Skötväska

Jag har läst på familjeliv att Stadium säljer en väska för 99 kr som många använder som skötväska. Den verkar himla smidig, ska se hur den ser ut i verkligheten med bara.

Denna har jag funderat på:

http://stadium.se/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium/sv_SE/Products/Medium/060770_006.jpg

galla

just nu skulle jag kunna säga ett och annat, men jag håller tyst och spyr galla för mej själv.


pingst

Då har denna dagen flögit i väg, tiden går så fort!

Började med att svärmor kom på frukostfika i förmiddags, mycket trevligt, och Lukas snackade lite mer farmor.

Sen släppte Kristian av mig och Lukas vid församlingshemmet i Perstorp, och han körde vidare ner mot centrum. Vi gjorde genrep i församlingshemmet sen blev det en lite promenad ner till torget. Vi hade vår lilla uppvisning i serveringstältet, varmt var det men skoj. Mycket folk som lyssnade! Lukas, Kristian och min mamma satt med i publiken. Lukas hade sina fina neongröna hörselkåpor, är glad att han accepterar dem.

Efter vår uppträdande så stannade jag och Kristian kvar i serveringstältet ett litet tag. Sen gick jag och Lukas till bilen för jag var tvungen att amma honom för mina bröst höll på att sprängas, och han tackade inte nej till mat! Sen mötte vi upp Kristian igen utanför serveringstältet, vi satte oss till bords och åt god varmrökt lax med potatisgratäng, så gott! Vi satt där och snackade med lite folk, tog det lugnt och umgicks. Sen var det dags för talangjakten och den beskådade vi. Kristian drack några öl, såg gott ut (fast jag inte gillar öl). Men så avslappnat när man sitter i skönt väder, glatt sällskap och en god dricka. Vi körde hem vid 18.30-tiden. Men ikväll lär det nog bli full rulle nere i centrum för då är det ännu mer uppträde, fint väder, lönehelg och öl. Vi gick aldrig till parken idag, det var ju Woodrock, men man kan inte hinna med allt. Skoj när det händer lite saker och mycket underhållning i lilla Perstorp. Det är ju ingen stor kommun så jag förväntar mig inte stora karuseller och en massa knallar osv. Perstorparna är nöjda med det lilla!

Lukas gnällde lite idag men det hade jag med gjort med bajs i blöjan, så vi bytte den och vips så blev han sitt glada jag igen!

Jag fick höra idag att Netto hade slagit försäljningsrekord i torsdag, och detta skedde i lilla Perstorp! (rekordet var sverigerekord för Netto)

Nu är det snart dags för Robinson, och ja, jag ska glo på det!

Får se vad morgondagen har att erbjuda!

Fest

Igår åkte vi till Perstorp på vårfest eller festival eller vad den kallas! Vi åkte ner vid 16 och körde hem till min mamma vid 21-tiden och var inte hemma förrän runt 23.30, Lukas gnällde inte på hela kvällen. Har vi en underbar son eller har vi en underbar son!

Jag köpte ätklar gröt till honom som han fick när vi lyssnade på lite underhållning, första gången han smakade den och han åt halva burken! (alltså innehållet), sen fick han en portion gröt när vi kom hem och så ammade han, sen somnade han vid midnatt. Sov till 5.15 och åt sen somnade han om, jag fick över honom i hans egen säng. Sen sov han vidare till 8.30, kom över till vår säng och sov vidare till 9.30

Vi ska ner till festivalen idag med för jag ska sjunga med kören kl 14. Sen stannar vi nog kvar ett tag till, det lutar åt det iaf.

Imorgon är det mors dag och vi ska iaf inte till min mor för att fira, för hon firar inte det och jag har frågat och hon brydde sig inte om det när hon inte kunde samla alla barnen samtidigt. Hon har redan fått mors dags present ifrån sin sambo, så hon var nöjd. Vet inte om vi ska till svärmor, har inte hört något men ska fråga henne idag när hon kommer. Jag tror inte jag blir firad heller, men det känns som det kvittar. Lukas och Kristian uppskattar mej varje dag och inte bara en dag om året!

Nästa vecka vill jag iväg och köpa present till William så jag har det gjort, man vet ju aldrig när han vill bestämma date! Sen ska jag köpa en skötväska, den vi har har gått sönder i dragkedjan, och jag orkar inte reklamera den. Har sett en väska på stadium som bara kostar 99:- så jag ska studera den och se om jag gillar den. Var inne på en sån redan innan Lukas föddes, för den väska som tillhör vagnen är så sladdrig och knasiga fack på insidan. Hade inte köpt en sådan, men eftersom vi fick den på köpet så har vi nöjt oss med den.

Glad pingst!

Rädd

Undras om Lukas blev rädd för läkaren för nu i två nätter har han inte ätit förrän vid 6, somnat vid 21-21.45. Fått nappen mitt i natten, jag hör när han letar efter den. Sen sovit vidare till 6-tiden, ätit och somnat om och vaknat strax efter 9. Inte helt fel måste jag säga!
Är himla glad att han somnar om igen vid 6, ser ingen anledning till att kliva upp då om vi inte måste. Dagen har tillräckligt många timmar iaf till att hinna göra saker.

Igår var jag och Lukas hemma, lekte och städade! Kristian trängdes vid Netto som invigdes igår. Jag kände inte för att stå med Lukas i en kö när det blåste som bara den. Jag är glad att Netto har öppnat för nu kan jag köpa blöjorna till ett lägre pris, rättare sagt 10 kr billigare. Det är inte helt fel! Ett paket Huggies kostar 82 kr! Och det är väl nästan 30 kr billigare än vad Libero/Pampers kostar? Huggies läcker inte heller som liberos gjorde. Lukas har samma blöja från 21-09 utan att den läcker.....

Igår fick Lukas gröt till lunch och som kvällsmål, annars var det amning de andra måltiderna. Han fick smaka ny gröt igår och den slank ner utan problem. När jag och Kristian åt vår hemgjorda pizza så snaskade Lukas på några majskrokar.
Idag fick han smaka lite smörgås och det var visst också gott. Än så länge har han gillat allt han har fått smaka. Potatis fick han för ett tag sen och det är ju rätt smaklöst, ska blanda det med palsternacka tror jag. Eller så gör jag som det står i böckerna, ta en rotfrukt/grönsak/frukt/kött i taget. Jag ska iaf inte vänta för länge med kött eftersom det innehåller en massa nyttigheter. Och givetvis ska jag göra storkok, så jag slipper lägga onödiga pengar på burkmat. Ett barn behöver inte ha olika maträtter hela tiden, de är ganska nöjda ändå. Ska även göra sås att frysa in och jag ska inte undvika en massa mejeriprodukter utan göra sås som innehåller mjölk. Allt enligt recept ifrån bvc. Det kan väl inte vara så jobbigt att göra mat till sitt barn och frysa in i iskuber och sen lägga över det i burkar? Jag tror att man spar pengar, barnet blir van med hemlagad mat och man spar på miljön.

Idag börjar Perstorps festivalen, vi ska sjunga imorgon kl. 14. Men det lutar nog åt att vi kör ner en runda idag, jag ska iaf till bibblan och lämna två filmer som jag har lånat.

Lukas ligger och sussar nu, när han vaknar ska han få gröt!

6 månader

Idag blev min älskade prins 6 månader, jag kan knappt fatta att han är 6 månader redan! Tänk att för 6 mån så krystade jag ut världens sötaste och charmigaste pojken som finns! För 6 mån sedan blev jag och Kristian de mest stolta föräldrarna på denna jord. Vi älskar vår prins!

Lukas sov till 8.40 idag, efter att ha ätit vid 5. Jag klädde på mej, bytte blöja och klädde Lukas sen drog vi till babycafé. Kristian sov för han hade jobbat natt. Vi anlände till caféet vid 9.15, lagom till fikatiden! Jag mumsade på nybakad fralla och Lukas charmade våra bordskamrater. Lukas lekte och impade på de andra bebisarnas mammor för han är ganska tidig motoriskt, alltså han står i krypställning och han står bra och går några steg, dock baklänges :-P

Vid 11 körde vi hem för jag tänkte att Lukas skulle hinna äta och vila innan vi skulle på 6 mån kontroll. Han somnade i bilen på vägen hem och sen sov han inte mer, så det blev typ en kvarts sömn. Hemma så åt han iaf och jag fixade bullar till mig och Kristian.

Klockan 14 så var vi på 6 månkontroll och där fick jag höra att Lukas inte behöver äta på natten, utan det är typ bara dumheter eller något. Jag tror att anledningen till att läkaren började prata om detta är att jag såg visst väääääldigt trött ut idag, typ grå i ansiktet enligt min make. Jag är ovanligt trött idag, tröttare än vanligt. Så jag blev nästan gråtfärdig när hon började snacka om att Lukas inte "fick" äta på natten. Utan jag skulle lura honom med vatten eller nått. Det gjorde ont i mitt hjärta för jag kände mej som världens sämsta mamma som gav mitt hungriga barn mat på natten. BVC-sköterskan sa inget men jag tror inte att hon bryr sig om barnet ammar på natten eller inte. Jag menade på att det tar längre tid om jag ska försöka söva om Lukas än om han får amma och sen somna igen, han äter ju på en kvart. Och det är inget problem att han gör det, nu de senaste dagarna har han bara ätit en gång. Sovit från 22-23-tiden fram till 5 och sen sovit vidare till 8.30-tiden, det är helt okej för mej. Jag tror att när han börjar få mer riktig mat så kommer han nog sova över nattmålet med. Läkaren menade säkert inget illa men jag tog illa vid mig och blev rätt nedstämd ett tag. Men jag vet att jag är den bästa mamman som Lukas vet!

Iaf så blev han godkänd på allt: han flyttade föremål från hand till hand, han vänder sig (dock inte på undersökningen eftersom han vänder sig bara om han själv vill), tittade efter tappad leksak, reste sig mot sittande när han höll i läkarens fingrar (visade även att han kunde ställa sig upp på samma sätt  och läkaren blev lite imponerad), han skelade inte. Läkaren sa att han är väldigt nyfiken och väldigt stadig i kroppen för att bara vara 6 mån.

Det första läkaraspiranten (hon gjorde undersökningen, läkaren var i samma rum och ingen av dem har träffat Lukas tidigare) reagerade på var så klart Lukas assymteriska skalle, han har ju bulorna som knölar till huvudet lite. Och direkt frågade de om han hade haft bulan länge, vi bara, eeeeeeeeeeh ja, sen han föddes, det står väl i journalen. BVC-sköterskan sa det med att det står i journalen. Hur vore det om läkaren kollar i journalen innan en undersökning? Sen blev det lite utfrågning om hans skalle och utveckling, precis som om det skulle vara något fel på honom. Men sen såg hon vem som hade undersökt Lukas i Helsingborg så blev hon lugn. Hon frågade om vi fått röntgat hans skalle men det gjorde dem inte eftersom det är ett kefalhematom.

Lukas är nu 65,5 cm lång, väger 7540 g och har ett hattmått på 44 cm!

Vi köpte en pipmugg till Lukas idag, en spillfri sådan (iaf enligt förpackningen) och han fick prova vatten för första gången. Han greppade själv om handtagen till muggen och förde den till munnen med lite hjälp. Sen höll han den själv och suttade i sig lite vatten. Han har lite problem med sugtekningen eftersom han bara har druckit från min tutte innan!

Idag snackade han även med min tutte i munnen, bet ihop och aj vad det gjorde ont fast han inte har några tänder!

Igår fick han smaka vattenmelon och det tyckte han var smaskens, han suttade som bara den på vattenmelonsbiten!

Nu ikväll har vi busat och myst, han har skrattat som bara den idag. Han skrattar så han kiknar när man "skrämmer" honom, alltså vänder bort huvudet, sen vänder man det snabbt mot honom och säger Bu! Lättroad grabb!

Han gillar när vi sjunger, och han gillar samlingen på babycaféet! Nästa vecka ska vi dit igen om vi är friska. Då ska vi göra avgjutning av hans hand och fot, skoj!

Till hösten tänkte jag anmäla oss till babymusik om församlingen tänker ha det då igen, det kommer han nog att gilla!

Kristian har lärt mej lite skoj i photoshop så nu roar jag mej med att fixa kort i svartvitt med lite färginslag, skoj skoj! Det är pilligt men jag gillar sånt! Är ju en sån person som gillar puzzel och sånt som tar lite tid och tålamodsprövande. Skulle gärna lära mej pärlbroderi eller annat med pärlor, men har inte tid till det känns det som.

Jag ska se om maken vill visa mej fler roliga finesser med photoshop. Han har massor av böcker och länkar att hänvisa till, men ibland lär jag mej lättare genom att se hur man ska göra istället för att läsa mej till det.

Som ni vet så hänger jag rätt mycket på familjeliv och blir förundrad över medlemmar som startar trådar och slutar svara när de får frågor om varför de vill vissa saker eller blir ifrågasatta helt enkelt. Eller medlemmar som startar en tråd och sen in svarar överhuvudtaget eller blir sur över svaren. Varför startar man då en tråd? Ja, dagens i-landsproblem!

Nu ska jag inte tråka ut er mer.

Kan tillägga att jag nu inte känner mej som en värdelös mamma, jag gör det jag tycker är bäst för Lukas och vår familj, sen skiter jag i vad andra tycker. Och jag oroar mej inte ett dugg över att Lukas inte utvecklas som alla andra bebisar, varför han inte snurrar runt som en helikopter osv. Man ska inte jämföra barn, men hur lätt är det att inte göra det?

sovmorgon

Igår fick jag ligga kvar i sängen ett litet tag alldeles ensam, ganska så skönt faktiskt! Jag vaknade dock av att Lukas var hungrig, han skrek en massa ute i vardagsrummet så då masade jag mej upp. Jag berättar inte hur mycket klockan var när jag masade mej upp, men skönt var det iaf att kunna ligga kvar i sängen!

Kristian berättade igår kväll att Lukas hade vänt sig från rygg till mage, för han hade lagt honom på rygg och efter ett litet tag så kom Lukas hasandes baklänges på mage. Alltså hade han lyckats vända sig. Han ligger inte kvar någon längre stund om han ligger på mage, då hasarn iväg sig, dock fortfarande baklänges. Men jag tror att Lukas kommer att krypa för så som han står på alla fyra och gungar så vore det väldigt konstigt om han inte gjorde det. Eller iaf dra sig framåt. Jag och mina helsyskon kröp men min halvlillebror ålade. Jag vet inte om Kristian kröp men han började gå när han var 10 mån och det är Lukas om fyra månader. Vi får väl se om han går lika tidigt som far sin. Igår fick Kristian se när Lukas står i armhävningsställning, en ny ställning. Han står som när man ska göra en armhävning, alltså med bara händer och tår i marken. Så jag tror att han är ganska stark i sin lilla kropp.

Han sov heeeeeeeeeeela natten inatt, dock somnade han inte förrän vid 23 men han är så lugn på kvällarna så det gör inget att han är vaken så länge om han inte kommer till ro vid sin vanliga sovtid runt 21.30-22. Jag vaknade till vid 4.30 av honom, gav honom nappen så somnade han om. Sen vaknade han 7 och var hungrig, åt och somnade om och vaknade inte förrän 9.40, mycket skönt att jag också fick sova lite längre idag. Kom i säng vid 1, fastnade med mina kort.  Men jag sov inte hela natten, vaknar titt som tätt av gammal vana.

Nej, nu ska jag köra till perstorp. Ska lämna en film på bibblan, kanske låna en ny. Ska även handla hem bröd och smör, ev. potatis eller nått. Beror på vad maken hade tänkt göra för middag!

Prosit

Idag nyser Lukas en massa och när jag säger prosit så skrattar han. Undras om han är på väg att få sin första förkylning, han har nyst tidigare men inte blivit mer än nysningar, inte en massa snor och hosta.  Snoret rinner lite så han blir arg varje gång jag ska torka näsan, är ju inte fräscht när snoret rinner.

Han ställer sig ofta i krypposition och gungar fram och tillbaka, får väl se om han kommer på hur man gör när man ska krypa. Skoj att han bara kommer på en massa utan att man behöver visa hur man ska göra.

Han har även börjat med nya ljud, han viskar fram dädädä och tätätä.

Igår åt han en halv banan och det tyckte han var smaskens! Han har fått smaka lite banan tidigare så jag blev förvånad att han klämde en halv banan! Undras när jag vågar låta honom tugga själv på bananen, gommer är ju rätt hård så han skulle nog klara det. Känns ju onödigt att sitta och skrapa en massa banan på sked. Får se om jag gör ett försök någon dag.

Bland grötsmakerna så verkar han gilla mild havregröt bäst.

På onsdag ska vi på 6 mån kontroll, får se om vi sticker på babycafé på förmiddagen, Kristian sover då för han har jobbat natt. Sen åker vi hem en liten sväng och hämtar pappa för vi ska på 6 mån kollen klockan 14.

Trött

Har ju inte skrivit på ett tag men rätt låt vann iaf ESC!

Igår var jag och Lukas på babycafé, han tittade fascinerat på andra bebisar och verkade gilla att vara där. Så vaknar han i tid nästa onsdag så åker vi på café igen. Han satt själv på golvet en rätt lång stund, lekte med en bil.

Idag var vi i Åstorp hos Angeline, så nu har jag träffat hela familjen Hedén! Mycket trevligt var det! Alle (angelines äldsta grabb) var så kär mot Lukas, skoj att se! Jennifer såg busig ut, som en liten trollunge! Rasmus började gråta så fort han såg mig men jag tog det inte personligt, han var så rar med! JA, Angeline och Anders är ju också trevliga! Jag och Angeline har nog inte träffats sen nian typ, och det är mååååååååååååånga år sen!

Lukas fick tre kassar med kläder som Rasmus har växt ur, det tackar jag väldigt mycket för! De flesta kläderna är i strl 74/80 så i sommar eller till hösten passar dem iaf! Om han nu inte växer så det knakar helt plötsligt. Lukas var trött efter vi hade varit på fikaträff!

Lukas satt även bra hemma hos Angeline och lekte med Rasmus leksaker. Men han sitter inte lika bra hemma, varför vet jag inte. Jessica tror han vill imponera på andra och visa att han kan sitta :-P  Rasmus har iaf en leksak som jag ska se om jag kan hitta till Lukas. Han verkade gilla den och blev lite arg när det inte gick som han ville!

Jag körde inom ica när jag skulle hem, var sugen på lax och så skulle jag köpa majskrokar till Lukas. Ikväll fick han smaka sin första majskrok och han verkade gilla dem. De smälter bra i munnen så man behöver inte oroa sig för mycket att de ska fastna i gommen osv. Det var skoj att se honom själv komma på att de gick att äta. Även jag tycker att dem är rätt goda!

Lukas tycker att hans kompis ska komma ut ur Jessicas mage nu!

Mina tankar går fortfarande till de anhöriga till de avlidna i Viken, de som dog en misstänksam död. Kanske var det en gasläcka, tragisk olyckshändelse. Iaf så går mina tankar till de anhöriga som jag känner lite grann, umgicks en del när vi var yngre.

Lördag

Det är lördag kväll och jag har inte gjort mö idag. Jag har tvättat två maskiner iaf, och mer blir det nog imorgon.

Snart är det ESC, den ska vi se på hemmabion, alltså projektorn och stora duken!

Lukas vaknade inatt kl 4.45 (han somnade vid 22) och sen var han vaken till 5.30 (berodde nog på att jag bytte blöja på honom). Sen vaknade han igen vid 8, och sen klev vi upp eftersom han lassade.

Imorgon förmiddag ska jag och Lukas till kyrkan, jag tar med honom för jag vet att han gillar när vi sjunger. Vi ska vara i kyrkan kl 10 och är väl hemma igen efter 12 nångång.


Jag har en massa åsikter jag vill skriva ner men jag gör inte det för folk tar bara åt sig, så då är det bättre att hålla käft kanske.

utveckling

Det känns som om Lukas är i en utvecklingsfas eller något för nu rasslar det till tycker jag.

Han kan sitta själv, alltså utan stöd, han sitter inte jättelänge men han sitter. Han har kunnat sitta själv på mjukt underlag ett tag men nu kan han även sitta själv på hårt underlag. Jag försöker ha honom sittande så mycket som möjligt så han tränar upp balansen.

Han ålar sig baklänges, eller man kanske inte ska säga åla, men han skjuter iaf från med armarna och åker baklänges.

Han står i krypposition.

Han har nästan vänt sig till mage, bara en arm som ska han ska komma på att flytta.

Han vänder sig från mage till rygg titt som tätt.

Han har börjat ändra ljud som han över på nu, även andra grimaser.

Han är väldigt kittlig och tycker om när man kittlar honom, han skrattar så han kiknar.

Jag fattar inte att han snart är 6 mån! Helt sjukt!

Igår var jag och Lukas på vårsoaré, Kristian jobbade eftermiddag. Han var som vanligt tyst under musiken, det hela varade 1½ timme. Många som berömde honom när det hela var slut. Han är ju van med musik/konsert/underhållning, han hänger med mej överallt och än så länge fungerar det bra.

Vi har börjat ge Lukas gröt på kvällen, men han sover inte längre för det tycker jag. Han tycker iaf att det är gott. Vi ska snart börja introducera annan mat med så vi kan äta middag tillsammans.

Igår och idag har jag försökt rensa i rabatterna men Lukas tycker inte att det är så spännande så det går lite trögt med rensandet. Får se om jag kan göra lite till imorgon. Vill ha det mesta gjort innan det kommer en massa regn, för kommer det regn och sen lite sol på det så lär det explodera med ogräs.

Jag har en irriterande blåsa på undersidan av tungspetsen!

utmanad

Jag blev utmanad av Umzacharia

100 frågor!
1.Vad är klockan:12.33
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Linda-Marie
3. Smeknamn: Linda
4. Vad heter dina föräldrar: Bodil och Lars-Göran
5. Antal ljus på din senaste tårta: hade tårta men inga ljus
6.Husdjur: 2 katter
7.Hårfärg: vet inte vad den kallas, mörk cendre eller nått
8.Favoritfärg: just nu gillar jag turkos
9.Piercing: Ingen. (för hål i öronen räknas väl inte som piercing?)
10.Tatuering(ar): inga
11.Födelseort:Helsingborg
12.Bostadsort: Perstorp (oderljunga)
13.Nuvarande bostad: hus i oderljunga
14. Har du varit kär:japp och jag är det ännu!
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Asien (eller rättare sagt mellanöstern men det räknas väl till Asien?)
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej och inget jag längtar efter heller.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra.
18. Kaffe eller glass: Glass
19. Snuttefilt eller kramdjur: kramdjur (men använder det inte nu)
20. Salladsdressing: Neutral salladressing eller vitlök, eller nått med vinägrette (eller hur det stavas)
21. Färg på strumporna: vita, iaf de jag har på mig nu
22. Lyckotal: har inget
23. Favoritfilm: Moulin rouge eller kanske forest gump
24. Favoritcitat ur en film: Öh,öh,öh, Ha den äran!
25. Bästa semestern: Israel maj -99, men det var mer en studieresa än en semester
26. Favoritmat: potatisgrtäng och gott kött
27. Bästa veckodagen: Ingen
28. Senaste låt du har lyssnat på: Lady Gagas pokerface
29. Tandkräm: colgate just nu
30. Favorit TV-program: desperata hemmafruar
31. Favoritrestaurang: oasen är ju en favorit
32.Favoritblommor: pelargon
33. Tycker inte om: Orättvisor
34. Sport att titta på: ishockey, handboll (iaf när det är stora mästerskap)
35. Snabbmatrestaurang: mAx
36. Senaste sjukhusvistelse: 2008 när Lukas föddes
37. Favoritdricka: coca cola (tyvärr) men ramlösa eller annat bubbelvatten är också rätt gott
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: nått vitt
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Fixa det galant på första försöket
40. Var är du om 10 år: I oderljunga
41. Vem fick du senast e-mail från: facebook
42. Är du dömd för något brott: Nä
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: slipper jag betala det jag handlar för så hade jag tagit nån affär som har det mesta och som har kvalitésaker.
44. Vad gör du när du är uttråkad: jag ser till att jag inte blir uttråkad
45. Fras/ord du använder (för) ofta: hmmm vet inte
46. Vän som bor längst ifrån dig: Har alla på nära avstånd
47. Vad retar du dig på: Orättvisor
48. Det bästa du vet: Att vakna i sängen med Lukas och Kristian sidan om mej
49. Läggdags: Helst innan midnatt
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Ingen aning
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: ?
52. Vad är klockan:12.44
53. Favorit beatle: menas det medlem av beatles? I så fall John Lennon.
54. Favoritlek: Spel, Monopol eller TP
55. Favoritfilmmusik: jag lyssnar på det mesta
56. Skostorlek: minst 40
57. Syskon: 2 helsyskon och 1 halv
58. Favoritpålägg: makrillfile i tomatsås
59. Om du skulle skänka bort: saker jag inte använt på evigheter
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: älskar
61. Bästa bok du läst: Jag saknar dig, jag saknar dig
62. Är du internetberoende: Lite halvt.
63. Favoritdjur: katt
64. Gillar du snö: Ja på vintern
65. Favoritglass: Banan/choklad
66. När köpte du något åt dig själv sist: kläder till Lukas dop
67. Är du långsint: det tror jag inte
68. Favoritgrupp/artist: Kirk Franklin (gospelsnubbe)
69.Bästa egenskap: humor
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: skaffa fast anställning
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Aldrig
72. Vad gör du: Skriver den här listan
73. Mest intressanta stad du varit i: Jerusalem
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: En katt som lapar sol
75. Vad fascinerar dig hos andra människor:Folk med empati och förståeelse
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Min man
77. Favoritgodis: choklad eller chips
78. Spelar du nåt instrument: spelade blockflöjt i 10 år så det kan jag fortfarande spela när andan faller på
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Bowling
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Larry Hagman *asg?
81. Vilken film såg du på bio senast: Prins Caspian
82. Senaste köpa skiva: Kirk Franklins senaste
83: Roligaste konserten: Roxette för många år sedan!
84. Bästa känslan: kärlek
85. Samlar du på något: ja
86. Isåfall vad: böcker, men bara vissa författare
87. Är du feminist: Nej, tack och lov!
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: en harpa
89. Favoritskiva: Agneta och Linda sjunger julsånger *asg*
90. Bästa kompis: har några
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: överviktig
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att jag inte känner mig pigg så ofta
93. Favoritlåt: Imagine me (lyssna på texten)
95. Har du en mobiltelefon: Ja
96. Vem är du kär i just nu: Min man
97. Vad är det vackraste som finns: Min man och min son
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Orlando (vet att Kristian vill dit)
99. Är du homo- eller bisexuell: Nej inte vad jag märkt
100. Vad är klockan nu när du är klar: 12.54

utmanar: MrsCullen, Jessica och ni andra som läser och orkar anta utmaningen!

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Då var det maj och jag undrar vart tiden har tagit vägen! Ska tiden rusa så här fort så har jag snart ingen bebis längre, men då är det bara till att sätta igång verkstaden igen *asg*

Valborg var lugn för min del. Kristian jobbade eftermiddag så jag ringde min mor och frågade om de ville komma hit och glo på hockey (sverige-ryssland) och sen titta på brasan nere vid dammen. Hon skulle hämta min bror i Höganäs men sen kom de, de missade första perioden och var här strax innan 17. Vi glodde på hockeyn, snackade och lekte med Lukas. Mest Peter som lekte med Lukas, och Peter var visst en favorit! Sen gjorde jag avancerat käk, spagge och korv, värsta lyxmiddagen! Men vi blev mätta och det var ju huvudsaken!  Sen satte vi oss för att se hockeyn mellan canada-tjeckien, såg första perioden sen drog vi ner till dammen. Kom lagom till fackeltåget. Där var mycket folk som vanligt, tänk att så många åker till lilla Oderljunga!  Brasan tog sig direkt och kördes ut på dammen. Sen satte fyrverkerierna igång,jag hade tagit på hörselkåporna på Lukas så han vaknade inte av smällandet. Efter fyrverkerierna knallade vi hem igen, var borta en timme.

Vi satte oss och såg sista perioden och under tiden kom Kristian hem. Gästerna åkte hem vid 23, och sen fick Lukas mat och somnade strax innan midnatt.

Han fick smaka banangröt igår men han verkar inte gilla den, ser ut som om han ryser i hela kroppen så jag ska testa mild havregröt istället. Jag smakade på banangröten och jag förstår varför han inte verkar gilla den för den var inte god!

Nu idag ska vi iväg till Jula för Kristian ska köpa en ogrässpruta och jag ska in på Cubus och byta en body som har ett litet hål. Sen vet jag inte vad vi ska göra!