Skumtimmen av Johan Theorin



Idag läste jag ut boken Skumtimmen av Johan Theorin. Det är en av de bättre böcker jag har läst den sista tiden. Historien fördes framåt samtidigt som man fick tillbakablickar. En riktig bladvändare. Jag ser fram emot en ny bok av Johan Theorin.

Info om boken:
En kort stund funderade pojken på att vända om , gå tillbaka över ängen och klättra över muren igen. Han hade ingen klocka och exakta tider betydde ingenting för honom, men himlen ovanför hans huvud var mörkgrå nu och luften omkring honom hade kallnat ännu mer. Han visste att dagen började ta slut och att natten snart skulle komma.
Han skulle bara gå en liten bit till över den mjuka marken. Han visste ju var han var; stugan där hans mormor låg och sov fanns bakom honom, även om han inte längre kunde se den. Han fortsatte framåt över den platta marken, fram mot den suddiga väggen av dimma som gick att se men inte att fånga; som på ett magiskt sätt hela tiden förflyttade sig en bit bortåt, som om den lekte med honom.
Pojken stannade. Han höll andan.
Allt var tyst och ingenting rörde sig, men plötsligt hade pojken fått en känsla av att han inte var ensam.
Hade han hört ljud i dimman?


En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.
Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Vargbröder

Imorse läste jag ut Vargbröder av Michelle Paver. Det är en barn- och ungdomsbok inom fantasygenren. Den är väldigt bra och det var svårt att lägga den ifrån sig. Historien fördes hela tiden framåt på ett bra och spännande sätt. Serien om Torak kommer att bli på sex böcker och för tillfället finns det tre böcker på svenska.

Info om boken (från adlibris)
 Tolvårige Torak är ensam, sårad, skräckslagen och måste fly. Hans far ligger döende bredvid honom, attackerad av en demon i skepnad av en björn - en demon med kraft att förgöra världen.
Dödligt sårad berättar fadern för Torak om att han, Torak, är den enda som kan stoppa demonen. Torak ger fadern ett löfte. Han ska uppsöka Världsandens berg och be anden om hjälp. Hans enda följeslagare är en ensam, övergiven vargunge, och i Storskogen lurar farorna överallt. När det röda ögat sedan står högst på himlen måste Torak möta sin fiende?

Alla var där





Igår läste jag ut boken Alla var där av Lauren Weisberger. Lauren har även skrivit boken Djävulen bär Prada. Jag gillade ínte Alla var där. Jag hitta ingen humor i boken utan det var mest bara oväsentligt dravvel. Jag erkänner att jag skumläste de sista 200 sidorna bara för jag skulle få ett slut på eländet.

Info om boken (från adlibris)
Bette är singel och söker en ny mening med sitt liv, men efter att drömjobbet blivit hennes och diverse kärlekstrubbel inser hon att det ljuva livet lämnar en bitter eftersmak.
Bette är 27 år, smart, söt, rolig - och uttråkad. När hon bryter det långvariga förhållandet med sin pojkvän bestämmer hon sig för att det är dags för förändring. Ett oväntat möte slungar henne in i en ny karriärbana som festfixare. När hon hamnar i de coola Manhattan-kretsarna kan hon knappast fatta vilket flyt hon har haft. Plötsligt är världens hetaste stad hennes egen lekplats och vilka leksaker
sedan!
Men snabbare än det går att säga Manolo Blahnik faller allting sönder bit för bit. Bette inser att hon är ett villebråd för en ökänd playboy - och plötsligt huvudperson i alla skvallerspalter. Det gör hennes chef entusiastisk men hennes nära och kära är inte lika roade? Flickan de kände med smak för smäktande kärleksromaner, usel 80-talsmusik och skräpmat är på väg att bli en i raden av dessa Park Avenue-prinsessor.
Just när Bette känner sig som mest klämd av sitt dubbelliv kommer räddningen från oväntat håll. Men - kan hon skiljas från glamouren som stavas Gucci och Prada och partyn - och landa i den verkliga världen, i armarna på drömprinsen?

Det ska bli ett sant nöje att döda dig



Idag har jag läst ut boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig, skriven av Magdalena Graaf.
En mycket bra bok som jag rekommenderar. Jag har ändrat uppfattning om Magdalena!

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn från en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hannah inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv

RSS 2.0