31 år

Ja, hipp hurra idag blev jag 31 år ung! Men det känns som om det var igår jag fyllde 15 :-P
Jag har haft en underbar dag, vi låg rätt länge idag. Sen körde Kristian och hämtade tårta och köpte frallor.  Sen städade vi lite innan kaffegästerna tittade in.

Det var inte meningen att jag skulle ha något kalas men folk frågade om de fick komma. Fick även lite presenter fast de inte behövde köpa något. Av svärfar fick jag pengar, av min mamma,lillebror och styvfar fick jag ljusfat med ljus, av svärmor med familj fick jag en fin blomma, av Lizze, Fredde och Jazmine fick jag en fin glasskål och en vas och av Binis fick jag choklad. Presenten från Kristian har inte anlänt ännu, men det är iaf ett halsband som jag önskar mej.

Imorgon är det dags för 3-årskalas, det är Lukas kusin Jazmine som fyller år!

Nu har jag en trött och hungrig grabb som kallar!

fredag

Natten har jag tillbringat med Lukas i dubbelsängen, han sov bara en timme i sin egen sen vaknade han. Han har sovit rätt oroligt, stökat och bökat en del. Han har ätit en del med, hoppas det lugnar ner sig med ätandet snart! Men han har inte skrikit en massa och det är jag glad för. Vi klev inte upp förrän efter 10 idag, snacka lite i sängen och han åt lite och så mös vi lite. Här kliver vi inte upp tidigt om vi inte måste med tanke på att vi somnar sent.

Idag ska jag göra en del ärenden och ska se om jag kan lämna Lukas hemma med Kristian, vet dock inte om Kristian ska fixa med Oderljunga it. Får se vad han säger när han kommer upp.

Kväll

Äntligen sover Lukas efter att ha kinkat lite ikväll, men jag är glad att han inte skriker i flera timmar. Idag var det nog lite magknip som var problemet, han fick sina magdroppar lite sent idag. Men nu ligger han iaf i sin säng och jag ska avrunda min kväll och lägga mej i sängen och läsa lite, måste ju koppla av lite själv. Har jag tur så sover han några timmar nu.
Annars får jag turen att mysa med min son.

Imorgon ska jag till apoteket och köpa nya magdroppar för de tog visst slut ikväll. Ska se om jag hittar någon bra hudlotion till mej själv, är så torr i huden sen jag började amma. Torr i huden och törstig, det blir jag av amningen iaf. Sen är de ganska avkopplande att amma, jobbigast är när jag måste amma offentligt. Därför gillar jag köpcentrum och andra ställen som har amningsrum. Jag stör ingen med amningen och jag behöver inte känna mej blottad.

Jag är faktiskt lite orolig inför läkarbesöket på tisdag, inte för att jag tror att det är något allvarligt men jag vill ändå inte att Lukas redan ska behöva besöka läkare och sjukhus, han är ju så liten! Men det blir nog bra, hoppas på en bra läkare iaf!

duktig

Nu har jag varit duktig och bokat tid för efterkontroll hos barnmorskan, inget jag ser fram emot men det blir nog bra när jag väl varit där! Fattar inte varför jag drar mej för en gyn-undersökning när jag har fött barn. Kan bero på att det känns lite krystat när man går där med rumpan bar från omklädningshörnan till gyn-stolen.
Stackars Lukas ska hänga med dit för pappa jobbar, men det blir nog bra. Han har fått hänga med på dass när jag varit iväg och shoppat så han överlever nog.

Jag fick sova i några timmar i natt. SOmna nog innan 1, vid 3 vaknade jag av att Lukas skrek, tänkte att han är nog hungrig. Jag stoppade in hans napp för jag var tvungen att gå på toa efter att ha druckit nästan 2 liter på kvällen. När jag kom tillbaka så sov han igen så jag kröp genast under täcket och somnade ganska fort. Vaknade av att Lukas lät i sängen och då var klockan 4.30 och han var ganska så hungrig. Så 4½ timme sov han iaf! Och jag fick sova några timmar ensam i sängen.
Sen åt han vid 7 och igen lite innan 9,  sen bökade han runt en massa. Kände på hans pyjamas och den var våt, blöjan hade läckt men inte så konstigt då jag inte bytt blöja på hela natten eftersom han somnade vid bröstet. Tar hellre en våt pyjamas än att väcka honom och riskera att det tar tid innan han somnar om.

Vi har nog fått tur med Lukas för det är sällan han skriker sig otröstlig och än har jag inte blivit knäckt av att han skriker osv. Men trött är jag, ska börja vila lite på dagen hade jag tänkt mej. Jag kommer alltid i säng lite efter Lukas för jag vill varva ner utan honom innan jag kryper ner under täcket, men jag kanske ska sluta med det. Men jag vill vara säker på att han sover innan jag lägger mej, för bökar han runt så kan jag ändå inte sova. Nu ska jag nog lägga mej lite på soffan med Lukas på magen.

sova

Nu ska jag gå och sova för nu äntligen sover Lukas i sin säng, han äter varannan timme nu känns det som. Antagligen en trevlig tillväxtsperiod och har jag tur är den slut om ett par dagar. Har jag tur inatt så sover han kanske fler timmar eftersom han har ätit en massa ikväll.

Jag var ett litet tag på babycafét, vet inte vad jag ska tycka om det, men kanske jag tar mej dit fler gånger. Det dumma är att det är babymassage på onsdagseftermiddagar och café på förmiddagen. Och jag vill gärna att Lukas ska sova innan massagen. Kanske det fungerar om jag tar vagnen och promenerar den tid det är mellan caféet och massagen. Får se hur jag gör.

Var på bvc med för att väga och mäta vår lilla prins.
Längd: 58,5 cm (56,5 cm för två veckor sedan)
Vikt: 5220 g (4910 g för två veckor sedan)
Huvud: 39,7 cm (39,2 cm för två veckor sedan)

Han ligger på normala kurvan på längden men ligger under på vikten, men det är inget att bry sig om. Han mår bra och jag vet att jag har mat i tuttarna för det kommer rejäla strålar ibland. Men det gäller att jag dricker mycket så jag får mycket mjölk till prinsen.

När jag kom hem från café och bvc så fick jag veta av maken att vi har fått kallelse till barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Helsingborg, så på tisdag ska vi träffa läkare angående Lukas bulor. Får se vad de säger. Jag hoppas att bulan försvinner iaf.

Jag vet inte om jag börjar bli dålig, känns ömt på sidan av halsen, alltså körtlarna som sitter där. Men jag hoppas det inte blir något för jag fyller år på lördag och på söndag ska vi på 3-års kalas! Får se om det dyker upp någon på lördag, ska bjuda på lite tårta hade jag tänkt mej. Men jag bryr mej inte om att jag fyller år, trevligt med besök iaf!

God natt!

tisdag

Jag är trött, sov inte så bra inatt. Men snart är det natt igen och då hoppas jag på god sömn! Lukas sitter och sprallar av sig i babysittern, hoppas han vill sitta där ett litet tag till. Vill iaf att han ska vara vaken i drygt en timme till, sen kan han gärna få sova.

Idag var vi ute på promenad i 1½ timme, skönt att komma ut lite. Kristian jobbar dubbelt idag så jag och Lukas har varit själva från 13.30 och är ensamma fram till runt 6.30 imorgon bitti. Imorgon ska jag och Lukas till bvc, dags att väga och mäta honom igen. Tänkte kolla in babycafét med, men jag är väl typ 10 år äldre än de andra som är där. Får väl se hur det är! Nästa onsdag börjar iaf babymassage, jag tror det blir mysigt!

Undras om jag får se Kristian något imorgon för han skulle fixa med Oderljunga IT, de skulle installera lite saker. Annars så får det bli promenad imorgon med, jag behöver motion och Lukas dör inte av lite frisk luft.

Vi har bokat tid för dop, den 14:e februari närmare bestämt! På söndag ska jag och min körledare bestämma träff, måste komma på lite roliga psalmer till dopet. Jag vill ha det lite personligt och inte som alla andra har det.

Nu sitter Lukas och slår lite på sin lekbåge, han får fart på grejerna iaf och det roar honom lite tror jag. Han sitter och snackar med sin sol samtidigt som han hickar!

Jag fyller snart år......hoppas jag får halsbandet som jag önskat mej av Kristian men det tror jag nog!

kväll

Nu sitter jag och njuter lite av lugnet. Det är bara jag vaken, har en sovande son sidan om mej och en sovande make i sängen. Ska se om Lukas vill äta lite innan vi lägger oss i sovrummet. Han ligger och rör sej lite så kanske är han på väg att vakna, min älskade lilla trollunge.

Idag fyller Lukas faster 25 år så vi var och firade henne. Hon bjöd på massa gott att äta! Vi var hemma strax innan 21 om jag inte minns helt galet. Lukas åt när vi kom hem och sen fastnade jag framför tv:n, ser fortfarande på tv. EN ganska trevlig film på fyran.
Undras om filmen är bra som Lizze skulle se ikväll, Mammut. Jag vill gärna se den men det dröjer ett tag till innan jag kan gå på bio. Men jag offrar gärna dem månaderna på min son, vill inte lämna bort honom till barnpassning så här tidigt. Får se när jag känner mej redo för barnpassning. Jag har inte satt ett barn till världen för att lämna bort honom på passning bara för att jag vill ha egentid. Vi kan lika gärna se på film här hemma, vi har en hemmabio så vi klarar oss. Lukas hänger med mej dit jag ska. I torsdags var vi i bowlinghallen och imorgon är det övning med kören så då får han hänga med dit. Verkar som att han gillar musik för han lyssnade väldigt mycket när vi var på övning i söndags.

Jag läste för någon dag sedan att snart har Män som hatar kvinnor biopremiär så nu har jag börjat med boken, jag kan inte se filmen förrän jag har läst boken. Jag såg även att det kommer en film som heter I taket lyser stjärnorna, hoppas den är lika bra som boken. Jag grät en del när jag läste boken.

Jag provade lite kläder på Lukas idag, 62 i byxor är för stort och 62 i body är lite för stort fortfarande. Gillar inte när kläderna sitter för löst på honom, och de ska inte vara för långa i ärmarna. Men han växer ju så snart passar 62 kläderna.

Igår vände sig Lukas från mage till rygg fyra gånger på raken. :-P

Vi ska till bvc nästa vecka för att väga och mäta, ska bli spännande att se om han gått upp i vikt, men det tror jag nog att han har.

Ooooooops

Använder inte konståkerskor bh?


Lycklig

Jag kan inte se mej mätt på min underbara son fast jag ibland blir trött när han skriker och jag inte vet vad som är fel.
Jag blir tårögd när han ger mej ett underbart leende, det är då jag glömmer det jobbiga.
Jag blir tårögd när jag ser han sova fridfullt. Jag gick nyligen in i vårt sovrum och studerade min underbara prins som sover skönt på mage.

Jag la honom efter att han hade somnat i min famn, eller han halvsov iaf. Det tog lite tid innan han somnade för han tappade nappen, men in med nappen några gånger sen sov han gott. Får se hur länge det varar, det är ju första gången som han får somna i sängen. Jag ska försöka få över honom i den några timmar varje natt iaf. Hmmm nu låter det som att det är någon som tappat nappen.....

Jag vet inte om jag ligger i riskzon för mjölkstockning. Inatt trodde jag att mitt högra bröst skulle explodera. Det var stort, ömt, knöligt och känslan av att det skulle spricka när som helst. Lukas åt från det och det gjorde inte ont men det var fortfarande ömt när jag vaknade. Senare idag fick jag samma känsla igen i det....får väl se vad som händer med det!

Idag fick jag besök av en god vän som heter Malin, vi pluggade tillsammans för 4 år sen tror jag det är. Hon var här med sin ena cockerspaniel, Mattis heter han. Hennes andra cocker var på trimning, Malte heter han. Vi tjabba och fika, mycket trevligt! Jag måste hälsa på henne en dag, vi sms:ar minst en gång om dagen till varandra. Skoj att vi fortfarande har kontakten!

Award


Denna fina award har jag fått från Jessica en av mina bästa vänner och en underbar mamma till superduperNova!

Jag ger den vidare till en annan vän som heter
Umzacharia här på nätet!

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg och länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till de Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos dem, om att de har fått den! Det är med en stor ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Hemsk

Jag är nog en hemsk mamma som låter mitt barn sova på magen, jag borde bli lynchad!

Hur gör ni andra mammor? Om ert barn inte vill sova på rygg, och sover lite oroligt på sidan men sover som en sten på mage. Tvingar ni ändå ert barn att sova på rygg?
Lukas sov på rygg de första veckorna men inte nu längre. Han är en egen liten individ med egna viljor. Han ligger gärna och gosar med ansiktet ner i lakanet för att sedan lägga huvudet på sidan. Han vänder sitt huvud sida till sida utan problem.

Hade inte barnmorskan med andra skrämt upp en att det är faaaaaaarligt att barnet sover på mage, det ökar risken för plötslig spädbarnsdöd så hade jag inte mått dåligt av att låta han sova på mage.
BVC sa att jag gör som jag vill, ska göra det som är bäst för mej och Lukas. Det ska visst finnas nya rön om plötslig spädbarnsdöd och det hade visst inget med sängpositionen att göra (har säkert skrivit om det i ett tidigare inlägg). Jag vill gärna hitta dessa nya rön.

Idag provade jag sjalen med ett nytt knytsätt, verkade skönare för Lukas. Men han var inte på humör så det blev bara en snabbprovning sen skulle han äta! Nu ligger han på mage sidan om mej här i soffan. Ja, jag vet, jag är en hemsk mamma.....

höganäs

Jag och Lukas åkte till Höganäs idag, blev en promenad vid havet och sen igenom en bit av Höganäs. Det blåste kallt men det var himla skönt att promenera där. Synd att man inte har lite närmre till havet, saknar det ibland. Men så klart jag trivs i Oderljunga med min familj!

Efter promenaden gick vi upp till syrran, hon och hennes hund vad så klart med på promenaden! Vi satt och snacka lite, bytte blöja på Lukas och han passade även på att äta. Sen kom min bror till syrran en sväng, snacka lite innan han skulle vidare till tvättstugan. Syrran följde med till citygross och efter vi hade shoppat lite så dumpade jag henne hos sej. Jag och Lukas körde hem och anlände till Oderljunga strax efter 20. Så fort jag stängde motorn vaknade Lukas och gallskrek, då var han så klart hungrig. Han fick skrika ett tag för jag var tvungen att lasta in sakerna från bilen till huset, lite svårt att ta med sej en barnvagn, en bilbarnstol och matkassar i ett svep. Nu ikväll har han varit kinkig, han skrek massor precis och ingenting dög. Jag tänkte att då kollar vi blöjan igen, la ner honom på skötbordet och vips så vart han glad och log massor, knasiga unge! Det var bara liiiite kiss i blöjan men jag bytte den iaf och nu sitter han nöjd i sin sitter. Ska bli spännande att se när vi somnar inatt. Tänkte låta han spralla av sej lite innan vi siktar på sängen.  Men han ser trötter ut så vi blir nog inte uppe så länge till.

Imorgon är det lördag, får se om vi tar en promenad imorgon med. Kristian lär sova eftersom han jobbat dubbelt. Sen ska han jobba natt igen imorgon och på söndag, hans ordinarie skift.

bowling

Jag och Lukas var nere i bowlinghallen ikväll, han var ganska nöjd i bilbarnstolen den första halvtimmen, men sen var det inte skoj längre. Jag fick iaf tränat lite och träffade lite vänner!

Nu ikväll har Lukas haft mycket vakenperiod känns det som, suttit i sin sitter och snackat en massa. Han tog en liten power-nap innan. Hoppas han kommer till ro tidigare inatt än natten till idag. Men jag ska inte klaga, finns de som har det värre om nätterna än vad vi har!

Får se vad vi ska sysselsätta oss med imorgon, Kristian jobbar nämligen dubbelt så han åker till jobb vid 13.30 och kommer hem lördagmorgon vid 6.30. Funderar på om jag ska köra till Höganäs, Jessica ska låna en skolbok så slipper jag posta den. Sen kanske man kan ta en promenad vid havet om det inte är föööööööööör kallt. Blir lite enformigt att gå samma runda här hemma hela tiden!

detta får mej arg och ledsen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4189780.ab

Promenad

Nu har jag tagit på mej mitt underställ, lagt in ved i kaminen så vi har det skönt när vi kommer hem.
Ska klä på Lukas och sen ska vi ut på långpromenad, solen skiner för en gångs skull så det gäller att passa på. Tror att det är -1 grad så det är skönt väder ute, om det nu inte blåser kallt. Men givetivs åker mössa och vantar på!

Lukas kommer jag att bädda ner i sin vagn, så bara näsan sticker upp!

Vi testade Huggies blöjor inatt och de läckte minsann inte, dessutom är de tunnare och smidigare än liberos. Libero blir det på dagtid eftersom vi har mååååånga liberoblöjor hemma.  Det är synd att man inte kan köpa provförpackningar av blöjor, rä iaf glad att Huggies fanns i 30-pack. Men det hade varit bättre med 10-pack, för då hade man kunna köpa några sorter för att prova ut den sort man gillar bäst.

bvc

Idag var vi på bvc för att träffa läkaren som skulle kolla bulorna och göra 2-månaderstestet. Han blev godkänd på alla delar, men det dröjde lite med svarsljud och något superstort leende fick han inte. Men leendet kommer väl så småningom, han är ju trots allt bara sju veckor. Läkaren skickade remiss till Helsingborgs sjukhus så nu hoppas vi att vi blir kallade så snart som möjligt.

Lukas är nu 56,5 cm lång och väger 4910 g. För 16 dagar sen var han 55 cm lång och vägde 4360, så nog växer han vår lilla prins!

Givetvis kissade han på läkaren! :-P

Jag frågade om magläge när han skulle sova och svaret var att jag gör det som känns bäst för mej. Det hade visst kommit nya rön angående plötsligt spädbarnsdöd och nu verkar det inte som att sovläget har något med saken att göra. Ska kolla med barnkliniken när vi kommer dit med Lukas.

Snackade även om att jag ibland funderat på att pumpa och ge bröstmjölk i flaska, men är rädd att han blir bekväm och bara vill äta från flaska. BVC-sköterksan höll med mej att risken finns att han blir bekväm, så flaskmatning får vänta till jag inte har någon mer bröstmjölk eller det är dags för välling.

Imorgon ska jag försöka komma ut på en långpromenad och på kvällen är det dags för bowling hoppas Lukas sover i bowlinghallen så jag kan träna lite!

trött

Idag är jag trött, men jag har tagit mej en tupplur i soffan. Lukas vaknade efter en liten stund i sin vagn så jag tog honom och la honom på min bröstkorg, sen sov vi i nästan 1½ timme, mysigt måste jag säga.

Trist väder idag så det blev ingen promenad som jag hade tänkt. Får se om vi tar en sväng imorgon. Vi ska iaf till bvc imorgon, och jag ska inom bibblan och ica. Men det tar jag på vägen hem. Kristian jobbar eftermiddag och natt imorgon så imorgon blir det väl jag och Lukas för hela slanten.

Nu ska jag se om jag får rätt på sjalen, det är mycket tyg att hålla reda på!

Traskat

Idag har jag och Lukas varit ute på en skön promenad, rundan tar runt en timme i vanliga fall men idag tog den längre tid för jag tog kamerna med mej och knäppte en hel del kort! Det är runt 3 plusgrader ute men vinden är kall så tur jag pälsade på oss varma kläder!

Idag kom sjalen med posten så ikväll ska jag försöka mej på att knyta den. Tur att jag fick med en fin instruktionsbok!

Jag har precis slängt i mej två mackor och ett stort glas oboy, tur att jag snabbade mej för nu ser det ut som att Lukas håller på och vaknar i sin vagn. Han sov gott när vi var ute, började gny när vagnen stannade. Sen när vi kom hem så var han hungrig och efter att ha ammat en längre stund så blev han ju trötter! Så nu har han tagit en mikrolur!
Jag tänkte se om han vill sitta lite i sin babysitter!

Snart onsdag, det innebär bvc för vår del. Kristian kunde sticka ifrån jobbet en sväng när vi ska träffa läkaren, skönt!

kväll

Jag fick höra av min körledare att Lukas hade charmat tanterna i bänkraderna. De tyckte att det var så trevligt att jag hade mitt barn i famnen och gungade när vi sjöng. Inte mycket som krävs för att roa kyrktanterna. :-P

Lukas har sovit en hel del idag, och när han har varit vaken så har han snackat en massa! Han var med mej nu ikväll och tittade på fillmen Fighting temptations. Vi såg den i kören, en del av oss var där iaf!

När vi kom hem så blev jag sugen på chokladpudding så det ordnade jag snabbt och lätt. Jag är förvånad att Kristian inte har tagit något ännu för han älskar chokladpudding. :-)

Jag har varit slarvit och druckit för lite idag så nu ska jag dricka massa vatten. Behöver mycket vätska för att producera mjölk till min son.

Vi ska snart lägga oss här. Ska amma Lukas i sängen och läsa i Vit Oleander. Den verkar helt okej än så länge, har bara läst 50 sidor, men jag började med den igår kväll, har inte hunnit läsa så mycket idag.

Tradera

Jag som så många andra sitter nog och tittar en del på www.tradera.se, på jakt efter trevliga fynd. Men ibland svimmar jag nästan när jag ser medlemmar som tar hutlöst mycket i porto, alltså mer än vad det kostar att skicka saken. För inte kostar det runt 60:- att skicka ett par brallor, eller nästan 30 kronor att skicka en liten body.
Nu är jag dock på jakt efter en pyjamas till Lukas, han har en brun pyjamas ifrån polarn och pyret som är himla skönt och smidig. Vill ha en likadan fast en storlek större, får se om jag hittar en på tradera för jag köper inte po.p kläder till nypris! Jag kan tänka mej att lägga lite pengar på bra vinter- och regnkläder när han blir lite äldre, då när han börjar slita på kläderna lite mer. Kan även tänka mej att lägga pengar på bra skor när han börjar använda det.

Idag var Lukas och jag i kyrkan, det gick bara bra att ha med honom. Han sov mest i min famn! Vi ska på kören ikväll kl 19 men idag ska vi bara titta på film, men det kan vara trevligt det med!

Somnat

Nu har Lukas somnat i sin babysitter, får se hur länge han sussar. Tror nog att han vaknar om ett tag och är hungrig.
Jag försöker dricka en massa vatten så att jag producerar mer mjölk, ju mer dricka ju mer mjölk får jag i brösten.

Idag har vi ätit tacos, mums mums!

Jag funderar på om jag och Lukas ska bege oss till någon klädaffär i veckan som kommer, måste köpa lite pyjamas. Har bara två st pyjamas i strl 62/68. Har jag tur så är det fortfarande lite rea i butikerna!

Imorgon ska jag till kyrkan för att sjunga, ska vara där klockan 10. Hoppas att Lukas sover sig igenom allt eller att han iaf inte blir hungrig. Får väl försöka amma honom innan gudstjänsten börjar klockan 11.


bröllop


50/56

Det är storleken Lukas använder för tillfället. Men i byxor är storlek 50 bäst för 56 blir långt i benen och lite stort i midjan. Trist att vissa set bara säljs i samma storlek i byxa och tröja/body. Kollade igenom vad vi har i storlek 62/68 och där är så det räcker och blir över tror jag. Men dock tror jag att jag får komplettera med några byxor i 56 om det finns att köpa. Om nu inte hans ben växer en massa över en natt. Men jag tror det dröjer några veckor till innan jag använder 62 för än ryms han i 56.

Inatt sov Lukas 3 timmar i sin säng och resten hos oss. Han kommer inte till ro när han ligger på rygg, ska se om jag kan få honom att somna på mage och sen får jag vända honom i sidläge för det verkar han sova gott på, bättre än på rygg iaf. För några veckor sedan hade han inga problem med att somna på rygg i sin vagn, men nu kommer han verkligen inte till ro. Utan ligger och skriker och gråter. Lägger jag honom sedan på mage så somnar han oftast inom 5 minuter.

För tillfället ligger han i sin vagn, i sidoläge. Han somnade på mage i soffan så flyttade jag honom till vagnen. La honom på rygg men han vakna inom 30 min, så nu har jag lagt honom på sidan och han ser ut att sova gott.

På söndag ska jag sjunga igen, skoj skoj! Så klart ska Lukas hänga med!

Kristian är och handlar och han ska ta vår post när han kommer hem, hoppas där ligger en sjal i brevlådan!

6 veckor

Hipp hurra för idag blir Lukas sex veckor! Idag har Kristian ringt bvc idag angående Lukas bulor och vi fick läkartid nästa onsdag. Då blir det även en 2 månaders koll fast han är bara sju veckor när den görs. =)

Idag har Lukas sovit en hel del, vaknade sent och så fick han mat. Sov i typ två timmar i vagnen,åt en hel del och somnade gott på magen i soffan. Sov i nästan tre timmar sen fick han mat igen och nu sitter han och sprallar en massa i sin babysitter. Han är inte still i fem sekunder när han är vaken, det är nästan så jag blir trött av att se honom röra sig så mycket!

Han fick ligga på mage på sin lekmatta idag, två gånger på raken så vände han sig om så han hamnade på rygg. Får väl se om det händer fler gånger, eller om det var slumpen, vilket jag tror att det var.

Idag har det snöat en hel del men tyvärr så börjar det töa bort redan. Jag som vill att det ska vara fint väder med snö och sol imorgon, men det kan jag nog drömma om.

Jag har börjat med en bra deckare, Midvinterblod av Mons Kallentoft. Kommer att skriva mer om den i min bokblogg sen.

För tillfället är jag grymt chokladsugen, har varit mycket chokladsugen sen jag började amma. Vet inte vad det beror på. Hade varit bättre om jag varit extremt sugen på frukt istället!

20 kg

Jag vet att barn är nog runt 5 år när det väger 20 kg, men jag tror inte jag har skrivit någonstans att jag ska bära mitt barn när det väger 20 kg. Bara visar på att en babybjörn som alla verkar hylla till skyarna bara klarar av 12 kg medans en sjal kan ta upp mot 20 kg. Tycker att det verkar bra att kunna ha en sak som klarar av tyngre saker än 12 kg. Ska man ut i naturen där det inte finns några bra stigar så vill inte jag bära mitt barn i armarna eftersom det sliter mer på kroppen. Då tar jag hellre med mej en sjal eller en ergonomisk sele som klarar av tyngden av mitt barn och avlastar min kropp.
Men visst är det tur att man gör som man själv vill?

Flitig

Nu har jag visst använt min blogg flitigt känns det som!
Idag blev sjalen postad så jag hoppas jag har den innan helgen, sen ska jag öva mej att knyta och bära!
Angående att bära barn som väger 20 kg ser jag inga problem med. Är man ute i naturen och barnet inte orkar gå längre så är det bara till att sätta barnet på ryggen, alltså i sjalen. Sjalen gör ju så att man avlastar armar så det blir inte lika tungt som att bära barnet i famnen. Men jag kommer nog att byta till en ergonomisk sele när sjalen inte känns bra längre, alltså när Lukas blir lite äldre. Nu hoppas jag förstås att Lukas kommer att gilla sjalen, han gillar iaf att ligga i min famn och helst på min bröskorg.

Nu ligger han i sin säng och sussar, får se hur länge han sover. I eftermiddags tog han några powernaps, han har alltså inte sovit någon längre tid på eftermiddagen som han brukar göra. Men jag tror att han vaknar inom en timme och då lär han vara hungrig. Förhoppningsvis får jag honom att somna i sin säng efter att han har ammat klart. Tar tid för honom att komma till ro, men det gör det när han ligger hos mig med men då slipper jag gå och stoppa in nappen och smeka honom på pannan. Jag hoppas iaf att han trivs i sin säng och att han så småningom kommer att sova mer än två timmar åt gången.

Idag åt vi pizza till middag, smarrigt! Jag orkade bara halva pizzan, skönt att jag inte kan klämma en hel pizza! Får se hur väglaget är imorgon om vi ger oss ut på långpromenad eller inte. Blir det sol så ska jag försöka komma ut för då kan jag nog lyckas få lite fina bilder!

Arise - gospel

Som ni kanske vet så sjunger jag i en gospelkör och givetvis finns vi med på youtube. Lägger ut två av våra låtar här så ni kan lyssna och begrunda. :-P


Galenskaparna!


vikt

Hur har ni det med vikten så här efter jul- och nyårshelgen?
Jag har inte förstått varför folk går upp en massa i vikt under just denna tid på året? Vräker de i sig så mycket mer än annars? Varför trycka i sej en massa mat och godis om man vill gå ner i vikt efter 1:a januari?

Själv har jag inte ätit mer än vanligt under denna tid och har inte ökat ett gram i vikt men inte heller gått ner i vikt. Just nu är inte rätt tillfälle för mej att banta, men jag försöker tänka på vad jag stoppar i mej. Måste ju tänka på att jag producerar god mjölk till min kära son! Han är mitt allt och jag är så glad att jag kan ge honom den mat han behöver. Alltså att min kropp producerar det han behöver för att överleva. Jag är glad att jag märker att jag kan ge honom tröst genom att visa honom kärlek i form av närhet och gos. Läser man lite fakta om barn så kan man faktiskt läsa sig till att studier visar att ett barn som får närhet blir mer självsäkert. Jag tror inte på att man ska låta ett barn lika och skrika sig till sömns, hör jag att mitt barn skriker hysteriskt så tar jag givetvis upp honom. Ser jag att tårarna rinner så tröstar jag, han ska inte behöva vara ledsen bara för att jag inte orkar ta upp honom just då. Eller folk som tror att barnet blir mer pipigt bara för man tar upp det. Nej snarare så tror jag att barnet blir tryggare!

Jag längtar så efter sjalen!

Igår var jag nere i byn och handlade alldeles ensam och det kändes inte det minsta konstigt för jag visste att Lukas var trygg hemma hos pappa. Jag förstår inte mammor som inte "vågar" lämna sina barn hemma med pappan. Det enda Lukas pappa inte kan göra är att ge honom mat eftersom jag ammar. Jag har inte börjat pumpa ut heller för en del barn kan börja rata bröstet så fort de börjar få flaska och detta beror på att de behöver inte anstränga sig lika mycket att äta från flaska. Det kräver mer av dem att amma än att äta från flaska. Jag vill inte att mitt barn ska börja rata bröstet när jag har mat i dem. Det är ju gratis mat som alltid är lagom varm!

Kallt

Ja, ute är det kallt men det är skönt framför braskaminen!
Lukas ligger i sin vagn och jag hoppas att han sover lite snart, han har nu varit vaken i 5 timmar utan att ha sovit. Jag som trodde att små bebisar sover mycket, men det stämmer inte riktigt på vår grabb. Men han skriker inte så värst mycket så det är skönt!

Snart rasslar det till ibland födelsedagarna. Fyra födelsedagar inom loppet av två veckor. Jag har iaf hittat vad jag önskar mej i
present av min make, på ena brickan ska det står Kristian och på den andra Lukas. Får väl se om jag får det jag önskar mej!

Jag har iaf fått tag i en begagnad sjal, en tricot-slen . Ser fram emot när den kommer till vår brevlåda! Ska invigas ganska omgående efter jag har fått hem den! Tror att jag har gjort ett bra val. Kikade på en babybjörnsele och de är dyra och klarar väl av typ 12 kg. Sjalen jag har köpt klarar av 20 kg,  och kostar bara 1/3 av vad en ny babybjörnsele kostar.

Om en vecka är det dags för ett besök hos BVC, ska bli spännande att se hur mycket han har växt.