Bärsjal/sele

För tillfället är jag vääääldigt sugen på att köpa antingen en bärsjal eller en bärsele. Verkar underlätta en del med att kunna bära sitt barn utan att armarna är upptagna. Eftersom jag sjunger i kör och vi står upp och övar så hade det varit smidigt att ha någon typ av bärhjälp när jag är där så slipper jag släpa med vagnen. Även om man ska in i affärer och handla, för vagnen tar en del av bagageutrymmet. Får se vad maken säger, jag ska först leta upp en bra sjal eller sele till ett bra pris. Vill inte ge några hutlösa priser och helst ska den vara ergonomisk.

Imorgon ska vi till bvc igen, då är Lukas 5 veckor och 5 dagar gammal om jag inte räknar helt fel!

Det fungerar bättre om nätterna nu, han äter men somnar om ganska fort och nu kan jag flytta honom. Iaf upp mellan våra kuddar så jag kan röra lite på mej när jag sover. Mitt ryggonda har dessutom försvunnit, skönt!

Julhelgen har varit lugn, julafton firades här hemma och vi var totalt 8 personer. Vi blir samma gäng till nyårsafton! Min lillebror fick Sverige Monopol i julklapp och det har spelats flitigt. Jag, min mamma och mina syskon har spelat Monopol tre kvällar/nätter i rad. Har med andra ord inte kommit i säng före 2 tre nätter i rad. Lukas var med hemma hos mor första kvällen men han kom inte riktigt till ro när vi var där. Så de andra två kvällarna har vi spelat Monopol här hemma och då har han sovit gott och bara vaknat för att äta. Sen har pappa tagit hand om honom när han har varit vaken för att snacka lite.

Snart är det dags att köpa ett babygym till Lukas (vet inte om jag skrev det i förra inlägget). Men Lukas ligger och tittar mycket nu så ett babygym kanske kan vara bra att investera i. Han har ju ändå användning för det förr eller senare!
Han är ganska så stadig i nacken, lyfter det själv ifrån min bröstkorg och vänder även på huvudet.

Jag har beställt två böcker;
Växa och upptäcka världen och Första året. Jag har fått tips om Växa och Upptäcka världen och den andra tyckte jag verkade vara intressant.  En bok som jag läst om hos Bokidioten  är boken Spädbarnets psykologi . Dock ska jag inte köpa spädbarnets psykologi utan den kommer jag att låna från biblioteket, jag är liiiiite snål när det gäller bokpriser!

3 veckor

Idag var jag och Lukas på BVC, Kristian var på möte på sitt jobb. Lukas har växt så det nästan knakar om honom.
Han har växt 2,5 cm på en vecka så nu är han 54 lång. Han hade även gått upp 260 g så nu väger han 3960 g. Underbart att veta att min bröstmjölk är okej, det överväger alla jobbiga nätter då han äter ganska så mycket. Inatt somnade jag inte förrän 4.30. Han vakna 1.30, jag hade väl slumrat 40 min då. Han fick käka och sova hos mej, vid 3 hade han slocknat och jag flyttade honom ifrån mej. Han sov som en stock, jag la mej till rätta och började slappna av. Precis när jag höll på att somna så vaknade Lukas. Så det var bara att börja om från början, alltså låta han äta och sen fick han somna hos mej, sen lät jag honom sova hos mej för jag var så trött. Klockan 9 ringde klockan så det var bara att släpa sej upp ur sängen.

Det var mycket folk som skulle till bvc så vid 11.30 var vi klara. Körde till apoteket och köpte magdroppar för det rekommenderade bvc. Lukas skriker en del och sen pruttar han så det är något med magen. Inte så att han är otröstlig utan han får nog magknip precis innan han måste prutta eller bajsa. Hos bvc fick vi äten en flaska ad-droppar, skönt att man slipper köpa dem själv! Jag är även glad att barn födda efter 1/10 får vaccination mot lunginflammation, det få han när han är två månader om jag inte minns helt galet.

Idag var vi på citygross och handlade julmat, tror att det blir mycket folk från och med imorgon eftersom barnbidrat, pensioner och löner trillar in dagarna innan julafton. Jag handlade lite kläder till Lukas eftersom jag hade lite rabatter att utnyttja. Jag köpte en body, ett par byxor, två mössor (en tunnare och en tjockare) och en åkpåse eller vad man ska kalla det. Det är en overall utan ben, ser ut som en påse med armar och kapuschong. Det finns hål så man kan trä igenom bilbarnstolen bilbälte. Verkar himala smidigt faktiskt!

Imorgon förmiddag ska vi till kyrkan för Jessica slutar skolan för denna termin, vi kan säga att hon tar studenten!


Lukas

Det blev inte att jag gick över tiden, utan Lukas kom faktiskt tre dagar innan beräknad förlossningsdag. Så den 27/11-08 blev jag mamma till Lukas. En liten grabb på 51 cm och 3265 g!

Men idag var BVC-sköterskan här på besök så 8 dagar efter sin födelse så väger han 3500 g.  Så mjölk i tuttarna har jag iaf!

Förlossningsberättelse kommer senare! Men kan säga så mycket som att vattnet gick 21.30 och 22.15 började krystarbetet och 22.39 är Lukas ute. Snabbt krystarbete med andra ord!