Indian

Igår lekte Lukas indian! Ni vet när man slår handen framför munnen samtidigt som man gör ljud, så gjorde Lukas igår och tyckte att det var roligt! Kul att han roar sig med något.

Lukas var förkyld i en hel dag, snoret rann, han nös, varhängig och mammig. Dagen efter märktes ingenting! Skumt, mycket skumt! Det var likadant i mars, då var han förkyld en dag sen mådde han bra igen.

Nu har han börjat bli modig så när han har rest sig eller sitter på knä mot något så släpper han med ena handen. än har han inte trillat ihop iaf!

I onsdags fyllde min storebror år och idag fyller syrran år, ska till henne ikväll!

Nu kommer snart Malin så jag får avsluta här!

buhuuuuuuuuuuu!

Jag är förkyld, staaaaaaaaaaaaaaackars mej! Men dagen idag har gått bra, har varit själv med Lukas sen kl 13 för Kristian har jobbat eftermiddag. Jag och Lukas styrde kosan mot Klippan för vi skulle köpa kattmat i djuraffären. Sen stannade vi till vid mitt jobb och träffade lite trevliga arbetskamrater! Lukas var tyst och iakttagande i början (han är en kille som studerar allt och alla, precis som om han vill känna av stämningen) och sen började han prata en massa och vifta med sin napp! Han visade även att han kan krypa och att han kan klappa händerna.

Klappa händerna började han med igår, han är nog verkligen i en utvecklingsfas just nu! För nu rasslar det på i utvecklingen!

Igår ringde min kära granne och frågade om vi ville hänga med på en promenad, och självklart ville vi det! Det är roligare att gå om man har någon att tjattra med!

Sen på kvällen kom Lizze, Fredrik (svägerska och svåger) och svärmor! Vi fikade, lizze rastade Lukas eller så var det Lukas som rastade Lizze. Sen satte vi igång Nintendo Wii som jag har lånat av Elin O, och alla blev kära i det. Så idag köpte Lizze ett wii :-P  Och givetvis ska jag hem till henne och testa Wii fit!

Jag plockade även röda vinbär igår så imorgon ska jag göra en kaka och plocka mer vinbär om jag hinner. För imorgon kommer mormor och morbror på besök.

Idag när vi kom hem efter att ha handlat på ICA så var det nybakade kakor på min trapp, min underbara granne hade varit förbi med några!

Mitt huvud bankar och jag har nog haft lite feber idag. Mina ögon rinner och jag är ljuskänslig när jag är förkyld verkar det som. Jag har nyst en massa också. Hoppas det är bättre imorgon!

ojojojojojojoj!

Det var längesen jag skrev sist och det har hänt en del sen sist!

Jag kommer knappt ihåg vad vi har gjort!

I söndags var vi iaf hemma hos Kristians bror med familj, snackade lite och kusinerna lekte. Casper visade sina tänder och att han kunde gå när han höll sig i saker! Lukas visade mest att han kan snacka i höga toner! Efter besöket hos dem så åkte vi till Burger King i Mölletofta för vi var hungriga och lata. Efter BK åkte vi inom Eket och hälsade på farmor, bruno och philip. Där visade Lukas att han kan krypa!

I tisdags åkte vi till Helsingör, åkte med färjan kl 13 och tog färjan tillbaka igen 18.40. Vi besökte Kronoborgsslott och det var tungt att bära på Lukas där man inte fick ha vagnen med sig. Så jag vill gärna köpa mej en bärsele för om men han börjar gå så orkar han ju inte gå hur långt som helst i början så en sele är nog bra. Jag skulle behövt en i tisdags iaf!  Det var iaf kul att strosa runt på slottet och ta det lugnt med en fika ute vid havet. På färjan till Helsingör så började två amerikanskor snacka med Lukas, de var äldre. Frågade hur gammal han var och om de kunde få ta med honom hem! Lukas besvarade deras snack med ett leende och då pratade de ännu mer med honom, sött!

I torsdags var vi hos bvc för att göra BOEL-test och det fixade Lukas utan problem. Fick lite information osv med. Sen vägde vi och mätte. På en månad har han bara växt 0,5 cm så nu är han 67 lång och väger 8680 g.  Han följer sin viktkurva men längdkurvan dalar rätt bra, får se om han växer till sig snart! Bvc-sköterskan sa att han var tidig med krypandet och att han pratade mycket (olika ljud och nyanser) för sin ålder. Hon ville hålla honom ett tag och det fick hon och som tack fick hon en liten kram av Lukas. Han såg ut att trivas i Maijs famn!

Dagen idag började inte bra, han drutta ner från sängen. Vi brukar mysa i sängen på morgonen och halvslumra, även Lukas halvslumrar. Idag märkte jag inte när han kröp iväg utan hörde bara en duns och sen gråt. Men det slutade bra iaf, han tystnade efter någon minut i mammas famn och sen gosade vi länge. Det gjorde ont i mammahjärtat och jag vet att det kommer fler olyckor med tiden, men jag kommer nog bli lika rädd varje gång. Han fick iaf ett blåmärke i pannan, inte ens en bula. Jag ringde iaf 1177 och frågade vad jag skulle göra. Det var bara till att vara hemma och hålla koll på honom så han inte tuppade av eller började kräkas. De är nog vana vid samtal där barn trillar ner från säng/soffa.

Sen nu ikväll har skruttungen kommit på att man kan resa sig mot saker. Jag frågade bvc i torsdags när det brukar börja resa sig mot saker och det brukar ske vid 10 mån ålder. Jag skulle nog aldrig frågat för då hade han kanske hållt sig på alla fyra på golvet ett tag till. Det började med att han reste sig mot babygymet, det har bågar som tyvärr sviktar och givetvis trillade han men vi dämpade så klart fallet. Sen började han resa sig under soffbordet men där tar bordsskivan emot, sen kom han på att man kan resa sig mot soffan och sen när jag la honom så reste han sig så klart i sängen. Så nu får vi nog det livat här hemma. Han behöver inte ha så bråttom vår lilla grabb! Så på 11 dagar har han lärt sig krypa och resa sig mot möbler. Fortsätter han i denna takt så springer han väl på sin 1-årsdag, och det vill jag inte. Som sagt, han behöver inte stressa!

Själv mår jag sådär idag, börjar kännas förkylt, och det vill jag inte!

Det var nog allt tror jag, vet inte om jag missat något "viktigt".

Jo just det, i onsdags var vi hemma hos mormor för att fira morbror Kristoffer som fyllde 13! Det blev fika och lite snack, trevligt var det iaf!

Dumt

var det dumt av mig att skriva det där inlägget, nja, jag vet faktiskt inte.

Men jag kommer inte att ta bort det.

Skönt att jag inte är långsint, jag kan lägga saker bakom mig. Jag kan ignorera saker.

Nu ska jag busa med Lukas!

Stiltje

Lukas står still med krypandet, lite skönt, för än vet jag var jag har honom! Han kröp inte på hela dagen igår och idag har det bara gått bakåt.

Han har en tendens att vakna vid 4 på morgonen, men somnar om när han har fått amma lite, det hjälper inte med napp och jag orkar inte bråka med honom på natten!

Idag fryser jag lite och magen mår lite risigt fortfarande känns det som.

Häromdagen rensade jag bort hans kläder i strl 56 och vissa i 62. Igår hade han faktiskt en body i strl 62 som fortfarande passar.

Lukas har långa armar och fingrar, för han når en massa roliga saker! Och det är kul att "snatta" saker tycker han!

Folk snackar skit om mej på internet utan att känna mej, det är lågt!


Jag uppfattas visst som en sarkastiskt, ironisk, besserwisser som är världens bästa mamma, bättre än alla andra.

Jag är ingen besserwisser, jag vet inte bäst. Jag vet att jag är den bästa mamman Lukas kan ha.

Ironisk humor har jag.

Ni som inte avsagt er bekantskapen eller tänker göra det  kan ju kanske förvarna mej om hur ni uppfattar mej, innan ni blir sura och förbannade. Berätta hur ni uppfattar mina kommentarer som.

Jag vet inte varför folk uppfattar mej som en besserwisser. Kanske är det de som har kasst självförtroende/självkänsla som inte klarar av att man säger sina åsikter. Det är iaf jävligt sårande att se hur folk snackar skit om mej när de inte ens känner mej. Jag kan inte hjälpa att jag har lyckats få bra självkänsla/självförtroende, eller att folk uppfattar mej som stark.

Men nu skiter jag i om du som snackar skit om mej läser detta, hoppas du mår bättre nu.

Kryp

Igår var det ett magiskt datum i vårt liv! Igår firade vi tvåårigbröllopsdag och att det var ett helt år sedan vi var på UL, det var då vi fick se Lukas för första gången. Inte visste vi att vi skulle få ett chamrtroll som ger oss många goda skratt om dagarna!

Igår så kröp även Lukas för första gången, det gick inte fort men han tog sig framåt. Ikväll la jag mej återigen på golvet en bit ifrån honom och då kom han, idag gick det lite fortare, men han tar sig iaf som sagt framåt. Han är nästan 7½ månad gammal!

Jag ställde honom i sin säng idag så han fick hålla sig i kanten, men den galningen skulle ju inte hålla sig i något tyckte han. Först släppte han med ena handen, men lyckades få tillbaka balansen, men sen släppte han båda händerna och då trillade han så klart. Men han tyckte det var skoj att stå och hålla sig iaf. Han älskar när han får hålla oss i händerna och gå med, för nu går han framåt!  Han får gärna vänta med att resa sig mot saker eftersom han släpper taget, vill inte att han ska slå i huvudet för mycket, han har redan två bulor så han klarar sig. Alltså det är bulorna som har hängt med sen han föddes.

Igår somnade han vid 21.30 och vaknade igen 23, varför vet jag inte. Men han ville iaf inte somna om i sin säng så han fick ligga i mitt knä medan jag tittade på Michael Jackson. Lukas var lugn och hade det skönt i min famn, han var riktigt avslappnad. Sen somnade han vid 00.45. Han hade kanske somnat fortfarare om jag hade ansträngt mej för att få honom att somna igen. Men jag skulle ändå titta på tv och han var lugn så vi mös istället. Han vaknade strax innan 6 och kom över till oss, ammade och somnade om. Han väckte mej igen strax efter 9. Mys att ha honom i sängen, jag passar på och gosar med honom medan jag får! 

Idag har han hjälpt mej att städa, det tyckte han var skoj. Det är väl roligt att se sin mamma svettas när hon dansar med dammsugaren och sen med golvmoppen.

Dagen avslutades med gröt med jordgubbsmos på, sen ett bad och sen gos.

Det är lite sorgligt för det verkar som att han har dragit ner på amningen. Nu kanske han ammar tre gånger om dagen. Jag börjar jobba om 19 dagar och jag hoppas att ha fortfarande vill amma lite då med. Jag ska iaf erbjuda bröstet så får han bestämma hur han vill ha det. Men den dagen då han slutar amma kommer nog att bli en liten sorglig dag, ett kapitel som avslutas i vårt liv. Blir det fler barn här så hoppas jag innerligt att jag kan amma då med, det är så smidigt att slänga fram tutten på natten när bebisen är hungrig. Man slipper hoppa ur sängen och värma flaska osv. Jag kan sova vidare när bebisen äter. Hade Lukas ätit från flaska och sovit som han gjorde de första månaderna hade jag inte fått någon sömn alls känns det som. Och nej, jag har inget emot flaskmatning så slipper ni muttra om det. Men jag är iaf glad att jag har kunnat amma.

Om 19 dagar blir Lukas 8 månader och redan nästa vecka (den 16:e) ska vi till BVC och göra BOEL-testet. Sen är det semester osv, så bvc tyckte vi kunde fixa det innan semestern. Men jag tror inte det kommer att vara några problem för Lukas för han vrider redan på huvudet när han hör ljud och han följer föremål med blicken. Jag vet inte om de kollar något mer. Han sitter bra och kan vrida huvudet bakåt och uppåt utan att trilla, det har han kunnat ett tag. Men det kanske de inte kollar nu.

Det ska bli ganska skönt att jobba en månad men självklart kommer jag att sakna min plutt!


hörby

Igår var vi på Hörby marknad, det började med solsken och slutade med regn! Vi var där runt 14-tiden, mycket folk men det var inte det minsta svårt att komma fram med vagnen. Vi shoppade lite och åt årets första lango, smask!

På vägen hem körde vi inom Smattabygget (perstorps koloniområde) för att säga grattis till min mamma, hon fick även sin födelsedagspresent.  Sen åkte vi vidare hem, var väl hemma strax innan 20. Jag hoppade in i duschen för kl 21 skulle vi på kvällsfika hos min granne! Mycket trevligt var det och tiden flög iväg, vi knallade hem igen vid 2.30. Lukas fick ny blöja, ammade lite sen somnade han gott i sin säng. Givetvis sov han hemma hos Aase med, han sov i min famn.

Idag vaknade vi vid 9-tiden (jag hade gett Lukas nappen någon gång innan dess och vid 6 tiden kom han över till oss för att amma, sen somnade vi om). När Lukas vilade middag idag så blåste jag upp hans pool. En fin liten babypool med tak, perfekt säger jag bara! Jobbig som attans att blåsa upp men bra träning för lungorna. Vi invigde den efter han hade ätit, satte upp den billiga parasollen och satte Lukas i poolen. Jag passade på att sola lite, satt ju sidan om poolen i solen! Men det var skugga över poolen tack vare pooltaket och parasollen. Lukas tyckte det var superskoj, han plaskade som bara den!
Sen fick han ligga naken på en handduk och det gillade han med. Efter två timmars utevistelse så gick vi in igen!

Lukas verkar äntligen gilla mat, både min mat och burkmat. Gröt har han gillat länge men mat har varit lite sisådär, men nu har jag dragit ut på tiden lite mer för att han verkligen ska vara hungrig när han äter. Men nu behöver jag nog inte dra ut så lång tid längre.

Imorgon ska vi passa på och vara ute, för sen har de sagt att det ska bli sämre väder igen. Kristian ska jobba extra, eftermiddag både lördag och söndag, sen börjar hans jobbvecka på måndag igen. Så nu jobbar han 9 dagar i rad.