konstnär

Lukas har målat med fingerfärg idag och han verkade gilla det! Skoj att kladda! Nästa vecka ska jag ta hem teckningen och jag tror att den kommer att ramas in, den ska iaf sparas!

Idag har jag mått sådär, varit trött och lite ur form, men jag vet vad det beror på.

Igår satt mormor barnvakt (första gången vi har haft barnvakt) och det gick superbra! Lukas hade bara varit lite ledsen strax innan han somnade, men han somnade vid 20.45 så mormor hade en lugn kväll! Han somnade dessutom strax efter jag hade kört och sov i ca 45 min. Det var skönt att jobba, kvällen sprang iväg och det var lugnt på jobbet!

Lukas sov oroligt inatt, så han fick sova hos oss från 2.30. Sen vaknade han runt 7 men somnade om på min arm och vaknade igen vid 9. Sen drog vi till babycafé så Lukas fick måla!

Eftermiddagen har varit lugn eftersom jag känt/känner mej off idag. Lukas har sovit rätt mycket och varit lite gnällig, men jag tror att tänderna spökar, kanske det gör ont, svårt att veta. Han dreglar en del och tuggar på allt iaf.
Än så länge har han iaf inte bitit sönder min tutte, han ammar fortfarande om ni undrar, oftast blir det en slurk på morgonen. Jag trodde aldrig att jag skulle amma honom så här länge, men jag är glad och stolt att min kropp (jag) fortfarande kan producera mjölk och att han fortfarande vill amma. Han letar själv efter tutten på morgonen eller om han vaknar på natten.

Sen är jag så glad att han själv letar upp nappen i sängen om han vill ha den när han vaknar till under natten. Skönt att slippa stoppa in den.

Det ser ut som att han vill börja klättra på saker. Han står ofta och lyfter ena foten, idag försökte han komma upp i sin stol och sen försökte han klättra på pappas ben. Så snart får vi nog sänka sängen till sista snäppet och snart har vi nog en kille i soffan. Men han får gärna lugna sig lite men tyvärr så kan jag inte styra över hans utveckling.

Imorse sa han mamma mamma och då smälte mitt hjärta! Och sen sa han nej! Så undras vad mormor sa en massa igår *asg*

3 steg

Idag när jag höll på i sovrummet hörde jag att Lukas pysslade med något, jag gick ut i hallen för att kolla och då hade han klättrat upp tre steg i trappen. Ja, vi har grind, nej, vi hade lämnat den öppen igår kväll men jag trodde den var stängd. Som tur var så hände inget mer än att Lukas visade att han kunde klättra i trappan.

De ringde från jobb idag och undrade om jag kan jobba. Kristian jobbar eftermiddag men jag ringde min mamma, var tvungen med snabbt beslut därför jag ringde min mamma, för jag vet att hon är hemma idag. Hon kommer iaf hit vid 15.30 och ska vara här tills vi kommer hem från jobb. Jag jobbar 16.30-22. Blir inte många timmar men iaf lite pengar och jag kan ta en fp-dag mindre. Hoppas jag kan jobba mer innan han fyller 1, sen är jag tvungen att ta minst fem fp-dagar i veckan och då blir det svårare att jobba.

Imorgon ska Lukas få kladda med fingerfärg, det ska bli så roligt att få se honom kladda!

Jag älskar hösten, speciellt dagar som den här! Lite kylig luft och en sol som skiner!

Jag är lite avis på svägerskan som ska till ge-kås på torsdag, men snart är det vår tur!

Idag har jag samlat ihop Lukas kläder i strl 62, dem ska William få låna! Känns bra att de kommer till lite användning än att bara ligga i kassar här hemma! Ska komma på ett bättre sätt att förvara dem, det bästa hade nog varit vakumpåsar.

Igår var jag och Lukas på linedance. Han fick sitta i vagnen till han ledsnade och sen hade jag honom i famnen! Det är varmt och lite tungt att dansa med en kille på 9,5 kg i famnen, men det går! Ibland underhåller Aase honom, och ibland Lenita. Ja, två av mina vänner som också dansar linedance!


10 månader!

Idag blir min underbara son 10 månader! Och dessutom har första tanden spruckit igenom, det känns iaf något vasst i underkäken. Han verkar inte ha haft ont iaf för han har inte varit gnällig, men däremot lite lös i magen och det har luktat värre än vanligt. Nu får vi se hur lång tid det tar innan de andra tänderna tittar fram!

Helgen har bestått av skivinspelning och givetvis har Lukas varit med! Han har spenderat tiden i vagnen medan jag har sjungt med kören, har gått förvånansvärt bra! Igår höll vi på 9-15, åkte hemifrån 8 och var hemma igen vid 16. Sen var det på det idag igen, men idag varade det inte lika länge. Många tycker att Lukas är så lugn och tålig, och det har de nog rätt i. Han är väldigt lätt att ha med sig än så länge, men det beror nog på att han har hängt med från första början. Han har inte stoppat upp vårt liv något nämvärt. Han är med på bowlingen, kören och linedancen, iaf de gånger Kristian jobbar. Märks att han gillar mina körvänner iaf för han trivs bra i deras famnar!

I onsdags var vi på 10-mån kontroll och den klarade han galant, men de flesta saker de "ska" kunna vid 10-mån har han kunnat rätt länge. Han började gå längs med möbler när han var 7½ månad, banka klossar (klappa händer) har han nog kunnat i två månader. Pincettgrepp har han också haft ett tag och leka tittut har han också gjort ett tag. Sen blev läkaren helt till sig för att han pekade och sa: Där!
Hon sa att hade de en ruta för att kunna prata så kunde bvc kryssa i den, men det finns ju inte en sån ruta :-p
Läkaren, bvc-sköterskan och Lukas skrattade och hade roligt iaf, kul att iaktta dem! Läkaren fick ta i lite när hon skulle kolla hans höfter för han är väldigt benstark så det var lite tungt att hålla emot hans ben.
Vi pratade även lite om vaccinering mot svininfluensan och läkaren fick in mej på andra tankar angående den. Jag vet att svininfluensan har kommit till Perstorp, men jag isolerar inte Lukas här hemma för det. Så länge ingen spottar, nyser eller tar i honom (alltså okända människor eller kända människor som verkar sjuka) så är jag inte orolig.

Iaf så tyckte läkaren mycket om Lukas och hon sa att vi skulle vara stolta över honom, och det är klart jag är! Han är ju vår underbara son! Och nej, jag skryter inte, jag är bara stolt över honom. Och tåler ni inte det jag läser så kan ni skita i att läsa min blogg. Vet att det sitter läsare som tycker jag är en besserwisser och skrytmåns, synd att man inte kan blockera vissa, men blockerar jag så blir dessa sura och det pallar jag inte. Nej, de kan växa upp istället och glädjas med sina medmänniskor.

Imorgon är det dags för babysång, skoj skoj! På onsdag ska vi på babycafé och då ska Lukas måla med fingerfärg för första gången! Givetvis ska min kamera med!

Imorgon kväll är det dags för linedance! Då blir det en ny dans! Ilona, jag tycker inte att det är svåra kombinationer än så länge, har man bara lite taktkänsla så går det bra. Och jag vet att du har taktkänsla!

Om någon vecka är det dags för en shoppingresa, skoj skoj! Vinterkläder och regnkläder ska inhandlas till Lukas, själv ska jag nog försöka hitta en höstjacka. Det är för tidigt med vinterjacka och för tråkigt att alltid gå med fleecejacka. Får väl se om jag hittar något skoj!


Babysång

Idag ringde jag till pastorsexpeditionen kl 8.50 skulle höra om där var plats på babysång, och det var det och började idag, kl 9.30! Så det var bara till att ge Lukas gröt, klä och sen köra. Men vi kom i tid! Det var trevligt på babysången, skönt att komma hemifrån en stund. Det varar 9.30-11, och då fikar man med!

Sen åkte vi hem, busade och myste. Jag gjorde middag och Lukas mmmmmmm:ade efter varje sked! Och då åt vi kycklingfile som jag fixat i ugnen, potatis och sås, inget märkvärdigt med andra ord. Kul att han gillar hemlagad mat!

Sen kl 18 körde jag till linedancen och Lukas fick hänga med idag, för Kristian skulle på möte och sen vidare till jobb, han jobbar natten. Men det gick bra att ha med honom, han är ju ingen gnällepelle direkt! Han satt i vagnen för det mesta men sen några gånger ville han vara i min famn för han ville se/vara med i dansen, skoj men tungt! Nu kan jag fyra danser, skoj!

Imorgon har vi inget inplanerat förutom ett styrelsemöte kl 18. Är det bra väder så blir det nog en sväng med vagnen.

Nu ska jag se om Lukas har somnat så jag kan slöa i soffan ett tag!

Ny färg!

Ja, nu har jag färgat och slingat mitt hår, det blev så snyggt! Färgen är typ mahognyrött och slingorna i luggen är honungsfärgade typ. Ganska breda slingor. Jag trivs och känner mej snygg! Och det är väl huvudsaken? Inte ska man fega med sitt hår, det växer ju ut igen. Och det är trist att alltid ha samma frisyr!

Och jag är glad för det verkar som att Lukas har förstått det här med lära-gå-vagn. Vi köpte en som spelade men den lyckades han välta över sig och vill knappt hålla i den sen dess. Han kan leka med den men vill inte hålla i den. Så vi köpte en klassis lära-gå-vagn på IKEA och den gillar han att hålla i. Och idag går han med den, jag hjälper honom igång med den men sen går det bra! Det går ganska fort när han har fått upp farten så ibland hänger inte hans ben med, så man får vara med när han traskar runt. Kul att det går framåt iaf! Han har även börjat gå igen när man håller honom i händerna, skoj skoj!

Jag tror han är i ett utvecklingssprång, mycket som hänt på kort tid.

Hmmm, det känns som om jag börjar bli förkyld. Men imorgon har jag inte tid att vara förkyld för då ska vi på dop! På måndag är det linedance, men efter det så kan jag bli förkyld!

Ojoj!

Igår klippte jag mej, riktigt kort, härligt! Hon som klippte mej var riktigt duktig och trevlig! Klippte mej hos http://www.hardrocksalong.com/ Hon klipper inte bara kort och tufft, utan klipper alla sorters frisyrer.  Jag rekommenderar henne iaf! Hon kom med ett förslag på färg som skulle passa mitt hår så jag sa att jag skulle återkomma om det, ville rådfråga min make först. Berättade om förslaget och han sa att jag skulle ringa och boka tid!

Så idag ringde jag och fick tid redan på lördag kl. 9, skönt att man slipper vänta så länge innan man får det gjort. Så på söndag kommer jag nog vara grann i håret!

Sen idag ringde jag även till optikern, ringde 11.30 och fick tid redan 14.20, snabba puckar! Så jag ringde mormor och frågade om hon ville hänga med som smakråd och "barnvakt", och hon hängde gärna med. Det vräkte ner regn när jag körde mot Helsingborg och det är inte så roligt att köra bil när man inte ser många meter framför sig och det står massa vatten på vägen. Men vi kom iaf in och vi kom i tid, skönt!

Jag gjorde synundersökningen och visst hade jag fått sämre syn, inte mycket med dock en förändring. Så nu har jag -5.25 (har jag för mej) på höger öga plus astigmatism eller vad det heter, men inte så mycket så det behövs knappt korrigeras. Med vänster öga ser jag -6.75. Optikern frågade om jag hade använt linser och det har jag, så jag fick ett par endagslinser som jag kunde använda när jag skulle prova ut en båge. Annars får jag stå med näsan i spegeln och då får jag inget helhetsintryck! Efter mycket velande och med hjälp av ett biträde så hittade jag ett par bågar. När jag skulle fixa beställningen så frågade hon om jag inte skulle ha ett par till för då fick jag det andra paret för halva priset. Givetvis slog jag till för det skulle bara bli 500 kr mer. Så det blev två par glasögon med försäkring, antireflex, extra tunna glas och syndersökning för 1957 kr, ett mycket bra pris! Optikern jag gick till är smarteyes , de har en butik i Helsingborg, ligger vid McDonalds vid Väla centrum.

Jag vill så klart ha mina nya glasögon nu men får snällt vänta 1-2 veckor!

Jag och Lukas kom hem vid 17.30, värmde mat till honom, bytte blöja och sen drog vi igen. Det var dags för Me and I party hos en jobbkompis. Hittade dit och kom i tid! Så klart shoppade jag till Lukas, det blev tre plagg. De är dyra men jag kunde inte motstå kläderna.
Jag köpte en sån här tröja , ett par såna här och en sån här (tröjan alltså). Tog i storlek 74/80 så de lär nog vara ett tag för de var stora i storleken. Provade byxorna på stället och de fick jag vika upp i benen, rätt många cm. Och så köper jag tröjor för de varar längre än bodys tycker jag. Klart att vi använder bodys med för att slippa glipan men tröjor är bra att ha!

Det är riktigt busväder ute men inte kallt som tur är!

Imorgon har vi inget inplanerat, Kristian jobbar eftermiddag. Men ska se om vi går ut på en promenad om vädret tillåter.

Linedance

Igår provade jag på linedance, har velat göra det länge men aldrig fått tummarna loss. Men nu drog tre vänner med mig dit och jag ångrar det inte! Det var så roligt som jag hade föreställt mej. Lagom svårt och man blev svettig på köpet. Och nej, det är inte countrydans. Linedance uppkom på 70-talet, i discoeran. Och nej, man behöver inte ha boots och cowboyhattar när man dansar. Alldeles för många förknippar det med countrydans. Jag dansar hellre linedance än pardans, för i linedance slipper jag att dansa med en partner! Så nu ska jag dansa linedance på måndagar, i 90 min håller vi på och jag tror att man lär sig en ny dans varje måndag, plus att man repeterar de man har lärt sig. 400 kr för 15 ggr är inte så dyrt heller tycker jag.

På torsdagar tränar jag bowling och måndagar linedance, skönt att ha något att göra! Lukas hänger så klart med de gånger som inte Kristian är hemma. Ett barn hindrar inte en från att fritidssysselsättninge, utan det är snarare föräldrarna som hakar upp sig på att de har barn och därför inte kan göra ditten och datten.

Lukas ska med på sin första skivinspelning sista helgen i september! Ska bli spännande att se hur det går! Gospelkören jag är med i ska spela in sin tredje skiva, och självklart vill jag vara med. Kristian jobbar fm den helgen så jag får ta med mej Lukas, inga problem enligt studiokillen iaf! Jag tar med leksaker och vagnen så reder det sig nog.

Imorgon börjar kristian jobba efter att ha varit hemma i 6 veckor, så nu ska jag och Lukas roa oss själva igen! Jag ska iaf klippa mej imorgon! Jag vann nämligen en hårklippning, perfekt! SKa ju på dop på söndag och då vill man vara grann i håret! Ska iväg och köpa present i veckan och ska även se om jag hittar något till mej själv, vill ha någon ny tröja eller så.

Vi tar nog den shoppingen på fredag när Kristian ändå jobbar eftermiddag. På torsdag kväll ska jag på mitt första Me and I party, jag har tittat på deras höstkollektion och blivit kär i en del kläder, de är dyra men något ska jag allt köpa till Lukas! Jag hoppas man kan prova typ kläderna så man vet hur pass de sitter på honom. Men vi får se vad hon har att visa på torsdag. Jag känner nog ingen mer än värdinnan, läskigt!

Lukas vägrar hålla i sin lära-gå-vagn, han tycker nog den är ostabil eftersom han har lyckats ramla och fått den över sig. Han leker iaf lite med den som tur är, bortkastade pengar om han inte går med den. Är nu inne på att skaffa en brio lära-gå-vagn, de verkar stabilare. Men vi får se vad som händer. Ska försöka vänja Lukas vid vagnen han har. Men han lär sig gå utan vagn med, han går mycket längs möblerna här hemma och är duktig på att sätta sig från stående. Han är duktig på att resa sig med. Känns onödigt om han kan gå men inte resa sig upp själv, så det är bra att han kan resa sig själv när han håller i saker. Idag räckte det med att han höll mig i ett finger!

JAg vet inte om jag skrivit det tidigare men Lukas har varit nära att ramla ur gå-stolen. Han lutade sig över kanten för han ville ha tag i en sak på golvet. Och så kom han på att man kan ta spjärn med foten mot sidan av gå-stolen och på så sätt komma längre fram. Galna unge!

Idag har han visat farfar hur man klappar händer och hur man kör bil!