underbart!

Idag var jag och Lukas och hälsade på Elin och hennes söta Dino som snart blir 5 mån! Jag och Elin började umgås under konfirmationsåldern och har haft mer och mindre kontakt under alla år. Och idag när vi träffades så var det som om vi alltid brukar träffas och fika! Vi tjattrade på som bara den och pratade om hur underbart det är att vara mamma! Hur häftigt det var att föda barn! Och så lite skvaller så klart!

Tiden bara flög iväg och vips hade vi varit hos dem i fyra timmar och det började skymma, så jag fick tacka för oss!

Dagen började med ett blöjbyte vid 5.30, Lukas tänder spökar (tror det är tänderna) så han har lite äcklig avföring just nu. Lukas somnade om efter ett litet tag och vaknade igen 8.30! Här går vi inte upp med tuppen om vi inte måste! Vi lämnade Oderljunga strax efter 10 och var i Mjöhult vid 11. Sen var vi hemma vid 16 igen.

Ikväll fick Lukas gröt som vanligt och lite dessert, tyvärr ville inte hans mage att han skulle ha maten så allt kom upp igen. Så Kristian fick ta upp matstolen till duschen för att tvätta av den och jag fick ta en nerspydd son in till badbaljan. Lukas skrattade och snackade och visade inga tecken på att må dåligt. Jag gav honom iaf en alvedon nu ikväll och hoppas han får sova gott inatt. Jag hoppas verkligen inte att det är någon magsjuka eftersom vi varit hemma hos familen Jönsson/Andersson idag! Och om det nu är magsjuka så ber jag om ursäkt till Elin och Dino för vi visste i så fall inte om att Lukas var dålig för då hade jag aldrig åkt dit!

Jag hoppas att magsjuka personer håller sig hemma och att de håller sig hemma tillräckligt länge, alltså 2 dygn från sista spyan/diarrén!

Ikväll klickade jag hem en julklapp till Lukas, en sköldpadda som projicerar små stjärnor i taket, alltså en lampa!

Efter fikan med Elin och Dino så fick jag sånt lässug så jag hoppas jag får upp läsandet ännu mer nu! Det finns så många bra böcker som jag vill läsa!

tradera

Jag kollar och köper rätt mycket på tradera och inser att det finns säljare som skulle kunna fått mer för sina varor om de hade lärt sig stava. Det heter inte flisjacka, utan fleecejacka. Det heter inte överall utan overall. Stava body istället för bodie, eller varför inte body/bodie så får man med båda kategorierna. Jag är iaf 99% säker på att det heter body och säljer man mer än en i ett paket så borde det stavas bodies.

Jag väntar faktiskt hem ett par överdragsbyxor/täckbyxor från Polarn och pyret som jag vann för en lagom slant på tradera. Jag tror att när Lukas blir äldre och sliter mer på ytterkläderna så kommer jag nog satsa på Polarn kläder, de gör bra kläder, men lite dyra.

Nu får jag avrunda för nu är det dags att dra till svärfar!

Nu händer det grejer!

Idag gick Lukas sina första steg utan att hålla i sig, eller jo, han höll i en slev! Jag lurade honom genom att först hålla i sleven och sen släppte jag och han fortsatte att gå! Gissa om han fick applåder och jubelrop!

Jag var i bowlinghallen idag för att se om min vän fick ta i julklappen på Ullared och det fick hon minsann! Dessutom var den 220 kr billigare där än på ICA Maxi! Lukas har sett den men det gör inget nu när han är så liten, men den ska inte öppnas innan julafton, men jag kan erkänna att det kliar i mina fingrar!

Idag när jag bytte blöja på Lukas såg jag att det är nog en tand på gång i ovankäken, en framtand. Det är en spricka i tandköttet nämligen och det var det i underkäken innan den tanden kom. Så till helgen kanske tanden har tittat fram. Jag har inte märkt något nämnvärt på Lukas mer än att han varit lite orolig på natten. Men inte mer gnällig än annars! Tanden i ovankäken kommer på hans vänstra sida och så har han en tand på högra sidan i underkäken så det kommer nog att se roligt ut när den sticker fram!

Och jag såg idag att mina dagar borde räcka till sommaren, skönt!

Och på Lucia ska jag spela blockflöjt i kyrkan igen!