solskydd

Efter mycket letande har jag hittat information om solskydd på framrutan på passagerarsidan, och jag tolkar det som att man inte får ha det.

Hur tolkar ni andra?

Vad gäller för solfilm på bak- och sidofönsterna på bilen? Jag skulle vilja montera en med silvereffekt.
Svar:
Det här står i Fordonskungörelsen (1972:595):
Motordrivna fordon
8 § Förarplatsen på motorfordon skall vara rymlig och så anordnad, att den medger bekväm körställning samt god utsikt över vägen och åt sidorna. Anordningar som är avsedda för fordonets manövrering eller eljest för att användas av föraren under färd skall vara inrättade och anbringade så, att förväxling undvikes och föraren lätt kan komma åt dem utan att trafiksäkerheten eftersättes.

Utrymme för förare, annan driftspersonal eller passagerare skall vara inrättat och utrustat så, att personskada vid trafikolycka eller inbromsning hindras eller begränsas.

Enligt Vägverkets föreskrifter (VVFS 1999:178) gäller följande beträffande ljusgenomsläpplighet (toning) för rutor på bil.

6.3.1.7 Ruta inklusive eventuellt färgskikt eller film skall i förarens siktfält ha en ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna av minst 75 procent för vindruta och minst 70 procent för annan ruta."

http://www.ntf.se/konsument/fraga1065.asp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback