honom när han har gosat i min famn.

Jag funderar på att fixa till min sida på zoomin.se, kan ju inte vara så svårt. Ja, vi får se om jag överger denna blogg senare. Men jag är lite kär i denna sida eftersom det är min första blogg.

tidsfördriv

Regler: Det här är svårare än du tror! 

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till!


1. Vad heter du?  Linda

2. Ett ord på fyra bokstäver: Lian

3. Flicknamn: Lovisa

4. Pojknamn: Lukas (of course)

5. Yrke: Lärare

6. Färg: Lila

7. Klädesplagg: Leggings

8. Mat: Laxröra

9. Sak i badrummet: Linsvätska

10. Plats/stad: Linköping

11. En orsak att vara sen:Ljusfel

12. Något man skriker: Lugn!

13. Film: Lotta på bråkmakargatan

14. Något man dricker: läsk

15. Band: lasse stefanz

16. Djur: löss

17. Gatunamn: långarödsvägen

18. Bil: lada niva

19. Sång: luciasången
 
20. Aktivitet med mer än en deltagare: linedance

Babymassage

Idag var det åter dags för babymassage, idag var vi bara två famijer där. Det var Lukas och Lukas, med sina mammor och den andre Lukas pappa. Lukas var inte speciellt avslappnad idag heller utan sprallade massor, och blev ledsen i slutet för han var trött så han somnade i min famn. Vi masserade magen idag med och sen bröstet och armarna. Magmassagen gav visst resultat för Lukas bajsade två gånger under tiden vi var där, sen pruttade han en del när vi skulle hem. Jag får testa att massera magen här hemma med och se om jag får resultat igen, så slipper han få lite knip ibland.

Sen åkte vi till bibblan för jag skulle lämna lite böcker och jag lånade två böcker. Skulle kika på deras bokloppis men där var stängt för de hade filmvisning för ungarna som har sportlov. Jag får kika på den en annan dag för de fyller visst på där med jämna mellanrum. Bra med gallring på bibliotek, sen säljer de böckerna från 1 kr styck, bra pris!

Ikväll har Lukas haft svårt att komma till ro, så det var mindre roligt att laga mat idag och mindre roligt att sleva den i sig. Men sen sov han gott i min famn medan jag tittade på Greys anatomy. Jag väckte honom strax efter 22, så han fick snacka lite med sin pappa,få torr blöja och pyjamas. Sen ammade jag honom och han somnade vid midnatt igen. Jag sitter alltid uppe en sväng efter jag lagt honom så att jag vet att han sover.

Vi har inga planer för morgondagen mer än att jag ska handla hem lite färdigrätter så jag slipper stressa med mat när Kristian åker till Göteborg på fredag. För är Lukas likadan på fredag och lördag som han var idag så är det stressande att laga mat. Jag bli stressad när han gråter och jag inte får honom lugn genom att prata/sjunga med/för honom. Iaf när jag lagar mat! Jag vågar inte ha honom i sjalen när jag kockar, är rädd att han ska bränna sig på någon kastrull.

Kristian åker som sagt till Göteborg på fredag, han ska på fotomässan och jag och Lukas är inte direkt intresserade av det. Bättre att Kristian får åka själv så han kan ta det lugnt där uppe. Han ska på mässan både fredag och lördag. Jag ska inte ringa honom stup i kvarten, har inget behov av det. Vi hörs ju av under dagen och kvällen. Jag hade inte orkat med om han hade ringt hela tiden för att fråga vart jag är och när jag kommer hem osv. Han kommer hem igen på lördagen någongång.

Härligt väder!

Det var ett tag sen jag bloggade fick jag höra.......så det är väl bäst jag skriver lite nu!

I lördags döptes Lukas! Han skrek lite men det var inte så farligt tycker jag, bra att han visar vad han vill osv. Han är den som visar vad han vill,hjälper inte att plugga in nappen alltid. Han blev iaf döpt och jag lyckades sjunga solo utan att göra bort mej allt för mycket. Min svärmor blev känslig och tårarna steg i hennes ögon så hon kunde jag inte titta på. Min familj blev nog lite förvånade att jag kan sjunga, men det var iaf skoj att göra något speciellt på Lukas dop. Det blir lite mer personligt då. Jag valde ut psalmer efter förslag av min körledare, så psalmerna blev också lite personliga.

Efter dopet så var det dags för lite dopkalas. Svärmor hade ordnat fyra smörgåstårtor, mycket goda! Sen hade vi kaffe, kaka och tårta. Alla utom tre av våra inbjudna dök upp, två låg sjuka i influensa. Lukas fick mycket fina doppresenter!

Kristian åkte och jobbade natten för de hade kris på hans jobb, men vi var klara med kalasandet och städandet vid 19-tiden, det går fort när man hjälps åt. Kvällen ägnade jag åt amning och melodifestivalen. Sen var jag trött men inte Lukas, men vi somnade vid 23-tiden.

På söndagen hade jag huvudvärk, spänningshuvudvärk. Jag hade antagligen legat konstigt på natten. Men jag överlevde huvudvärken och på kvällen åkte jag och Lukas till kören.

Igår hade Lukas stora sovardagen, han åt och sov typ hela dagen så jag kunde också vila lite, skönt!

Idag har vi varit på långpromenad, jag gick i lagom takt och njöt av solen som värmer rätt bra nu! Givetvis åkte kameran med. Vill ni se bilder så surfa in på krabbolina.bilddagboken.se

Nu ska jag se klart Navy CIS, sen The Mentalist. Ska även mumsa på persikohalvor och vaniljvisp.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av både Emma och Angeline!

"Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du minst 8 personer som du utmanar. "


1 Är mer eller mindre beroende av coca cola.
2 Sjunger i en gospelkör.
3 Läser massor av böcker
4 Har aldrig smakat sushi
5 Skulle aldrig köpa  nya dyra märkeskläder till mitt barn
6 Tränar bowling
7 Tycker inte om kaffe
8 Fiser och petar i näsan

Vet inte vem jag ska utmana men Jessica kan ju svara om hon vill!

mardröm

Inatt hade jag en dröm, en amrdröm vill jag nog kalla det. Jag blev inte jagad av monster, inte våldtagen, inte misshandlad men det var ändå en obehaglig dröm. Jag drömde att Kristian ville skilja sig för han hade hittat en ny tjej och de skulle ha Lukas varannan dag, så de tog honom ifrån mig direkt. Usch, inte alls skoj i den drömmen kan jag säga. När jag vaknade så blev jag så lättad att mina två älsklingar sussade gott sidan om mej! Lukas som låg närmst fick en puss i nacken.

Märks på Lukas kläder att han växer för nu helt plötsligt passar 62 brallorna ganska bra. Lite långa och lite stora i midjan. Gäller att använda alla kläder nu innan han växer ur dem!  Det ser ut som att han har lång överkropp och korta ben, men det kan ju ändras med tiden. Kristian har korta ben och jag har långa ben.

Lukas har precis vaknat från sin lilla lur så nu ligger han och gymmar! Kul att han gillar att ligga på rygg och spralla lite. Magläge gillar han inte så där supermycket men han är så stark i kroppen så jag är inte ett dugg orolig. De märkte på bvc igår att han är stark för de hade lite problem att räta ut hans ben när han skulle mätas!

I eftermiddag kommer svärmor och min mor hit, ska fixas lite inför dopet. Kristian är och köper bröd till smörgåstårtorna och han har hämtat nyckeln till församlingshemmet. Får se om vi dukar idag eller imorgon. Hade varit skönt att få upp drickat och sånt till församlingshemmet iaf.

storkbett

Idag var det dags att väga och mäta Lukas, och jag blev chockad när jag såg att han har gått upp 310 g på 9 dagar. Han brukar gå upp mellan 300-400 g på två veckor. Jag har nog grädde i tuttarna! Han är numera 60 cm lång, har alltså växt 1½ cm på två veckor. Så idag när Lukas blir 11 veckor så är han 60 cm lång och väger 5700 g.

Lukas har ett storkbett i nacken, med andra ord ett födelsemärke som är rött.

Jag fick ett lila medel på bvc som jag ska smörja mina bröstvårtor med för det gör ont på dem för tillfället, kan vara svamp sa bvc-sköterskan. Jag hoppas det onda försvinner snart iaf, men jag kommer inte ge upp amningen än när han går upp så bra i vikt. Jag fick även tid till vaccinationen och mammasamtal, det blir om två veckor.

Prästen var här idag på dopsamtal, och det blir nog bra till slut. Prästen är lite virrig men gillar barn så det är skönt. Jag och Aase övade på sången idag, det får bära eller brista! Sen efter det tränade jag bowling, Lukas sov hela timmen jag tränade, skönt!

Nu sussar Lukas och jag ska strax lägga mej! Imorgon ska vi förbereda inför dopet så det lär hända lite saker morgon.

diskussion

Ikväll har jag diskuterat med en vän angående mjölkprodukter till barn undet 1 år. Hon hade nämligen hört att man absolut inte ska ge mjölk till barn under 1 år, så jag undrar hur många som har hört detta. Det går utmärkt att ge lite mjölkprodukter till barn under 1 år, givetvis inte några stora mängder.

Barnet dör inte av mjölkprodukter utan anledningen till att man inte bör ge för mycket mjölkprodukter är för att mjölken försämrar upptaget av järn.

Allt detta kan man läsa
här.

För övrigt så kom vi fram till att hon ska bli  barnmatskock och jag ska bli bullmamma! *skratt*


shoppat

Jag är trött i skallen, det har varit mycket idag.

Först var det babymassage och idag gick det bättre än förra gången. Lukas kinkade lite i början och lite i slutet men under tiden vi masserade var han tyst iaf, han låg och åt på sina händer istället. Han fick lite mat i början så han var nöjd. Sen somnade han i min famn när vi fikade. Det verkar som att Lukas tycker att hans händer är mycket goda att smaska på! Men det är en del av utvecklingen att han hittar och smaskar på sina små händer så jag hindrar honom inte iaf. Finns ju folk som gör det men jag har inte förstått varför.

Efter massagen åkte vi hem och hämtade pappa för att sedan åka vidare till farmor. Vi hämtade upp farmor för hon skulle hjälpa oss att handla till smörgåstårtorna som hon ska göra. Vi strosade runt på citygross, nästan inget folk, mycket skönt! Sen gick jag och Lukas till amningsrummet, för han hade lassat i blöjan och så var hans mage hungrig. Farmor kom och höll oss sällskap och pappa var inom Dressman för att handla ny skjorta som han ska ha på dopet. Jag handlade nya jeans och en blus (eller heter det skjorta, vet inte skillnaden) på Kapphal.Skoj med lite nya kläder, speciellt när jag kunde gå ner en storlek på ovandelen!

Efter shoppandet bjöd vi farmor på mat på graffiti, blev pastasallad med varmrökt lax, smarrigt som vanligt!

Lukas är så härlig på morgonen, han pratar på som bara den och skrattar, ja det är helt enkelt helmysigt att vakna med prinsen i sängen!

Han har somnat i sin säng, och jag hoppas han sover för natten nu. Man vet aldrig med dem små liven. Jag rutar iaf inte in vår vardag, ingen idé att göra det när jag vet att han inte somnar för natten klockan 20 på kvällen. Han lär väl ändra sin dygnsrytm ju äldre han blir. Sen vet jag inte om folk stör sej på att jag har lyckats med amningen, inte för att jag vet vad det är att störa sig på. Nog för det var jobbigt i början innan mjölken rann till, det gäller ju att man ammar ofta i början annars produceras ingen mjölk. Jag skriver inte mer om vad jag tror om amning osv för det blir säkert bara sura miner för folk förstår inte att det är mina tankar och åsikter utan ska ta allt personligt.

Vi har förresten en massa snö här i Oderljunga, synd att Lukas är för liten för att åka pulka eller göra snögubbar.

Imorgon ska vi till bvc, dags att väga och mäta vår prins. Sen på eftermiddagen kommer prästen hit för ett samtal innan dopet. Efter det ska jag till Aase (uttalas Åse så slipper ni tänka mer på det) och öva på sången, jag kommer antagligen att vara supernervös på lördag. Men jag ska våga, så enkelt är det, måste höja mitt självförtroende lite. Jag får intala mej att ingen att våra gäster hade vågat ställa sig upp och sjunga en sång inför alla. Iaf, efter övningen ska jag till bowlinghallen för att träna.

Slut i bollen

Nu är jag trött i skallen, ska dricka lite vatten och sen krypa ner under täcket. Har köpt hem en ny Ramlösa idag, med smak av mango, ska bli en intressant smakupplevelse tror jag.

Ikväll har jag tvättat dopklänningen så nu hänger den på tork. Skönt att ha det gjort. På fredag kommer min mamma hit för att sy fast bandet som ska vara på den. Räknade innan att vi blir nästan 30 pers på dopet, lagom många. Jag är glad att vi ska ha själva dopkalaset i församlingshemmet, så slipper vi ha det tipptopp här hemma. Dessutom har vi inte 30sittplatser här hemma. Vi ska sätta oss ner och skriva upp en inköpslista och fixa det i veckan. Det ska bli skönt när dopet är över faktiskt. Jag kommer nog att vara lite nervös på lördag men gör jag bort mej så bjuder jag på det! Min körledare säger att det låter bra så jag litar på henne. Jag fick förslag till doppsalmer så det ska jag bestämma i veckan. Jag kan inte bestämma om vi ska ha Tryggare kan ingen vara eller inte, det finns så många andra fina psalmer. Vill gärna ha med en psalm från Psalmer i 2000-talet, lite modernare psalmer. Vi får nog ringa prästen imorgon så vi hinner med ett dopsamtal innan lördag klockan 15.15. Jag hoppas även att Pia kan fota under dopet, hon är en duktig fotograf. Hon fotade oss på vårt bröllop och vi fick så många fina minnen av henne!

Kristian jobbar bara en natt denna vända, skönt att ha honom hemma lite sen.

Nej, nu ska jag göra som Lukas, sova!

hej mitt vinterland

Ni ska bara veta hur fint det var inatt när det snöade, snön låg så fint på träd och buskar när klockan var 1.30. Men sen när jag vaknade var det tö, men det ligger snö kvar men inte så mycket.

Lukas somnade vid 22.45 igår och jag la mej vid midnatt men kunde inte somna. Låg och lyssnade på min snarkande make och min lite småsnoriga son. Var nog lite orolig för att Lukas inte skulle få luft. Han vaknade vid 1.45 och var hungrig, så han fick torr blöja och mat, sen fick han sova hos oss så jag kunde slappna av lite. Han sov gott och vaknade inte förrän 6.30. Fick lite mat och somnade om igen och vaknade vid 10. Han har inte nyst så mycket idag och det rinner inget snor, så jag hoppas att det inte blir mer än så här. Vill inte att förkylningen ska bryta ut tills på lördag när han ska döpas.

Lukas har inte gillat att ligga på golvet och leka innan. Men nu har han legat där två gånger idag och lekt med sitt babygym. Kom på att han gillar det bättre om han får ligga på sin fårfäll så det ligger han på nu. Han ligger på rygg och snackar och skramlar med leksakerna som dinglar i gymet. Magläge är inte så populärt förutom när han ska sova, skumt! Men han är iaf stark i nacke och rygg. Kan sätta honom i soffan utan att han trillar åt sidan iaf. Men han får inte sitta så länge för jag är rädd om hans lilla rygg.

Ikväll ska vi på kören, ska ta med bärsjalen denna gång, gjorde inte det förra söndagen och det var tungt att hålla honom så länge!

Efter

Lite efter med bloggandet men det har inte hänt något direkt intressant iaf!
I torsdags var jag hos bm på efterkontroll och Lukas fick hänga med för Kristian jobbade. Men det gick bra och allt såg bra ut. Jag ska ringa och fixa så jag får hem min förlossningsjournal från HElsingborg, fick en förkortad journal med mej hem men jag vill ha hela journaltexten.

Efter besöket så åkte vi hem till Jessica och Patrik, NOva var på dagis. Där fick vi god fika och trevligt snack! Lukas fick inviga deras bebisvagn :-)

Igår var jag och Lukas hos min körledare/granne och övade på en sång som ska sjungas på dopet som infaller om en vecka. Sen åkte vi hem och fixade cup cakes som jag skulle ha med mej på körfesten som var igår kväll. Som alltid var det himla trevligt på festen, god mat, gott sällskap och mycket skratt! Lukas sov gott i allt stim, hade med mej vagnen. Vi körde hem lite efter midnatt och då fick jag väcka Lukas för att få på honom overallen och sätta honom i bilstolen. Jag trodde att han skulle vara vaken i flera timmar inatt men han somnade vid 1.45. Sen vakna han igen vid 3.30 och sov sedan oroligt. Vid 5 nös han en massa och jag tog upp honom för att byta blöja. Han nös en hel del och lät lite snörvlig men det syntes inget direkt snor. Han och jag slumrade vidare, vid 10 vakna vi igen. Jag fick byta på honom för hela pyjamasen hade blivit blöt. Vi la oss igen i sängen för att jag skulle amma och så tänkte jag att vi kunde mysa lite i sängen. Bara ligga och dra oss lite, men vi somnade om och vaknade igen kl. 13, helt otroligt! Men jag var pigg för en gångs skull! Det var bara att stiga upp äta lite frukost, fixa till Lukas och sen kom Kristian hem. Jag bytte om osv och sen åkte vi på kalas hemma hos Kristians bror. Lukas var lite kinkig, hungrig och lite snörvlig. Han har kinkat lite här hemma med men nu sover han. Får se om han sover för natten eller om han vaknar snart igen. Inte lätt att vara lite snörvlig när man är så liten! Jag får väl lägga mej snart jag med, vet ju aldrig när Lukas vaknar och hur natten kommer att bli. Jag hoppas iaf att han inte blir sämre.

slarvig

Jag har slarvat med att dricka idag, resultatet är att det blir lite mjölk i tuttarna. Åtgärden är att jag häller i mej en massa vatten ikväll, resultatet blir väl toabesök inatt. Men det bästa är nog att det blir mer mjölk i tuttarna, hoppas jag!

massage

Idag var Lukas och jag på babymassage, men Lukas var inte alls på humör. Han var trött och hungrig så efter lite ammande så somnade han gott i min famn. Men jag fick ser hur man ska göra och det är ju fyra tillfällen till. Var iaf trevligt att komma iväg en sväng.

Jag pratade lite med min bm med, frågade hur jag får tag i min förlossningsjournal. Man måste skriva ett brev till klinikchefen på förlossningen för att få journaltexten utskriven, så det tänkte jag göra. Vill ha svar på lite frågor och svaren finns antagligen i min journal. Sen kan det vara ett roligt minne med, ska även be att bm i Perstorp skriver ut min journal hos henne eftersom förlossningen snodde mina papper. Jag ska på efterkontroll hos bm imorgon.

Efter efterkontrollen ska jag till Jessica och fika lite, ska bli mucho trevligt! Sen klockan 16 ska jag träffa min körledare, ska öva på en låt och se om hon har tips till lite roliga doppsalmer. Jag är lite förbryllad över att prästen inte har ringt och bokat tid för dopsamtal, det är ju dags nästa lördag.

Jag har lånat två böcker på bibblan idag, hoppas att de kan ge lite tips osv. Ena boken heter Nära föräldrar, om anknytning, samsovning och konsten att bära barn skriven av Jorun Modén.
Den andra boken heter Trygga små barn skriven av Jorunn Hansson.

Jag har känt mej lite handikappad ett tag för jag har blivit av med mitt lånekort, men jag skaffade ett nytt idag så nu mår jag bra igen!

Snart hoppas jag att Lukas sussar. Han sov 23.30-5 natten som gick, får väl se om jag får sova lika många timmar i sträck inatt!

irriterande

jag är täppt i ena näsborren, störigt!
Nyst har jag gjort ikväll.

Nej,nej, nej och åter nej. Jag har inte tid att bli förkyld, inte förrän efter den 14:e februari. Denna vecka har jag något att göra varje dag, saker jag ser fram emot. Om jag ska bli förkyld så kan jag bli det efter fredag och så ska jag bli frisk lagom till tisdag. Eller så kan förkylningen strunta i att bryta ut helt!

Sjukhusbesök

Idag var vi med Lukas på sjukhuset för att kolla upp två bulor som han fick i samband med förlossningen. Enligt överläkaren som undersökte Lukas så är det kalk som bildats där bulorna är. Först var det blodansamling som sedan förkalkats. Man gör inget åt dessa bulor pga infektionsrisken men de kanske försvinner helt när Lukas huvud växer. Men som överläkaren sa: Han kan bli statsminister trots bulor på skallen.
Läkaren gjorde en undersökning av kroppens reflexer osv och konstaterade att Lukas var framåt i sin utveckling och det hade vi nästan anat lite. Jag har ingen att jämföra med och bryr mej inte ett dugg om hur han utvecklas. Förvånas mest när han gör saker som jag trodde skulle komma senare i utvecklingen, men det är visst sådant man ska vara tyst om.
Jag skryter inte om mitt barn iaf, men folk verkar tro det. Så kanske jag ska vara tyst som en mussla över Lukas utveckling, så blir alla nöjda och glada!

Nu har Lukas en egen patientbricka :-P

Efter sjukhusbesöket åkte vi till IKEA, shoppade lite småsaker. Sen körde vi vidare till Familia. Kristian gick in på Jula och jag och Lukas gick till Lindex, H & M och KappAhl. Det var kasst med byxor i Lukas storlek, vill inte ha jeans eller andra styvare byxor till honom. Vill ha mjuka kläder så han kan spralla utan att byxorna ska ta emot osv. Efter lite shoppande gick vi inom CityGross, givetvis blev Lukas hungrig så vi gick till rummet på Familia. Ammade honom så mycket som han ville. Men när vi hade startat bilen så kom Lukas på att han var mer hungrig. Så vi fick stanna vid en mack så jag fick ammat Lukas och bytt blöja på honom.

Imorgon eftermiddag ska jag och Lukas på babymassage! Det varar 1½ timme och är totalt fem onsdagar. Kostar 200 kr och det är inte mycket pengar tycker jag. Hoppas att Lukas är vaken under tiden, så han inte sover alla gångerna.

måndag

Så var den här dagen slut och Lukas ligger nu i sin säng och sover, jag ska strax göra honom sällskap i sovrummet. Jag är ganska trött idag.

Jag och Lukas var på min arbetsplats och hälsade på idag, eller rättare sagt det ställe där jag har varit timvikarie i tre år. Det var skoj att träffa jobbkompisarna igen och jag kan erkänna att jag saknar jobbet ibland. Lukas var rätt duktig fast han var lite trött och hungrig. Han har ätit mycket idag, tar väl igen för det han inte åt igår. Inatt trodde jag att mina bröst skulle sprängas, men Lukas var snäll och tömde så gott han kunde. Sen idag har brösten känts som taxöron, sladdriga med andra ord. Han strular lite med ena bröstet har jag upptäckt, men jag vet inte varför han gör det. På natten är det inga problem med att ta det bröstet som han strular med på dagtid.

Imorgon (eller idag för det är efter midnatt) ska vi åka till Helsingborgs lasarett för att gå med Lukas till en läkare. Ska bli intressant att höra vad läkaren har att säga om bulorna. Han har en liten bula som knappt syns och sen har han en större som syns.

Ska inom IKEA imorgon och köpa muffinsplåtar/formar, ska ju göra cupcakes på fredag! Sen vill jag inom Familia för att gå till Lindex och köpa byxor till Lukas. Han har inte så många byxor i storlek 56 och 62 byxorna är på tok för stora!

Svim!

Lukas somnade runt midnatt igår/idag, jag la mej lite efter honom för att kunna varva ner. Sov gott och vaknade till när Lukas letade efter nappen, klockan var då 3.30. Efter lite nappinstoppande så somnade han om och jag somnade om ganska så fort. Vaknade en stund senare när han skrek (var hungrig), klockan var då minsann 5.30. Helt otroligt, han sov hela natten utan att äta, jag tror man räknar fem timmars sömn som hela natten. Jag kände mej ganska utvilad men hade sprängfyllda tuttar som ömmade istället. Lukas åt glupskt och trycket lättade ganska fort, sen somnade han om och jag med. Vi klev upp vid 10, och jag kände mej mycket piggare än de andra nätterna. Får väl se om han sover lika bra inatt.

Det var en person som tyckte att vi kunde ju flaskmata Lukas så sov han längre. Förstår inte det resonemanget. Varför ska jag ge honom ersättning när jag har massa nyttig bröstmjölk? Bara för att jag ska kunna sova längre, en lite egoistisk tanke i mitt huvud iaf. Nog för att man behöver sömn men man sover faktiskt ganska bra när man ligger ner och ammar. Sen är bröstmjölk bra för min grabb och jag lider inte av att ge min son mat på ett naturligt sätt. Jag tror att jag hade blivit knäckt om jag inte hade kunnat amma honom. Den dagen jag slutar amma, då kommer det nog ske med lite saknad. Tro nu inte att jag njuter av att amma. Men amningen för mej är så mycket mer än att bara ge mat till mitt barn. Och amningen för mitt barn är så mycket mer än mat. Jag märker ju hur lugn han blir när han ligger vid bröstet, ibland ligget han bara och suttar lite efter att han har ätit. Men det suttandet bjuder jag på, ibland kan istället få sutta på mej än på nappen. Ja, napp har han inte flera timmar om dygnet heller. Han spottar ut den väldigt ofta och vill inte ha den igen. På dagtid när han är vaken så brukar han inte ha nappen, bara när han börjar bli lite trött. Förstår inte föräldrar som stoppar in nappen i ungens mun så fort ungen pratar lite eller kanske kinkar lite. Ibland räcker det med att de får lite närhet utan napp så slutar de kinka. Nej, i denna lilla familj är det mycket närhet som gäller. Mycket närhet ger trygga barn, och trygga barn är för mej guld värt. Lukas är bara liten en bråkdel av mitt liv, och denna bråkdel offrar jag gärna för min ögonsten. Lyckas vi skapa fler barn så ska jag banne mej försöka ge dem lika mycket närhet som Lukas får, med andra ord mycket närhet och lite samsovning.

Ja, det här med samsovning det trodde jag inte att jag skulle klara av. Men jag sover lika bra nu med Lukas som utan Lukas. Imorse vaknade jag med en Lukas i ryggen, han hade förflyttat sig och hamnat kloss intill min rygg. Han ligger på mage och sover och lyckas rotera runt i sängen. Han är stark vår lilla son och han är så otroligt mycket med när man snackar med honom och man ser att han försöker snacka tillbaka. Hela hans kroppspårk visar att han vill säga något men det är inte alltid det kommer ut några ljud.

Jag vet inte om jag skrivit tidigare att han vänt sig från mage till rygg, han gjorde det 4-5 ggr på raken för drygt två veckor sedan. Jag blev paff när jag såg det för han är ju inte så gammal, 9½ vecka bara.

Har jag skrivit någon förlossningsberättelse? Eller är det på tiden att jag gör det?