Bokrea

Dessa köpte jag idag! Väntar på ett paket ifrån adlibris.

image9  image10
image11  image12

Eremitkräftorna

image8

Igår eftermiddags läste jag ut Eremitkräftorna och jag säger bara Woooooooooow!
Det är läääääääääängsen en bok fick mej att fastna så här totalt, men så klart slutade boken med en riktig cliffhanger så nu vääääääntar jag med stor förväntan på nästa bok. Den finns visst på norska men är ännu inte översatt till svenska. Nu är jag så sugen på att läsa böcker i samma stil som de här så om någon har tips på det så skriv gärna en liten kommentar till mej!

(text från adlibris)
Vid trettiosju års ålder har Torunn Neshovs liv tagit en ny och oväntad riktning. Allt började med hennes farmors död, då hon för första gången mötte släkten på sin fars sida. När Torunn lär känna bröderna Neshov råder det en okaraktäristisk turbulens i deras liv.

Torunns pappa Tor driver släktgården utanför Trondheim. Han är äldst, en ensling som inte gärna tar hjälp utifrån, men en dag inträffar något som medför ovälkomna förändringar. 

Samtidigt blir mellanbroder Margido, den korrekte begravningsentreprenören, idogt uppvaktad av en änka som visar sig mycket svår, för att inte säga omöjlig, att undkomma.

Och i Köpenhamn får yngste brodern Erlend, som älskar det luxuösa liv han lever med partnern Krumme, ett förslag som kan innebära en total förändring av hans tillvaro.

Det är i detta skede som Torunn blir brödernas vän. Men hur mycket är storstadsflickan från Oslo villig att förändra sitt eget liv för den nyfunna släktens skull? När Torunn får veta att hon är nästa arvtagare till gården ställs hon inför ett val som är allt annat än enkelt.

Berlinerpopplarna

image7

Jag läste precis ut Berlinerpopplarna efter ett tips från Therese, och jag måste genast ge mej i kast med boken som kommer efter, Eremitkräftorna. Boken fångade mej från första till sista sidan. Helt underbar bok!  Författare är Anne B Ragde. Om ni inte läst boken så gör det. Berlinerpopplarna finns med på årets bokrea!

(text ifrån adlibris.se)

På släktgården Neshov utanför Trondheim samlas tre bröder vid sin mors dödsbädd. Där är äldste brodern Tor, som i alla år bott kvar och skött gården. Nu överraskar han familjen genom att presentera sin okända vuxna dotter Torunn. Där är den korrekte Margido, begravningsentreprenören, en korrekt och plikttrogen man som möter omvärlden med sträng självbehärskning. Och där är den yngste brodern Erlend, som stöttes bort från familjen på grund av sin homosexualitet. Numera lever han det goda livet i Köpenhamn, men under den lättsamma ytan bultar en smärtsam vrede mot familjen.

Tjugo år har gått sedan bröderna sågs. Tjugo år sedan modern styrde deras liv med järnhand. Tiden är kommen för avslöjanden och kanske för försoning ?

Dynastin Ravenscar

Häromdagen läste jag ut Dynastin Ravenscar av Barbara Taylor Bradford. Boken var lite tråkig men så pass lättläst så att jag kunde skumma igenom den utan att missa en massa väsentliga saker. Vill man läsa en bok där man inte behöver tänka så är denna perfekt!

image6

Familjen Deravenel drabbas av en tragedisom hotar att ödelägga allt, en mystisk brand där delar av familjen omkommer. "Har ingen talat om för dig att liver är fyllt av katastrofer?". Med de orden bemöter matriarken Cecily Deravenel sin sons bestörtning över det inträffade.

Bokfemma vecka 6

Denna vecka hoppar jag på veckan bokfemma som ordnas av Malin, blev sugen när jag läst på Therse sida ock bokidiotens sida.

Mina favoritbokserier!

Sagan om isfolket
, 47 sagolika böcker skrivna av Margit Sandemo. Alla böcker är ju inte gudomliga men majoriteten är väldigt bra!

Jarastavens vandring av Saga Borg! Jag sparar på de sista böckerna, vill inte att serien ska ta slut!

Stephanie Plum skrivna av Janet Evanovich. Det är inte många böcker som får mej att skratta, men böckerna om prisjägaren Stephanie Plum är roliga!

Odd Thomas av Dean Koontz. Givetvis får Odd hänga med, men har bara läst en bok av tre. Men de två andra står på tur!

Utvandrarböckerna av Vilhelm Moberg måste vara med på den här listan. Det var snart tio år sen jag plöjde igenom böckerna, men fortfarande kommer jag ihåg hur de slukade mej. Jag satt till och med och läste på rasterna, trots att jag gick på gymnasiet. Jag kunde även gå och läsa, då är en bok bra!

Odd Thomas

image4

I söndagsnatt läste jag ut Odd Thomas, fällde några tårar i slutet. Historien blev så verklig, en sak som kan hända när som helst och var som helst. Det kändes inte det minsta konstigt att Odd Thomas kunde kommunicera med de döda. Karaktärerna blev levande och storyn kändes väldigt äkta.  Nu väntar jag ivrigt på att bibblan får in Alltid Odd och Broder Odd. Det är alltså tre böcker i serien! Om man nu kan kalla det serie!

(text från adlibris)
   De döda pratar inte. Jag vet inte varför. Men de försöker kommunicera, och Odd Thomas, kock på en snabbmatsrestaurang i en liten stad mitt i öknen är deras motvillige förtrogne.

Kanske är det en gåva, kanske en förbannelse, men Odd försöker göra vad han kan för de tysta själar som söker upp honom. Ibland vill de skipa rättvisa, och Odds tips till stadens polischef kan ibland lösa ett brott, och då och då förhindra ett. Men den här gången är det annorlunda.

En mystisk man kommer till staden med en glupande aptit, ett arkivskåp sprängfyllt med information om världens värsta mördare, och ett följe av hyenaaktiga skuggor. Vem mannen är och vad han vill kan inte ens Odds bortgångna informatörer berätta för honom. Den mest illavarslande ledtråden är en sida riven ur en kalender med datumet 15 augusti. Idag är det den 14:e.

Om tjugofyra timmar kommer staden att vakna till en dag präglad av kaos. När ondskan rullar ihop sig under den brännande ökensolen kämpar Odd för att undvika en hägrande katastrof med hjälp av sin själsfrände och en oväntad grupp allierade som inkluderar kungen av rock 'n' roll. Hans berättelse om hur det förflutna och nuet och ödets bestämmelser löper samman är det stoff våra värsta mardrömmar är vävda av.


RSS 2.0