trött

Jag är trött på alla som frågar om Lukas sover hela nätter. Är det det viktigaste i livet? Att barnet sover hela nätter när det bara är några månader gammalt?

Svaret är: Nej Lukas sover inte hela nätter, han äter fortfarande om natten.

Lukas äter och somnar om på mindre än en kvart, kan man begära mer? Att Lukas äter på natten är bra för mjölkproduktionen. Att Lukas sover hos oss på natten ger oss ett tryggt barn och jag sover bra med en Lukas sidan om mej. Jag slipper släpa mej upp för att ge honom nappen eller för att hämta honom när han är hungrig.

Det är viktigare för mej att jag har en nöjd och glad kille, än att jag får sova en hel natt.

Lukas gnäller ytterst sällan på dagtid, och gnäller han så kommer jag oftast på vad som är fel. Oftast vill han gosa, äta eller aktiveras. Har iaf ingen gnällspik som gnäller flera timmar!

Nej, det finns viktigare saker i mitt liv än att Lukas sover hela nätter. Förr eller senare kommer han att sova en hel natt.

Jag slipper iaf kliva upp astidigt som jag har läst att många får göra. Som idag gick vi inte upp förrän 9.45.

Prinsen

Han snackar hela tiden, typ från det han vaknar till dess han somnar! Igår la jag honom fast han vara i min famn och snackade en massa. Tänkte att nu tar det väl tid innan han somnar, han ändrar inte sina sovtider bara för att vi har ställt om klockan. Ingen idé att lägga han tidigt för han sover ändå bara någon timme då. Iaf så la jag honom vid den tid (enligt vintertid) som han brukar somna, alltså 23.30 sommartid. Han låg och snackade några minuter i sin säng, kallade på nappen en gång och sen somnade han. Han sov nog 23.40.

Han åt ganska ofta inatt, antagligen en tillväxtperiod. Men han vaknade inte riktigt förrän 9.45, skönt måste jag säga! För varför ska man upp tidigt om man inte måste? Lukas somnade igen vid 11 och sov till 12.15.

Får se vad vi gör idag, grått väder och det var lite kyligt. Får se om vi åker till skånes djurpark i veckan.

snack


Invigning

Lukas använde hoppgungan idag för första gången. Han såg himla nöjd ut i den! Han kan inte hoppa riktigt än, men det begär jag inte heller för han är bara 4 mån. Men han snurrade runt i den och gungade lite och verkade gilla den! Han var  nog i den en kvart, sen blev han trött och lite gnällig så då tog jag honom. Han ska inte förknippa hoppgungan med att vara ledsen. Helt klart en bra investering!

Igår var vi på Familia, jag var på jakt efter en jacka som jag sett på h&m, alltså en jacka till Lukas. De hade den och jag köpte den i en rätt stor storlek, jag tycker det är onödigt att köpa en jacka som kanske bara varar en månad. Jag hade 50% rabatt på valfritt bebisplagg så jag betalade bara 99:- för den, bra pris! Nog för jag kunde kollat på tradera men man får alltid räkna med portot och då hamnar man nästan på samma pris som jag gav för en ny jacka.

Sen var jag inom Cubus, har inte tittat på deras bebiskläder innan. Köpte en bodysuit, ett par jeans och en body. Betalade bara 158:- för allt för de slog in fel i kassan, men det märkte jag inte förrän jag hade gått ur butiken och jag går inte tillbaka för att berätta att jag betalade typ 70 kr för lite!

Vi ska hem till svärfar/farfar på påskafton, han fyller nämligen år några dagar innan påsk så vi ska fira honom. Vi ska nog hitta på en fin present till honom. Lukas kommer nog allt att charma gästerna!

Han snackar så mycket vår lilla prins, han är inte tyst några längre stunder och det är så härligt att lyssna på hans snack! han pratar med sin snuttekanin innan han somnar, han snackar när han vaknar och ibland snackar han även i sömnen! Givetvis pratar vi med Lukas, har långa samtal med honom och han verkar gilla det! Jag försöker att inte avbryta honom utan han får prata klart sen svarar jag, och så håller vi på. Precis som när man har ett samtal med vuxna människor. Han skrattar oftast när jag snackar en massa nonsensord, men oftast pratar jag vanligt med honom.

Idag käkade vi tacos och sen gjorde jag en ananaspaj, smaskens med lite glass till!

Givetvis släcktes våra lampor här hemma mellan 20.30-21.30, men tv:n var igång. Jag är en av de som följer Robinson, kan inte låta bli! Har nog sett alla säsonger av Robinson.

Nu ikväll har jag även hängt tvätt, vattnat mina pelargoner och tagit bort vissna blad i dem. Jag älskar mina pelargoner och jag hoppas jag kan övervintra dem! Men det dröjer några månader innan det är dags för det, ska först få dem att överleva sommaren!

Någon som är pelargonexpert och vill dela med sig av tips? Kanske har några sticklingar som de vill skicka?

kasst

Jag mår inte bra ikväll, alltså jag har inte mått bra innan idag heller men mår sämre nu. JAg snörvlar, nyser och hostar. Lukas börjar må bättre och jag tror det är tack vare Näsfridan! Den är guld värd, om men det är lite äckligt att suga ut snoret. Alltså man får inte snoret i munnen utan det hamnar i en behållare. Man får ut en hel del snor ur den lilla näsan!

Jag och Lukas var på BVC idag, nu är han 63 cm lång och väger 6500 g. Han följer sina kurvor perfekt! På en månad har han växt 2,5 cm och gått upp 470 g, så visst har jag mjölk så det räcker trots problem med stopp i en utgång. Fick med mej kanyler som jag kan använda för att sticka hål om det blir stopp igen, såg faktiskt ut som att det verkar vara stopp igen. Får se hur det ser ut imorgon.

Jag fick även ett litet häfte angående barnmat, vi får ju börja ge smakisar nu om vi vill. Men jag tror vi avvaktar lite, förstår inte varför folk stressar med mat. Barnet kommer att äta riktigt mat förr eller senare.

När vi ändå var på familjens hus så gick jag in en sväng och kollade barnklädesloppisen. Köpte en del kläder och en hoppgunga. Jag tror att Lukas kommer att gilla den! Får se om vi inviger den i helgen! Jag tittade på en läragåstol, men vet inte om vi ska ha en sådan eller inte. Vi får se hur vi gör när den tiden är inne.

Lukas somnade 21.30 idag, skönt! I eftermiddags sov han i tre timmar och jag sov i 1½ timme, mycket skönt. Han var vaken mellan 4-5 inatt, Kristian var snäll och bytte blöja och sög snor så jag kunde ligga kvar i sängen. Sen ammade jag Lukas och gick själv upp för att dricka lite. Sen vaknade Lukas igen vid 7.30, han låg och snackade en massa men somnade om efter ett tag så vi sov gott när klocka ringde 9. När jag somnade om och vaknade inte förrän 9.20, öppna mottagningen på bvc öppnar 10 så det var bara att klä sig och sen köra. Jag trodde att där skulle vara många idag, men jag behövde bara vänta 5 min sen var det vår tur.

Jag pratade med bvc om sittvagnsdelen och hon sa att sitter han bara bra så är det bara till att byta, eftersom jag har fullt liggläge på sittdelen så är det inga problem.  Jag har märkt mer att Lukas vill se lite mer när han åker vagn så i helgen ska jag nog fixa till mjukliften till åkpåse.

Lukas var med mej till bowlinghallen idag för Kristian jobbar eftermiddag. Lukas tittade storögt på de som spelade, skrattade åt en del och sprallade och hade sig! Han är ganska miljötränad vår prins. Han är med typ överallt, jag ser inga hinder med att ta med honom, eller jo de hinder som finns är trångsynta människor.

Den 26:e mars 2008 fick jag ett plus på stickan, den 26:e mars 2009 är jag en stolt mamma till en underbar prins som blir fyra månader imorgon.

Snart är det påsk, vet inte vart vi ska fira den. Jag ska iaf sjunga på kvällen, eller jag tror det iaf. Får se vad som händer. Om en månad är det dags för marknad i Höganäs, skoj skoj! Får se om vi springer på lite släkt, vi brukar iaf möta min ena moster!

Kristian kommer snart hem, får se om vi festar på lite glass ikväll. Jag köpte hem en Ben & Jerrys med smaken raspberry swirl and brownies.

Trots

Idag trotsade jag min trötthet och gick en lååååååååååååång runda. Var ute i nästan två timmar trots iskalla vindar och en förkylningsond hals. Lukas hade det gott i vagnen.

Idag har jag fortfarande ont i bröstet men har fått bort knutorna iaf, ska till BVC imorgon så ska ta ett snack med bvc-sköterskan. Hoppas verkligen hon är där imorgon annars vet jag inte vad jag ska göra!

Lukas sov oroligt inatt och jag sov inte mycket bättre så idag är jag trött. Håller på och värmer rester sen igår, perfekt med rester när Kristian jobbar eftermiddag. Lukas sussar i sin säng och när jag har ätit så ska jag slänga mej en sväng på soffan.

Innan Kristian åkte till jobb idag så åt vi våfflor, gott!

Jag satt och tänkte på viktnedgång innan idag, jag väger för mycket och försöker hitta en livsstil som passar. Jag vill inte hålla på och räkna en massa points osv. Den livsstil jag vill skapa ska även passa när jag börjar jobba en vacker dag.  Jag tror inte att man ska använda en massa lättprodukter i sin mat, utan jag kör med rediga saker. Ni som känner mej vet att jag är mer eller mindre beroende av coca cola, men det har jag dragit ner på rejält. Jag har även börjat med promenader. Det är skönt att gå men det jobbiga är att komma iväg. Sen när jag väl är ute så är det jag som bestämmer tempot. Idag gick jag inte så fort med tanke på förkylningen. Annars brukar jag gå fort och då svettas jag, det gäller att få upp pulsen. Jag kommer inte att köra på någon hård diet eller att jag bara få unna mej saker på lördagar, för då är det kört direkt. För får jag bara äta gott på lördagar så lessnar jag rätt fort och då är jag tillbaka till dåliga vanor igen. Det är visst vanligt att man jojobantar. Alltså att man ger sig f*n på att gå ner, kämpar några veckor och går ner, sen helt plötsligt så ska man inte hålla igen för att det är jul eller påsk, och vips är man tillbaka i träsket igen.  Nej, nu ska jag försöka på mitt vis. Jag kommer inte berätta så mycket här i bloggen om min viktkamp, vill inte ha någon press. Ska jag gå ner i vikt så ska jag göra det för min skull och för Lukas skull.

fortfarande mörkt

fick lite mer info för någon timme sedan, det är fortfarande mörkt, men jag hoppas på en ljusning.

Lukas är förkyld och ikväll har han varit övertrött, men nu sover han i sin säng.

Jag har så ont i ena bröstet, har fått ett litet sår där jag har haft stopp i en mjölkutgång, Det gör djävulskt ont när Lukas äter och det gör även ont när han inte äter. Ja, lite smärta hela tiden med andra ord. Men värst är det när han äter. Men vad gör man inte för att ens barn ska få mat? Jag vill inte ge flaska.
Jag satt och tänkte häromdagen så fantastisk kroppen är som producerar mjölk som gör att min son får i sig en massa nyttiga saker som motverkar diverse saker, och han växer. Allt han går upp är pga av min fantastiska mjölk! Jag ger inte upp amningen i första taget. Nog för att det är kämpigt men jag är inte så egoistisk att jag slutar för att jag tycker att det är jobbigt.

Jag har fortfarande fått höra att ge honom flaska med ersättning så sover han kanske hela nätter. Varför ska jag ge upp någonting som fungerar bara för att jag ska få sova några fler timmar i streck? Nej, det är inte min stil att ge upp. Det är så bra med aming. Man har alltid rätt mängd mat med sig, man kan ge mat varsom helst närsom helst. Behöver inte planera hur mycket ersättning osv man ska ta med. Jag behöver inte diska en massa flaskor.

På torsdag hade jag tänkt gå på barnklädesloppis, se om jag hittar lite kläder till Lukas. Måste ju köpa allt till honom, eller nästan allt iaf! Bella Cullen är schysst och har lite kläder till min lilla prins! Nu ska vi bara bli friska så vi kan åka och hälsa på. Jag är nästan lite nervös faktiskt, för det är flera år sedan vi träffades!

Nej, nu ska jag sluta för alltid har jag väl retat någon med min blogg. Gillar ni inte det ni läser, så sluta läs! Men ni kanske är så intresserade av mitt liv så ni kan inte låta bli att läsa!

mörkt

En i vår närhet mår inte alls bra nu, jag skriver inte en massa om det för det är egentligen inget som okända människor har att göra med. Jag vet ju inte alls vem som läser denna blogg och jag vill inte lämna ut en massa saker med respekt av den berörda.

Jag hoppas iaf att utgången blir den bästa för den berörda personen.

gnäll

Har hört lite gnäll om att jag inte har uppdaterat min blogg, ägna du dej åt dina vampyrer istället *asg*

Nu kommer jag inte ihåg sist jag bloggade, kanske var det i torsdags? Eller var det i fredags?

Skit samma!

I fredags var jag och Lukas hos Nova (ja, givetvis var hennes föräldrar hemma) och firade henne en dag i förskott! Hon blev iaf förtjust i Lukas (känns som om jag redan har bloggat om det) och blev lite ledsen när vi skulle gå.

I lördags så var vi bara hemma för Kristian jobbade eftermiddag. Vid 18-snåret körde jag till ICA för att handla hem lite gott, givetvis var Lukas med. Sen tittade vi på Melodifestivalen (jag och Lukas), han gillade Heat och jag gillar Caroline af Ugglas. Lukas somnade 21 och vaknade igen vid 23 och var vaken till 00.30. Så det är sista gången han får somna redan 21. Men det gjorde inte så mycket för jag skulle ändå titta på Hjärtan i Atlantis som slutade 00.55. Mycket bra film!

I söndags tvättade jag och mös med Lukas, sen åkte vi till kören på kvällen. Vi var även ute på promenad, han var vaken nästan hela rundan, skoj! Givetvis hängde kameran med och ni kan se en massa foton på krabbolina.bilddagboken.se men för att kunna kommentera bilderna måste man vara medlem.

Igår var jag och Lukas på altövning hemma hos en körvän, vi altar träffas en gång innan en konsert för att öva ihop. Vi fikar och har det trevligt. Lukas charmade alla, de tycker att han är så söt och han är ännu sötare när han drar ner mungiporna till knäna och tårarna sprutar. Japp, jag har  världens sötaste son som charmar allt och alla! Kan inte rå för att ni blir avis :-P

Idag sken solen men det blåste som bara den, så det blev ingen promenad. Rundan jag promenerar går genom öppna landskap. Det blåste inte direkt några varma vindar så det blev helt enkelt en innedag. Jag har tvättat, plockat undan lite och dammsugat.

Sen helgen har jag läst ut två böcker, jag har alltså läst 800 sidor på 3½ dag. Nu ikväll ska jag börja med en ny bok. Ni kan läsa om det jag läser
här

Jag vet en person som tycker att jag är en snål besserwisser, synd att den personen inte känner mej. Som tur är så vet jag att jag är ingen besserwisser och jag är inte snål. Kan inte hjälpa att jag vågar säga vad jag tycker.

Shopping

Igår var jag och Lukas på shopping efter att vi hade fixat med ett gäng andra mammor. Det mesta vi shoppade var till Lukas. Lite mer kläder i storlek 68, vi måste köpa allting som han behöver för vi har inga kläder sen tidigare. Jag köper inte bara en massa nytt utan köper en del på tradera och nu i mars ska jag på barnklädesloppis på familjens hus, hoppas jag kan fynda lite där med.  Nu sparar vi alla kläder som Lukas har för planerna är att han ska få ett syskon så småningom. Då känns det onödigt att ge bort hans kläder, annars hade jag gett bort dem till släkt eller vänner som hade behövt kläder i hans storlek.

Vi var även inom IKEA och köpte en barnmatsstol, vår Lukas börjar bli stor! Han satt så bra i den igår kväll, behövs inte en massa filtar överallt för att stödja upp honom. Jag köpte sånt där vadderat stöd som finns på IKEA, och så satte jag en liten filt lite högre upp i fall han skulle råka bånka i huvudet, men det använde han knappt. Jag trodde inte att bebisar skulle kunna sitta i en sån stol när de precis fyllt 3 mån. Lukas älskar även att stå på sina ben, undras om han kommer att vara tidig med motoriken.

Imorse vaknade han 5.20 av att han var hungrig (han åt vid 2 med). Han åt och sen började han snacka en massa, sen fyllde han blöjan. Fick bytt både blöja och pyjamas. Sen åt han lite till och fyllde blöjan igen! Bytte blöja och hoppades att han skulle somna om, men icke sa nicke. Han hade såååå mycket att berätta för mej, han babbla på som bara den. Vid 6.30 somnade han om igen. Han är så söt när han snackar, men han behöver ju inte vara pratsam så tidigt på morgonen! Vi klev upp vid 10.15, och vid 12.30 somnade han igen och sover fortfarande. Det är bara bra för vi ska iväg till Nova sen, ska vara där runt 15.30. Hoppas hon blir glad för presenterna som Lukas har köpt!

Jag har fundering på att göra om Lukas mjuklift till åkpåse och börja använda sittdelen. Ryggstödet har olika lägen och den har även fullt liggläge. Men jag är fundersam på om åkpåsen blir för stor, men där finns sele så han inte glider runt i vagnen. Tycker ni det är för tidigt med sittdelen i vagnen?

Attityd

Ibland lyckas man fånga roliga saker på kort, eller vad säger ni?


Full rulle!

Klockan ringde 8.30 men jag och Lukas somnade om och jag klev upp strax efter 9. Lukas har varit lite orolig inatt och känts väldigt varm, men när jag var på BVC så var hans temp 37,5. Men han har varit lite gnällig hela dagen, men efter att ha sovit i nästan tre timmar så var han nästan sig själv igen! Tyvärr somnade han lite sent i eftermiddags men jag hoppas ändå han sover bra inatt. Han somnade iaf vid 22.30.

Vi var på babycafeét och det var helt okej idag. Vi sjöng lite och så fick Lukas gunga i en filt, och det verkade han gilla! Någon onsdag ska vi göra gipsavtryck, skoj skoj!

När jag ändå var på Familjens hus så vägde och mätte jag Lukas, det är 12 dagar sen sist. Han har växt 2 cm och gått upp 230 g, så nu är han 62,5 cm och väger 6260 g.

Imorgon ska vi till Väla på fikaträff. Ska träffa några mammor som jag snackat med i snart 1 år på sajten Familjeliv. De flesta bor i Helsingborg, men ibland kan jag ju köra dit och hälsa på. Funderar på att hänga med någon dag då några ska ta promenad i Pålsjöskog, ska bara hitta dit ifrån Perstorp. Jag hittar dit om jag kommer ifrån Höganäs. :-P

När jag ändå är på Väla så ska Lukas köpa present till Nova som fyller fyra på lördag! Han ska nog hitta något fint tror jag! Jag ska även ta en sväng in på IKEA och köpa barnmatstol, dyna, haklappar, ätset och ett spjälskydd. Får se om jag kommer ut med något mer skoj. Kanske en potatispress för det tyckte Jessica och Elin O att jag skulle ha!

Jag får inte glömma att skriva om det viktigaste som har hänt idag! Jag fikade med bästaste Jessica (hon har så fin bebismage, glömde säga det till henne, alltså hela Jessica är fin!) och bästaste Elin 0 som också är så fin! Vi åt goda frallor, snackade om livet och sen fikade vi på ananaspaj som Elin hade gjort!  Vi måste verkligen göra det oftare, vi är lite slariva på att ses fast vi bort så nära! Men nu ska vi försöka promenera tillsammans lite då och då, vi har ju en fin liten skog vid badet som vi kan promenixa i och så kan Nova hänga med och köra lite rally!

Nu ska jag fortsätta att läsa den spännande boken som jag började med häromdagen, men jag hoppas jag kan lägga den ifrån mej innan det är tid att gå upp!

Ja, just det! Jag ska stämma träff med en vän som jag inte har sett på evigheters evigheter! Ska bli skoj!

Sugen

Idag blev jag så sugen att se en av mina favoritfilmer men man kan inte hinna allt på en dag. Filmen jag talar om är Mamma Mia! Underbar film, rolig, sorglig och handling som gör att man inte behöver anstränga sej en massa för att hänga med. Sen är ju musiken bra, det är ju ABBA! Det bästa av allt är att man ska verkligen lyssna på låttexterna, de berättar mycket och sen är ju Meryl Streep helt underbart bra på att visa känslorna när hon sjunger!

Jag har en liten tanke på att bjuda hit Jessica och Elin O en kväll när Kristian har tid att fixa igång med projektorn osv. Jag tror inte de är sena på att tacka nej!


sömn

jag hade svårt att somna inatt, men det kan bero på att jag gick upp så sent! Men inatt upptäckte jag hur avkopplande amningen är, så fort Lukas kom över i vår säng och började sutta så höll jag på att somna. Det dröjde inte länge efter att han hade ätit så somnade jag och sov gott till hans nästa amningstillfälle. Han hade rört sej en del i sömnen och låg på tvären mellan våra kuddar. På torsdag ska jag in på IKEA och köpa billigt spjälskydd som ska sättas vid huvudgaveln på vår säng. Vill inte att han ska bånka huvudet i smidet eller riskera att fastna med huvudet.

Idag ringde klockan vid 8.30, jag gick upp , fixade till mej och sen väckte jag Lukas. Jag ammade Lukas och klädde honom sen bar det av till Klippan. Vi var där vid 9.40, jag åt min frukost och min jobbkompisar snackade med Lukas. Det var himla skoj att vara där och jag insåg att jag saknade allt mina jobbkompisar. Det lutar iaf åt att jag ska jobba några veckor i sommar, får se hur det blir.

När Lukas slutar att helamma så kan jag hoppa in och jobba när Kristian är ledig. Kan vara skönt att komma hemifrån lite plus att det kan vara bra för Kristian att ha Lukas en hel dag. Att han har honom någon timme då och då ger ju inte så mycket som kanske en hel arbetsdag.


oj, vilken natt!

Det var ingen drömnatt natten till idag, men sånt är livet! Jag åt chokladglass igår och det reagerade Lukas lilla mage på. Han fick ont, vår lillplutt. Han pruttade, skrek och grät. Men la jag honom vid bröstet så han fick amma så verkade det som att det lättade lite. Så han ammade typ varannan timme fram till 9, sen sov han till 12.45. Jag sov lika länge, skäms inte ett dugg för det. Det var himla skönt att vakna någorlunda utvilad! Lukas var bara vaken någon timme sen somnade han igen. Fick väcka honom strax efter 15 för vi skulle på övning med kören.

Idag övade vid 16-21 och jag tror inte Lukas grät en enda gång under den tiden, åt gjorde han inte heller. Men han somnade till några gånger, underbart med bärsjalen vid sådana tillfällen så slipper jag släpa med vagnen.

Jag trodde han skulle vara vaken länge ikväll, men icke. Han åt rätt mycket efter vi kom hem och somnade vid 23. Får se hur länge han kommer att sova. Jag ska lägga mej och läsa, är så glad att jag fortfarande har tid att läsa, det är ju min drog!

Det var halt väglag när jag körde hem ikväll, någon minusgrad, fuktiga vägbanor och dimma, kan det bli bättre?

Klockan ringer 8.30 imorgon, för imorgon ska vi till mitt jobb och hälsa på!

trött

Jag är förbenat trött idag, men nu har jag varvat ner efter att Lukas har somnat så nu kan jag lägga mej. Hoppas jag somnar fort och får en drömfri natt. Sen kan jag alltid hålla tummarna på att Lukas sover till typ 3 inatt innan han vill ha mat! Men vaknar han tidigare så ska jag inte kämpa med att få honom att somna om, då får han komma över till mej, för då somnar han om fortare. Han äter ganska fort tror jag, men "problemet" är att jag somnar om ganska fort efter att jag har tagit honom över i sängen och han har börjat äta! Men det är mysigt att vakna med sin prins tätt intill sig!

En vacker dag ska jag orka ta över honom i hans säng igen efter han har ätit på natten, men kanske han slutar äta på natten om typ 3 månader.....vi får väl se!

Tyvärr vaknade Lukas nu, är himla ledsen så han får somna hos mig. Orkar inte springa ur och i sängen. Får hoppas han sover gott inatt iaf. Nu ska jag dricka en massa.

Sjukhus

I eftermiddags var vi och besökte svärmor på sjukhuset. Vi körde inom ICA och köpte 4 tidningar till henne. 2 veckotidningar, 1 skvallertidning och 1 mattidning. Hon blev väldigt glad för dessa, lite tidsfördriv för henne. Det händer ju inte så mycket på en strokeavdelning och medelåldern är typ 75 skulle jag tro.

Lukas charmade både patienter, besökare och personal. Det kom fram en tant som så gäääärna ville se Lukas, och så klart fick hon det. Det var 58 år sedan hon själv hade en sån liten. När vi hade varit där ett tag så kom Philip och Erica. Så vi snackade och tittade på tv. Vi var där i lite mer än tre timmar, kändes inte skoj att lämna svärmor kvar på en sån tråkig avdelning, men vad ska man göra? Jag är iaf glad att hon har fått bra vård och nu hoppas jag verkligen att hon slutar röka. Hon har fått slutarökaplåster.

Svärmor mådde ganska bra efter omständigheterna, lite trött för hon hade haft ont i sin fot så hon hade inte kunnat sova plus att de kom och tog prover på henne var fjärde timme. Hon är nu behandlad mot proppen hon fick, hon har fortfarande nedsatt styrka/rörelseförmåga i höger arm och lite på höger sida av ansiktet, hon sa att det känns som när man har tandläkarbedövning, lite avdomnat.

Jag blev så sugen på tonfisksallad när vi var på besöket för svärmor fick det till kvällsmat, så när vi körde hemåt så åkte vi inom ICA Maxi, så imorgon blir det tonfisksallad!

Lukades båkade och kämpade länge mot John Blund, men efter att ha ätit en del och gosat mycket så sover han i sin säng. Jag ska strax lägga mej, känner mej inte helt hundra idag, är supertrött, ungefär lika trött som sista tiden som höggravid.

Rädd

Jösses vad rädd Lukas blev ikväll när jag satt och ammade honom. Han var väldig avslappnad och åt för fullt när Kristian nös. Lukas stirrade rakt fram, slutade äta och andas verkade det som. Sen knep han ihop ögonen och började gråta rejält. Men han blev lugn ganska fort när han insåg att det inte var något farligt.

Jag var och tränade bowling idag, ammade Lukas innan jag körde dit sen fick han vara hemma hos Kristian. Kändes tomt och lite märkligt att inte ha honom med. På söndag kommer han iaf att få hänga med mej på lååååångövning med kören, 16-21.30. Men det ska nog gå bra, många som vill hålla honom om inget annat.

Jag pratade med svärmor strax efter 21.30 ikväll. Hon har ingen blödning i hjärnan utan det är som de misstänkte, en blodpropp. och en propp är bättre än en blödning. Hon har fått blodförtunnande medel och de skulle ta prover på henne var fjärde timme. Hon hade lite tråkigt för det var bara äldre på avdelningen, svärmor är ju inte gammal. Men hon sov iaf själv på rummet, mycket lättare att koppla av om man är ensam på rummet än att man ska dela det med en okänd människa. Imorgon skulle de kolla hennes njurar. Vi ska hälsa på henne imorgon om hon har tid och orkar med besök, men det tror jag nog  att hon gör. Hon sa att hon kände sig pigg och hon lät pigg i telefonen, hon hade bara lite problem med högersidan. Jag ringde Kristian och berättade läget så han inte behövde grubbla för mycket inatt när han jobbar.

Lukas har ändrat sina sovrutiner, nu somnar han nästan en timme tidigare än vanligt, men det innebär att han vaknar tidigare på natten för att äta. Men jag ammade han rätt länge ikväll så nu kanske han håller sig någon timme mer. Men det är bra för amningen att han ammar på natten, det är då det är bäst för mjölkproduktionen.

Jag har beställt böcker både till mej och Lukas idag. Jag har köpt Min skammarbok 1 och Den silvriga barnkammarboken. Behöver tips på lite rim och ramsor, samt lite sagor som jag kan läsa för honom. Det låter kanske konstigt att jag läser sagor för honom, men jag har läst lite om forskning så jag fortsätter prata och läsa högt för honom. Ser kanske dumt ut när jag går i affären och berättar för Lukas vad vi handlar för något, men jag gör det bara om han är vaken så klart!

Jag köpte även boken Det susar i säven, jag gillade den när jag var liten och ville läsa den igen! Sen köpte jag Potensgivarna (den ska visst vara rolig, så det hoppas jag). De oskuldsfulla, handlar om tre systrar som är uppvuxna i sekten Guds barn/familjen och allt vad det innebär. Jag har läst en hel del om den sekten så det ska bli intressant att läsa denna. Jag köpte även Ut ur mörkret, lät intressant när jag läste om den.

Oro

Svärmor är inlagd på sjukhuset för misstänkt stroke.
Kristian ringde sos eftersom svärmor är lite envis och inte alls vill åka ambulans, men det är bättre att åka ambulans en gång för mycket än en gång för lite. Hon hade dessutom fått rådet att ringa 112 när hon ringde sjukvårdsupplysningen.
Kommer man under medicinskbehandling fort när man får stroke så klarar man sig ganska så bra, det behöver inte alltid bara betyda elände. Men det är klart att man blir orolig, hon har dessutom lite med sig i sin sjukdomshistoria som ökar min oro.

Vi får väl mer svar om ett tag, och självklart ska vi in och hälsa på henne. Lukas vill träffa sin farmor, Kristian vill träffa sin mamma (om men hon kanske är sur för att han ringde sos) och jag vill träffa min svärmor.

Det är inte bara äldre som drabbas av stroke. Stroke är ett samlingsnamn på hjärninfarkt och hjärnblödning. Alltså en blödning i hjärnan är en stroke. Hjärninfarkt är en blodpropp i hjärnan. Du kan även ha en sk TIA-attack och det är ett fall av små blodproppar som löses upp snabbt och får man en TIA-attack så försvinner symtomen ofta ganska fort. Förr kallades stroke för slaganfall, så nu vet ni det!

De som kan drabbas av strokeär oftast rökare, diabetiker, de med högt blodtryck eller höga halter av blodplättar, högt kolesterol, alkohol, ärftlighet och osund livsstil. Men även stress kan orsaka stroke.



Preventivmedel

Jag förstår inte argumentet: Jag vill inte äta piller där biverkningen är att jag inte får mens. (alltså blödningarna uteblir) för jag vill veta att min kropp fungerar.

Den blödning man får med p-piller är inte mens, utan en falsk blödning, man lurar kroppen helt enkelt. Den blödningen är lika onaturlig för kroppen som en blödning som uteblir för att man äter en sorts piller som ger den effekten.

Jag äter en sort som heter Cerazette som förr klassades som mini-piller, men det gör den inte längre. Denna sort är lika säker som ett traditionellt p-piller. Effekten minskar om man glömmer pillret mer än 12 timmar efter den man vanligen tar den. Men det är samma sak med vanliga p-piller, glömmer man pillan minskar skyddet.

Fördelen med Cerazette är att den inte innehåller östrogen och ger färre biverkningar än vanliga p-piller.

Jag trodde inte jag skulle få några piller utskrivna eftersom jag har ett högt bmi, men barnmorskan sa ingenting om det. Mitt blodtryck är bättre nu sen jag fött barn, så jag ligger kanske inte i en riskzon. Sen kan det bero på att cerazette är som sagt östrogenfritt och högt blodtryck är ingen biverkan tror jag. När jag åt Trionetta för en många år sedan fick jag en massa blämmor/finnar och högt blodtryck. Läskigt vad piller kan ställa till det!

Begravning

Måste bara skriva vad Kristians farmor sa till min svärfar efter dopet.
Som ni kanske vet så sjöng jag en låt på dopet och gammelfarmor tyckte att jag sjöng fint, så hon sa till svärfar: Linda kan ju sjunga på min begravning så slipper ni leja någon att göra det.

Ska man skratta eller gråta åt att hon redan planerar sin begravning?

Tar det iaf som en komplimang att tycker att jag sjunger fint iaf. Hon kan ibland kläcka ur sig saker som tex: Linda, du har blivit lite rund. Ta en kaka till.....

Säger man så till någon? Inte jag iaf.

Ska inte skriva mer om henne här för jag vet att det finns släktingar som läser min blogg......

Lila

Jag var på bvc i eftermiddags för att hämta se om sköterskan skulle se vad det kan vara för fel på mitt bröst. Det gör som sagt ont men det är inga knölar och mjölken rinner som det ska om men det gör helvetiskt ont! Det kunde vara svamp så jag fick medel mot det, så nu får jag leva med lila tuttar och Lukas blir kanske lite lila runt munnen. Har inte det onda gått bort om tre dagar så skulle jag höra av mig igen.

Denna vecka har vi inget vatten i kranarna mellan 19-05 så jag har fyllt badkaret. Får ta vatten i en hink för att kunna spola på toaletten.

herre jisses

att vissa kan vara så mesiga att de inte vågar göra något åt vissa saker.

Lukas sover, Kristian har åkt till jobb och jag har slängt igång lite Dallas. Jag är snart klar med tredje säsongen. Får se om jag hittar mer Dallas nästa månad eller om Hemlige Arne hinner före!

Jag ska ringa optikern, dags att köpa nya glasögon. Kör nog med glasögon igen och sen till sommaren fixar jag kanske linser så jag kan använda lite roliga solglasögon!

Jag har ringt bvc, pratar in på deras telesvarare, får se om de ringer upp idag. Har fortfarande ont i bröstet, har gjort ont hela natten, kännt av det varenda gång jag har vänt på mig.

Jag drömde mardröm inatt, den kändes så verklig så jag vågade knappt somna om, Somnade om med nattlampan tänd.....men först kollade jag Lukas, sen var jag ganska trygg. Nä fy hundan för den mardrömmen.

Jippi

Lukas somnade fort ikväll, utan en massa skrik som igår. Skönt!

Idag var farfar här på besök, tittade på dopkort och snackade lite. För en gångs skull var Lukas vaken när han kom men somnade efter ett tag.

Nu ikväll var vi på övning med kören, och som vanligt så var Lukas lugn! Det är många som vill hålla honom och han är nöjd i deras famnar. Skönt att andra också kan hålla honom, får se hur länge det varar.

Ikväll har jag så jäkla ont i ena bröstvårtan, vet inte vad det är. Det syns ingentin utan på men smärtan känns som om den kommer inifrån, både när Lukas äter från det bröstet och när han äter från andra bröstet, antagligen kommer det onda när utdrivningen sätter igång. Vet inte vad det beror på. Gör det lika ont imorgon så får jag ringa bvc.