parasoll

Åååååh jag hoppas vi kommer iväg och kan köpa ett parasoll idag! Vi har siktat in oss på ett marknadsparasoll, ingen idé med små mjäkiga saker. En rejäl parasoll och en bra parasollfot så är soliga sommardagar räddade! Det är så trist att sitta inne bara för att vi inte har någon skugga. En parasoll och så fram med poolen, så kan vi ha det skönt ute! Tycker synd om honom som får vara inne så mycket., en promenad i vagnen skulle vi kunnat ta men det blir ju varmt i den med.

Värmen tar på bådas humör, och vår kille har humör! Han vet vad han vill! Vid måltiderna har vi maktkamp om skeden och jag vinner oftast! Han hjälper till att föra in maten men sen vill han inte hjälpa till att få mat på skeden, så då får jag försöka få loss skeden! Det hjälper inte att han får ha en egen sked heller! Ja, sen när han har fått in mat i munnen så åker fingrarna in direkt och så tuggar han. Tur han bara har blöja och haklapp på sig, annars hade vi fått byta kläder efter varje måltid! Men det är ju en del av utvecklingen, nu sprutar han iaf inte ut maten! Jag blir iaf inte arg och frustrerad när han äter så här, bara lite trött ibland. För jag vet att sen när vi ska tvätta händer och mun så blir han inte glad. Han gillar att bada men inte att bli avtvättad, skumma unge! Skönt att han har lite vilja iaf!

Nu har det mulnat på men inte är det svalare för det!

Idag blir det nog stekt nypotatis, korv och lök till middag, mums!

nersänkt

Igår kväll sänkte vi lukas sängbotten ett snäpp, kändes säkrast eftersom han börjar ta tag i kanterna med händerna. Vår bebis börjar bli stor! Vi kan sänka botten ett snäpp till och jag är glad att man kan sänka ena långsidan lite, blir inte så jobbigt att lyfta i och ur honom!

Jag märker på Lukas att värmen är jobbig för honom för han gnäller en del och har svårt att komma till ro, och han vill gärna sitta i famnen vilket resulterar i att vi blir ännu varmare! Idag har han bara haft blöja på sig och ändå varit varm! Han sover iaf bra i bara blöja, skönt! Han har aldrig täcke/filt på sig för det åker ändå bara av. Någon gång har jag lagt på filt men den försvinner lika fort så jag har slutat med det nu. Inte har han någon kudde heller eftersom han ligger på mage och numera mer och mer på sidan. Ska bli intressant att se när han sover på rygg, för det gör han bara i vagnen.

Vårt solskydd till bilstolen är bra måste jag säga med tanke på mitt förra inlägg, för nu får han ingen sol ovanpå huvudet, alltså från framrutan. Det får de ju om man inte har något skydd, och det kan väl inte vara så bra för bebisars huvud med sol rätt på huvudet? Vi tar av hatt/mössa i bilen för han blir så varm. Sol i ansiktet från sidan har han inte fått och vi har ändå haft stolen i en vecka. Skulle han få det så har vi solglasögon i bilen till honom.  :-P

Visst är det irriterande med folk som inte lämnar tillbaka saker som de lånar, och man måste jaga rätt på dem? Det borde väl vara låntagarens samvete som säger till att det är dags att lämna tillbaka saker? 2 år är en ganska lång tid.....

Märks att jag har varit vid mors kolonistuga i två kvällar för jag har en massa knottbett! Lukas har inte fått några vad jag har sett iaf!


solskydd

Efter mycket letande har jag hittat information om solskydd på framrutan på passagerarsidan, och jag tolkar det som att man inte får ha det.

Hur tolkar ni andra?

Vad gäller för solfilm på bak- och sidofönsterna på bilen? Jag skulle vilja montera en med silvereffekt.
Svar:
Det här står i Fordonskungörelsen (1972:595):
Motordrivna fordon
8 § Förarplatsen på motorfordon skall vara rymlig och så anordnad, att den medger bekväm körställning samt god utsikt över vägen och åt sidorna. Anordningar som är avsedda för fordonets manövrering eller eljest för att användas av föraren under färd skall vara inrättade och anbringade så, att förväxling undvikes och föraren lätt kan komma åt dem utan att trafiksäkerheten eftersättes.

Utrymme för förare, annan driftspersonal eller passagerare skall vara inrättat och utrustat så, att personskada vid trafikolycka eller inbromsning hindras eller begränsas.

Enligt Vägverkets föreskrifter (VVFS 1999:178) gäller följande beträffande ljusgenomsläpplighet (toning) för rutor på bil.

6.3.1.7 Ruta inklusive eventuellt färgskikt eller film skall i förarens siktfält ha en ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna av minst 75 procent för vindruta och minst 70 procent för annan ruta."

http://www.ntf.se/konsument/fraga1065.asp

svettigt

Lukas är varm och det enda han har på sig är en blöja, tycker synd om alla ungar man ser som är påpälsade och sitter i solen utan hatt! För det första har man inte sitt lilla barn i solen, skulle man nu ha det så har man väl iaf hatt på? Lukas håller jag i skuggan och skulle han vara i solen åker soldräkten på. Hatt har han på sig men inte när vi sitter i skuggan.
I veckan åker nog poolen upp till honom!

Igår var jag och lukas hos mormor på hennes koloni. Vi satt och hade det gått i skuggan under björken! Vi kom hem vid 22 och Lukas somnade 23 och sov heeeeeeeeeeeeeela natten. Klockan 6 vaknade han till så jag tog över honom till oss och han somnade genast om och vaknade 9.40, skönt! Han drömde nog lite läskigt inatt för han snyftad och halvgrät i sömnen, men vaknade aldrig så jag lät honom vara.

Nej, nu måste jag avsluta, det luktar lite skumt här!

randigt/blommigt

Igår när jag provade kläder, jag får gå på stora storleksavdelningen så blev jag deprimerad. Bara för att jag är tjock så vill jag inte ha kläder med stora blommor på eller tvärrandiga tröjor. Man ser ju inte smalare ut direkt, värst är tvärrandigt, då ser man ut som trettio öltunnor som kommer gåendes. Jag fick iaf tag i ett par shorts och ett enfärgat linne, men jag hatar min kropp och jag hatar provrum!

Det är dags att börja träna magen som ser ut som en degklump 7 månader efter att Lukas kommit ut. Japp, lillfisen blir 7 månader idag!

Och idag fick himlen en bebisängel, jag är så ledsen för min internetväns skull. Jag har aldrig träffat denna tjej irl då hon bor i andra änden av sverige! Men vi har haft kontakt via bloggar osv i några år nu. Deras liv är upp och ner, ett kaos, medan mitt liv lunkar på som vanligt. Verkligen stora kontraster.

Nu ska jag och min ledsna grabb åka till mormor som är vid sin koloni.

Heal the world

Den låten sjöngs på min konfirmation den 17:e maj 1993, så gammal är jag! Ena av M Jackson bästa skivor släpptes under 90-talet, alltså Dangerous. Efter det tycker jag inte att det kom så mycket bra musik från King of the pop, så nu vet ni det! Den skivan har jag nästan lyssnat sönder, har den faktiskt på LP! Japp, jag är så gammal så jag har skivor på vinyl!

Imorgon blir Lukas sju månader och i måndags var jag med honom på BVC. Han är numera 66 cm lång och väger 8210 g. En kort knubbis!

Efter BVC for vi iväg och köpte bilbarnstol till Lukas, det blev en Akta Graco cosmic comfort s. Vi kollade även på en Besafe Izi Kid X2, men föll för Aktan. Vi kollade komfort, smidigthet och givetvis krocksäkerheten, gäller att veta vilken kod man letar efter på stolen. Men det hade givetvis min make koll på! Vi ville ha en stol som hade hög kod och som Lukas satt bra i och då blev det som sagt Aktan. På den kan man ändra lite sittläge så han lutar lite bakåt, ja man kan helt enkelt ändra sitsen. I priset fick vi med ett solskydd och ett sparkskydd, och stolen kostade 2995:- Stolen kan man ha bakåt- och framåtvänd och den är godkänd till 25 kg. Jag hoppas han kan sitta i den bakåtvänd till han är minst 4 år, de sitter säkrast bakåtvända.

Vi har haft flyt i hans läggtid på kvällen sen i måndags, han har somnat senast 21.30 och det var igår. Sen sover han lite oroligt ibland men han rör sig mycket och drömmer mycket, och så fort han hamnar på rygg så vaknar han. Inatt var han vaken mellan 3-4, han bajsade och kom sen inte till ro trots blöjbyte. Han fick amma men kom ändå inte till ro, tanken slog mig i morse att han kanske var för varm. Så inatt får han sova i bara blöjan, och jag hoppas han sover bättre!

På matbiten går det framåt efter att jag har blandat min puré med vanlig mjölk så den blir mer rinnig. Han gillar nu även burkmat så det har jag köpt hem några stycken. Jag brukar köpa hem och så läser jag vad de har i så får jag själv lite tips på mat!

Idag köpte jag en solskyddsdräkt till honom, känns bra faktiskt! Jag hade tänkt att blåsa upp hans pool eller ta ut badbaljan så han kan svalka sig lite, och då vill jag inte att han ska sitta utan kläder om men han sitter i skuggan, uv-strålarna finns överallt! Sen vet man aldrig om vi får för oss att åka till havet och bada med honom! Mitt barn ska få bada i havet trots att man får sand överallt. Trist att alltid bara bada hemma i poolen. Man får göra en liten utflykt. Undras hur vattnet i Bälingesjön är, vi har ju ganska nära dit!

Sommardagar som de här gör att jag saknar att bo vid kusten som jag gjorde hela min uppväxt. Vet inte hur många timmar jag tillbringade på stranden till jag var 20 och flyttade ifrån Höganäs. Men jag saknar inte Höganäs på vintern iaf!

Jag handlade faktiskt 2 plagg till mig själv idag! Ett par shorts och ett linne, det ni!

Igår gick Lukas framåt när Kristian höll honom i händerna, tänk om han blir tidig med att gå, då har vi att göra! Insåg idag att det är dags att sänka hans säng ett hack, för när han sitter i sängen så reser han sig mot sängkanten. Han har även börjat med något som liknar en vinkning. Det händer massor i hans utveckling!

Hmmm, jag hade en massa att skriva men nu kommer jag nog inte på mer!

utvecklingsfas

Vår lilla prins är nog i ett trevligt språng just nu, har inte märkt av sprången så mycket som nu. Han blir arg när han inte får tag i saker han vill ha, börjar gråta om jag försvinner ur sikte, sover dåligt och utvecklas massor!

Igår och idag har han satt sej själv, från krypställning till sittande. Jag blev väldigt förvånad när jag såg vad han lyckades med! Min lilla bebis är ingen bebis längre!

Folk verkar tro att det tar hundra år att göra lite puré, ack så fel ni har. Lukas fick smaka burkmat idag, oxkött med grönsaker. Jag öppnade burken och höll på att kräkas för det luktade kattmat. Sen la jag det i en tallrik och såg hur slaffsig maten var. Värmde det och smakade på det. Förstår att det finns barn som inte tycker om maten, den smakar nada, bara lite vatten typ. Sen kollade jag innehållsförteckningen (semper) och givetvis stod vatten först, inte konstigt att den var slabbig och smaklös. Det är mer smak i den puré jag gör själv utan kryddor. Jag ångkokar grönsakerna så de behåller sin smak och alla nyttigheter. Sen använder jag kokvattnet till att spä purén.

Häromdagen började jag läsa boken Den hemlige kocken, mycket intressant läsning. Tex så utvinner man vaniljarom i från rötad gran (vanilj som används i bla glass), och man utvinner även vaniljarom ifrån kodynga (vaniljdoft i tex schampoo). Pistageglass får sin färg ifrån färgämnen eller spenat. Rökad skinka får sin röksmak ifrån ett trevligt kemiskt medel, iaf om det står aromämne på förpackningen. Ja, det ska bli intressant vad mer man stoppar i sig.

Imorgon ska jag och lukas till mitt jobb, och vi ska även inom mitt jobb. Ska även till djuraffären för att köpa kattsand och kattmat tror jag. Får se hur mycket vi har kvar i tunnan till dem!

Sen ska jag nog sluta kommentera hos vissa för de verkar bara bli sura. Ursäkta mej om jag inte håller med allt ni skriver om, ursäkta mej att ni blir stötta av mina åsikter, synd att ni inte klarar av att andra har andra åsikter.....

reser sig mot möbler

Ännu en dag med härligt regn! Perfekt väder att sitta inne och leka med Lukas, göra storkok och tvätta! Igår gjorde jag potatis- och broccolipuré som slank ner utan problem! Men han äter inte hela portioner med mat ännu, men hel portion med gröt. Han gillar att köra bil med munnen full med mat, men inte när han har gröt i munnen. Jaja, det ger sig nog, inget jag oroar mej för.

I torsdags var vi på Familia och där köpte jag citronsorbet att fika på, ganska sur i smaken. Lät Lukas får smaka lite men han ändrade inte en min utan ville ha mer, så han verkar gilla lite sura saker. Vi köpte lite kläder till honom och en gungställning. När det blir bättre väder så ska vi montera den och så klart inviga den, alltså Lukas ska inviga den, inte jag och Kristian! Jag fixade mej en ny mobiltelefon, en Sony Ericsson W805. Än så länge är jag mycket nöjd med min telefon, jag har alltid varit nöjd med Sony Ericsson telefoner!

Han har äntligen börjat vända sig från rygg till mage! Så nu kan han vända sig på båda håll. Han har börjat gå upp allt mer i armhävningsställning, så kanske krypet kommer igång snart. Lugnast om det dröjer ett litet tag till! Han sitter bra och brukar lägga sig över i krypställning efter ett tag. Innan idag trodde jag att han skulle lyckas sätta sig själv ifrån krypställning, det var inte långt ifrån.

Inatt drömde jag att han hade börjat resa sig mot möbler, men det får gärna vänta ett tag till. Visst är det kul när de utvecklas men allt behöver inte gå i ett rasande tempo!

De senaste dagarna har Lukas varit trött, gäspat mycket men inte sovit längre pass för det (alltså pass på dagen). Han sover kanske en timme, vaknar och gäspar och vill komma upp. Sen efter någon timme är han trött igen. Vet inte om det är något som spökar hos honom eller om det är en liten trevlig utvecklingsfas.

uppdatering!

Nu är det några dagar sen jag skrev, tänkte innan att jag skulle skriva en massa intressant men är för trött för det.

Lukas sov oroligt natten till idag, han var jätteledsen vid några tillfällen men blev lugn så fort han kom i min famn, så tidigt imorse fick han sussa hos oss och då sov han så gott! Jag fick väcka honom 8.40 för vi skulle på babycafé! Sover han lika oroligt inatt så ska jag ta över honom tidigare, för då sover vi båda bättre! Jag försökte vyssja honom i sängen men det gick inte och inte ska han behöva ligga och skrika i sin säng och vara jätteledsen/förvivlad. Han skriker/gråter ju inte för att vara elak. Skrik/gråt är hans sätt att förmedla sig och besvarar man inte på något vis är man ganska elak tycker jag. Det är som att ignorera en medmänniska som ber om hjälp. Tänk dej själv att du vill ha hjälp av någon för du inte mår bra och så struntar den människan i dej, ignorerar dej. Nej, här ska vi inte ha ett ledset barn i sin säng. I sin säng ska han vara trygg och sprutar tårarna så är han inte trygg, då vill han ha närhet, och närhet får han av mamma och pappa. Hos oss är han trygg. Jag kan lägga tillbaka honom i hans säng när han har somnat om hos oss, och då sover han vidare några timmar till. Men inatt var första gången han inte sov så bra. Men det händer mycket i hans utveckling så det vore konstigt om han inte reagerar på det.

Jag, Lukas, Jessica och William var på babycafé idag. Trevligt och speciellt trevligt för Jessica och William var med! Jag fick gjort hand- och fotavtryck med Lukas, ska hämta det nästa vecka. Skoj skoj! Sen skrev jag upp mej på öppna mottagningen hos bvc, hade lite frågor att ställa. Jag ville att Maij skulle kolla Lukas skalle, men det var precis som det skulle så nu behöver vi inte oroa oss. Vi blir lite oroliga ibland tack vare bulorna, så vi har extra koll på hans huvud. Jag vet att bvc-sköterskan kollar huvudet varje gång och det växer som det ska. Den ena bulan syns inte och den andra är myyyyyyycket mindre nu. Nog mest bara vi som ser den.

Sen frågade jag bvc om bebis/småbarn och nypotatis. Och det ska man visst inte ge dem för de kan får rejäl magknip och diarré. Så jag är glad att jag köpt hem vinterpotatis så jag ska fixa lite med dem och frysa in. Lukas kommer inte att få någon nypotatis denna sommar. Jag hoppas inte han reagerar på att jag äter nypotatis, för vissa bebisar reagerar på det för de får i sig det via bröstmjölken.

Lukas gillar mina frukt/bär-pureér som jag gör själv. Det är så himla enkelt och myyyyyyyyycket billigare att göra egen. Igår fick han puré med hallon och blåbär. Idag blev den en puré med mango/banan och ikväll blev det kiwi/banan. Jag har sån puré på gröten. Jag ska nog göra storkok imorgon, ska göra kycklingpuré och något med färs tror jag minsann. Känns som om det är dags att introducera kött snart. Tur jag har laddat upp med lite burkar!

Jag trodde Lukas skulle krypa iväg häromdagen men han trycker sig fortfarande bara baklänges, men han förflyttar sig iaf! Jag frågade idag om det var vanligt att bebisar kryper/ålar/går bakåt och det var visst väldigt vanligt. Lukas förflyttar sig bara bakåt och han tycker det är skitskoj att stå upp, hålla en i händerna sen står han typ och hoppar. Han knäar eller vad man ska säga, tränar sina benmuskler!

Imåndags var vi hemma hos Jessica för att beskåda söta William, han var sååååååå liten och sååååååå söt och en riktigt glupsking! Nova tyckte det var skoj att Lukas kunde sitta på golvet och leka, hon byggde med klossar och Lukas smakade på klossarna. De verkade iaf ha det bra! Lukas var ganska trött efter besöket hos William!

Igår var jag på bibblan, Lukas hängde med som vanligt, kanske han blir en bokmal precis som sin mamma! Jag lånade en bok om mat som Vi föräldrar har gett ut. Och boken Allt du vill veta om barnets sömn men varit för trött för att fråga om, också utgiven av Vi föräldrar. Vi har inga sömnproblem nu men kan ändå vara intressant att läsa en sån bok, kanske få lite tips osv. Jag lånade även böcker med lite rim och ramsor, dags att lära sig lite sånt så vi kan ha lite skoj här hemma.

Jag och Kristian ska försöka fixa lite fina kort på Lukas, ska bara fixa lite först. Sen måste vi kanske boka tid med Malin för hon ville få sina vovvar fotade.

Hmmmmmmm, tjaaaaaaaaaa, eeeeeeeeeeeh, det var nog allt. Blev en hel del iaf upptäckte jag!

Jag börjar känna mej förkyld, inte bra! Bara jag inte smittar prinsen!

gubbar

Igår köpte jag hem 2 liter svenska jordgubbar, mums! Lukas fick smaka mosade jordgubbar till sin gröt och han tyckte det smakade mums. Han reagerade inte på jordgubbar så han fick några till idag på sin lunchgröt, lika mums denna gång! Han provade även min potatis- och palasternackspuré och den var visst också mums! Han ska få det imorgon med, och sen är det dags för något nytt om jag hinner göra någon ny puré! Köpte hem broccoli och blomkål igår.  Ska köpa hem kiwi som han ska få smaka, kan nog vara gott med kiwimos på gröten. Jag glömde köpa havregryn igår, jag blev akut toanödig igår på maxi, och när jag blir det så är det springa som gäller typ. Som tur var så var där ingen kö vare sig i kassan eller till toan! Vi handlade inte förrän vid 18, skönt! Jag hann iaf köpa en bil, såpbubblor och två böcker till lukas, sen vidare till palsternackan (ska göra mer puré, eventuellt bara palsternackspuré), sen vidare mot kassorna och då passerade vi frysdiskarna och jag slet åt mej broccoli och blomkål.

Vi var även inne på ÖoB (innan maxi) och där köpte jag billig Grumme tvättmedel (miljövänligt), 2 bodies, tre mjuka bollar och så tre filmer till mej. Men Lukas ska få se Kung fu panda med mej om han vill *fniss* Jag ska nog se den ikväll. Kristian kommer inte hem förrän imorgon bitti, sen vaknar han på eftermiddagen nångång, och sen jobbar han natt igen.

Vädret ska visst vara kasst i helgen, synd! Men det blir kanske en tur till Hagstástämman iaf.

När Lukas vaknar så drar vi till Toys 'r' us, ska leta vidare efter klossar tänkte jag. Sen blir det kanske något mer till vår prins. Han gillar iaf bilen jag köpte igår, han satt en lång stund och lekte med den imorse. Han sitter riktigt bra nu tycker jag. Han tittar upp (alltså upp mot taket) och 90% av alla gångerna så trillar han inte, han vrider även på huvudet för att titta bakåt utan att tippa (iaf 90% av alla gångerna). Han är ju inte så gammal så jag förväntar mej att han tippar.  Igår fick han sitta i den där sitsen på kundvagnen och han såg så stolt ut när han fick det. Det var som en ny värld som öppnades. Han skulle titta på allt och alla, smaka på vagnen osv. Jag höll honom i ena handen ifall han skulle slänga sej för mycket åt sidan, han ville ogärna hålla sig i vagnen. Men det gick riktigt bra! Min lilla kille börjar bli stor! Det går i ett rasande tempo. Dock vänder han sig inte så ofta, men det gör inget. Han kan vända sig om han vill. Men han trivs att ligga på mage och leka.

Lukas har sussat i två timmar nu, tröttis. I två nätter har han vaknat vid 4, och har då velat amma, han har verkat hungrig då han ammat i över en kvart (så länge brukar han inte amma på natten). Men sen har han somnat om och sovit gott till 8, sen varit hungrig och busat med mamma i sängen en timme och sen blivit trött igen. Gör inget när mamma också är trött!

Mums!

Min morotspuré smakade nog mums för han slök det utan problem till lunch idag, plus en portion gröt. Imorgon är det dags för en ny smak, för morot har gått bra i två dagar. Känns meningslöst att köra flera dagar med smakis av något som redan slinker ner utan problem. Vet inte hur många teskedar han åt idag men det var iaf två iskuber.

När Lukas vaknar så drar vi till Hässleholm, ska handla lite på ICA Maxi och ev. ÖoB. Ska leta efter lite leksaker till vår prins! Vi har ju inga leksaker så det blir till att köpa lite, ska se om jag hittar klossar iaf. Och det blir säkert något mer skoj! Bortskämd? Nej, jag tycker inte det! Har man inget så får man köpa. Sen sparar vi sakerna till eventuellt/eventuella syskon.

Jag ska även passa på att köpa hem riktigt smör, slippa ge honom transfetter, det får han ändå senare i livet. Ska köpa hem lite mer grönsaker med och iskubslådor. Iskubslådor borde finnas till bra pris på ÖoB.

Vi måste ju roa oss med något i eftermiddag när maken jobbar eftermiddag! Och imorgon jobbar han dubbelt, em+natt. Och sen på lördag jobbar han natt och sen ledig enda till fredag förmiddag. Trist att de inte visar så bra väder i helgen. Men på lördag blir det nog en sväng till Hagstástämman.

Nu hör jag någon som babblar inne i sovrummet, så det blir nog lite amning och sen kör vi.

Ja, just det! Jag ska inom bibblan och hämta en bok som jag har reserverat, sen ska jag lämna en bok med som jag läste ut igår.

full rulle

Idag ringde klockan 8.30, så då släpade jag mej upp efter en natt med kass sömn. Vaknade titt som tätt och det blir man inte direkt pigg av.
Lukas somnade innan 21 och vaknade 6, kom över till vår säng, åt och somnade om.

Vi åkte till babycafeét idag, det var helt okej idag med. Lukas verkar iaf gilla det och det är det viktigaste. Han satt och lekte med en buss idag, störtade bara en gång men det var nog bussens fel som körde iväg med honom! Han somnade till en sväng i min famn men vaknade till när vi hade samling med lite sång. Han gillar när man sjunger!

När vi kom hem så fick han en portion gröt, gosade lite med pappa innan han skulle till jobb, sen blev det en tupplur. Han sov inte så länge, kom upp och busade med mamma! Efter en massa bus så somnade han igen och då passade jag på att göra storkok. Jag gjorde morotspuré och potatis- och palsternackspuré. Det ligger i iskubsformar i frysen nu, imorgon ska jag lägga det i burkar. Bra att ha i frysen så slipper man joxa med det varje dag. Jag ångkokade det jag gjorde puré av idag, jag har en kastrull med ångkoksinsats. Maten man ångkokar behåller vitaminer och smak mycket bättre. Sen mixade jag morötterna med en klick smör. Potatisen/palsternacka körde jag i potatispressen. Om jag orkar/hinner ska jag göra mer mat imorgon. Har majs hemma, och ärtor tror jag. Ska fixa hem broccoli och blomkål med tror jag. Vad mer ska jag ge som smakis? Ska senare även göra storkok av kött och fisk, även sås ska jag göra och frysa in. Så slipper jag stå om dagarna och fundera på vad han ska äta. Det blir ju lite billigare att göra det själv, eller till och med mycket billigare.

Såg att vi har blåbär hemma så jag ska göra blåbärsmos med till honom, att ha på gröten. Det är ju enkelt att göra, ska även testa att ge honom hemmagjord gröt nu när jag vet att han gillar gröt.

Lukas fick smaka morot för första gången idag och han verkade gilla det, han spottade iaf inte ut det och grimaserade inte heller en massa. Han dricker bra ur pipmugg nu och han gillar vatten, skönt!

Jag ska jaga rätt på en saftsil, för jag ska minsann göra rabarbersaft, det är så gott! Och inte verkar det vara svårt att göra heller, bara till att följa receptet!

Jag skulle vilja ha tag i en bra brödreceptsbok, eller vad säger man? Jag vill göra goda och helst inga avancerade bröd.

Imorgon vill jag ha mindre blåst, och om det ska blåsa så kan det vara varma vindar tack!

Jag ska klura ut hur jag ska göra hål i fårskinnet för selen, än använder jag inte bältet men det lär behövas förr eller senare tror jag. Har inte undersökt om man kan ta bort det så länge, men jag tror inte det. Är lite inne på att köpa en sittdyna till vagnen men ska testa med fårskinnet först, se vad jag tycker om det och vad Lukas tycker om det. Han sov gott på det för några månader sen iaf!

kli

Det kliiiiiiiiiiiiiiar, jag har fått ett rejält myggbett!

Det blev en promenad idag, jag och Lukas gick ut vid 16-tiden. Det var riiiiiiiiiktigt skönt ute då, lagom varmt och det fläktade skönt.

Jag mötte en tjej som red och rastade sin hund samtidigt, såg roligt ut!  Jag kände mej dock ganska liten när jag gick förbi hästen, den var stooooooooor!
Lite senare mötte jag en annan som var ute och gick med sin hund, knallade på som bara den och såg helt oberörd ut. Själv kom jag stånkandes och flåsandes uppför backen, måste erkänna att det är lite tyngre att knuffa på vagnen när jag är ute, det blir ju lite mer motstånd inbillar jag mej. Jag slök en liter vatten under promenaden!
Jag joggade faktiskt lite, lite på plan mark, lite i en uppförsbacke och sen i en nerförsbacke. Men det är lite klurigt att springa med en vagn framför sig. Tur ingen såg mig, inte vad jag vet iaf!

Middagen idag blev smarrig!

Lukas har sovit mycket idag, han somnade i vagnen när vi var ute på promenad med. Sen somnade han vid 20.45.
Jag har satt klockan på ringning i morgon bitti, 8,30. Vi ska iväg på babycafé! Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra på eftermiddagen, Kristian jobbar. Men vi hittar nog på något skoj, kanske en sväng till Spargrisen eller så busar vi här hemma. Vi får se!

Någon som vet vart man kan köpa  en sittdyna till vagnen? Det börjar bli dags att ta bort åkpåsen och jag skulle vilja ha något som är skönt att sitta på om man inte har några kläder på sig. Inte jag då utan Lukas! Vi kan göra hål i fårfällen så han sitter på den, det ska ju svalka på sommaren och värma på vintern. Någon som har haft sitt barn på fårfällen på sommaren utan att barnet har svettats bort?

middag

Idag ska jag testa att göra en ny kycklingrätt, ny för oss iaf!

Jag ska dela kycklingfilé, fylla med pesto och fetaost som jag har mosat ihop. Om man vill så kan man linda kallrökt skinka om filén, har inte bestämt om jag ska göra det eller inte. Sen in i nedre delen av ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Serverar nog kycklingen till färskpotatis.

Det blir nog bra!


Jag vet inte vad det är med Lukas idag. Han somnade 22 igår och sov till 9 idag. Somnade igen 10.15 och vaknade 12.15, sen somnade han igen vid 14. Han har varit lite gnällig men ingen feber och han verkar inte dålig annars.

Kanske är det så att han utvecklas en massa och behöver sova. Får se om jag får med honom ut på en promenad idag.

bakåtvändhoppas ni har era barn bakåtvända, Lukas ska sitta bakåtvänd så länge han kan.

mage

glömde ju även skriva att det är nog dags att börja träna upp magmusklerna efter förlossningen, är helt slapp!

Frågan är bara hur jag ska träna den här hemma.


dröm

Idag när jag var ute och gick fick jag sånt sug efter en sak, men jag är så fet så jag är tveksam till att det fungerar.

Jag skulle vilja kunna springa, alltså inte kuta på som en jaguar på jakt efter sitt byte. Men kunna ta mej fram, känna mej smidigare, känna hjärtat banka och svetten rinna.

Jag har inte haft sånt sug efter det tidigare.

Om jag nu ska börja springa så vet jag inte hur jag ska börja med tanke på min kroppshydda, skäms ju bara jag tänker tanken på att springa och ni som läser sitter säkert och skrattar åt min dröm.

Men jag känner att det är dags att ta tag i min kropp, Lukas blir äldre och vill busa mer. Jag vill inte ligga som en strandad valross och leka med honom. Jag vill kunna röra mej smidigt och leka utan att känna hinder.

Först måste iaf flåset upp, och det är dags att köpa nya skor tror jag. Vet vad jag ska satsa på för sko. Har en walkingsko från reebok, sköna!

Jag vet att några av ser om läser detta har något att snacka om med era nära och kära, men det struntar jag blankt i. Kan inte hjälpa att ni inte har något annat liv än att bry er om hur jag tycker och tänker. Sköt ni ert så sköter jag mitt!

klapp på axeln

Idag har jag varit duktig och gått hem till min mamma. Ja det var varmt och ja det var svettigt! Jag laddade upp med 2 liter vatten och 1 liter gick åt på vägen dit, sen½ liter när jag satte mej ner, sen slurkade jag i mej den sista flarran medan vi satt i skuggan och fikade. Vi blev inbjudna på grillar korv med bröd, så jag slapp göra middag idag. Jag ringde efter Kristian för jag kände att mina fogar pallade inte med en promenad hem.

Det är skumt att jag känner av fogarna efter förlossningen, är stel och det ömmar. Jag hoppas det släpper med tiden. Är det bra väder imorgon med så blir det en promenad här hemma, för bilen ska lagas. Styrleden ska bytas så vi kan ombesikta bilen.

Lukas sover och Kristian sover, snart ska jag också sova tror jag. Jag är trött idag, kan man bli trött av att vara ute flera timmar?

Imorgon ska jag göra mat, kycklingfilé med pesto, ska bara hitta något trevligt recept med för jag är kass på att hitta på! Men man borde kunna kleta in fileérna i pesto och så in i ugnen till de är klara. Någon som har tips?

Jag trodde att Lukas skulle smälta bort i shorts och linne, men han ser ut som vanligt! Han hade lätt kunna sitta i bara blöjan i skuggan idag.

Jag invigde vädringsluckan och myggnätet på vagnen idag. Det var mycket insekter ute, speciellt en massa flugor, så insektsnätet drogs över ganska snabbt på vår promenad. Skönt att ha myggnätet i sufletten så glömmer man det inte hemma! Är där insektsnät på scootern med?


sooooooooool!

Ny vecka igen, om några veckor så ska jag jobba! Känns konstigt, skönt, nervöst, ja allt!

Igår firade vi svärmor på mors dag, min mamma firar inte mors dag men jag köpte ändå lotter till henne så de ska jag och Lukas lämna idag. Blir en trevlig promenad i det varma vädret. Lukas är även idag klädd i shorts och linne, varmt ute ju! Har honom inte i solen, man får hålla sig i skuggan när man har småbarn. Ska ta med dricka till oss båda. Min mor har inte kommunalt vatten och jag vågar inte ge brunnsvatten till honom, vill inte ha en bebis som är dålig i magen!

Jag tror han kommer att slockan på promenaden till min mamma.

Iaf så somnade han på vägen hem från kören igår, sov lite länge. Men han vaknade iaf så jag fick i honom gröt, ny blöja och pyjamas. Han somnade igen klockan 23 och sov till 9.30 utan att äta. Jag stoppade in nappen en gång och det var tidigt imorse. Hoppas hans sovrutiner håller sig så här ett tag till!

Nej, nu får vi nog ta och röra oss för Lukas är inte glad, han är trötter!