Flätat pil!

Idag mellan 9-13 har jag sysslat med pilflätning för första gången i mitt liv! Jag gjorde ett pionstöd, så nu ska jag bara odla en pion!

Pionställ!

Får se om jag lägger in ny magbilde senare ikväll eller så blir det en annan dag, Kristian har fotat magen idag nämligen!

Typiskt!

När jag får en gångs skull är super nyfiken på min lönelapp så får jag så klart inte den dagen innan lönen ska trilla in, så himla irriterande! Skulle inte förvåna mej om det är något strul!

Idag fick jag iaf frågan om jag ville gå på en rad oktober ut, självklart vill jag det. En 75% tjänst så det blir nog lagom, sen i november får jag nog fokusera på att jag ska föda barn! Men jag tycker att det är skönt att jobba så länge jag kan och orkar, kroppen säger ju ifrån när det är dags att ta det lugnt. Sen har jag schyssta arbetskamrater som hjälper mej om de kan!

Funderar på att åka och shoppa byxor till mej på fredag, får se om jag pallar! Men jag är i behov av byxor, för nu har magen växt!

Jag sover sisådär om nätterna, drömmer massor av knasiga drömmar, men inte några bebisdrömmar konstigt nog!

Imorgon ska jag jobba 14-22 sen är jag ledig till på måndag och jag tänkte hålla helgen ledig faktiskt. Kommer upp i 126 timmar denna månad så jag är nöjd!

glukosbelastning

Ja, då har jag avklarat ännu en glukosbelastning. Fick drygt 3 dl ljummen sockerlösning att dricka, den var smaksatt med citron. Efter drickande så träffade jag bm som mätte mage och lyssna hjärtljud. Hjärtljuden låg på 152 och sf-måttet vad 28.
Efter två timmar var det dags för ett stick i fingret, jag låg precis under gränsen till att behöva göra om glukosbelastningen, så nu ska jag sluta dricka juice. Får hitta något annat som jag kan dricka på jobb, är inte gott att dricka vatten till frukosten. Mitt hb hade sjunkt från 133 till 124, men det var fortfarande bra så jag behöver inget järntillskott ännu.

Om några timmar är det dags för föräldrautbildning.

Glad

Idag när jag kom till jobb så fick jag så fin kommentar så jag var tvungen att sträcka lite extra på mej! Pratade med en enhetschef om hur jag mådde nu när jag är gravid, denna chef är även utbildad ssk.
Hon sa att jag såg så glad och välmående ut så hon blev glad av att se mej komma!

Sånt värmer verkligen! Men jag mår faktiskt bra, iaf 90% av alla dagar. Klart man har små krämpor då och då och humöret kan pendla ibland. Men det gör det hos de flesta!

Igår sa en annan på jobbet att jag såg smalare ut i ansiktet. SÅ min kropp har blivit smalare iaf. Får se hur länge vågen är på min sida. Tror dock att jag är tillbaka på inskrivningsvikten på fredag när jag ska till bm, men då har jag ändå inte gått upp något och är i vecka 29. Får se vad de sista veckorna gör med min kropp.
Provade min vinterjacka idag och den passar fortfarande, och jag tror att den kommer att passa tiden ut. Vi har planer på att åka till Gekås i Ullared, men jag tänker inte köpa en massa nya kläder till mej. Om inte min vinterjacka passar när vi åker så köper jag nog en större fleecejacka och kanske jag får leta efter långärmade tröjor.

Varje dag har varit lite av en julafton denna vecka, har fått hem traderavinster och än har jag varit nöjd med vartenda plagg. Idag vann jag en overall och hoppas den är lika söt IRL som den var på bilden i auktionen!

Tjock

Idag var jag och en arbetskamrat på Netto och handlade till en vårdtagare. Bakom oss stod det några ungar med sina mammor, jag såg inte så noga eftersom de stod bakom men min jobbkompis såg iaf. Den ena ungen glodde som attans på mej och på min mage, sen sa den till sin mamma att jag var tjock! Och så hör jag mamman säga: Nej, hon är inte tjock men det tyckte visst ungen att jag var. Jag fatta inte att det var mej ungen snacka om för då hade jag nog sagt till snorungen att man blir tjock om magen när man är gravid!

Om en vecka är det dags för glukosbelastning, bm-besök och föräldrautbildning. Sen på kvällen ska jag till Elin på tupperwareparty! Hoppas Jessica också kommer så jag slipper känna mej helt bortgjord! Ska bara orka gå upp för alla trapporna till Elin, för de har så klart ingen hiss i det hyreshuset!

Nu ska vi äta tacogratäng!

vecka 28

Ja igår gick jag in i vecka 28, bara 12 veckor kvar. Iiiiiiiiiiiiiiiiih tiden rusar på!

Idag fick jag hem två paket med bebiskläder som jag vunnit på auktion på tradera, är nöjd med mina inköp. Jag ska köpa lite nya kläder med, men det går även bra med begagnade kläder. Ska hitta något sött som bebis kan ha på sig när vi ska hem ifrån bb.

Jag hade tråkigt idag så jag provade byxor som jag använde innan jag plussade. Trodde att de skulle sitta som korvskinn, men icke sa nicke. Kunde till och med knäppa dem! Hasar jag ner linningen under magen så kan jag nog ha dem en dag utan problem! Helt sjukt faktiskt! MEn jag ska iväg och se om jag hittar mammabyxor som passar, det är inte skönt när byxor klämmer för hårt på magen.

Imorgon ska jag jobba igen, men det har varit skönt med en ledig dag. Nu ser jag fram emot lördag för då är jag ledig igen! Imorgon jobbar jag 7.15-15.30 (tror jag det blir)
torsdag 14-22
fredag 7-16
söndag 7-14.30
måndag 7-16
tisdag 7.15-13.45
onsdag kurs 13-15

Jobbar så klart nästa helg men jobbar bara 7-13.30 både lördag och söndag. I augusti kom jag upp i 60,5 timmar helg, det är mååååånga timmar men ger tyvärr inte jättemycket i ob-tillägg. Än så länge har jag 83,5 timme i september, skönt faktiskt! Alltså det är inte 83 timmar helg i september...... =)

Någondag ska vi till IKEA och shoppa två stycken byråer, en till bebisens kläder och en till vår hall!