Utan onda aningar

Igår läste jag ut en väldigt bra bok som är aktuell idag, Utan onda aningar skriven av Jan-Sverre Syvertsen.
Boken handlar om Tonje, 14 år, som försvinner spårlöst när hon är på väg hem från sin handbollsträning. Hon är som tonåringar är mest men har skaffat sig två farliga hobbyer att chatta på Internet och att strippa inför webbkamera för den som betalar. Nu får hon betala priset för sina aningslösa tilltag. Det hela utspelar sig i samhället Ski som ligger en bit utanför Oslo.
Efter mycket nystande och dragande i trådar inser man ett en internationell orienterad pedofilgrupp är inblandad så kämpar man mot tiden för att hitta Tonje, hittas hon försent är risken stor att hon forslas ut i Europa till pedofiler.
Boken visar vad naiva tonåringar kan göra för pengar. Att i de lugnaste vatten simmar de farligaste fiskarna, i denna bok är det många ur en personalstyrka på en skola som är inblandade.

En sak jag stör mej lite på är alla engelska uttryck som norrmännen använder sig av. Men enligt min lärare i svenska b, samt vår lärobok, så är norskan ett av de språk som har tagit till sej mycket av engelskan. De blandar gärna norskan med engelska.

Läs boken om ni får möjlighet!

Hur gör du?

Jag läste på Therese bokblogg och ska svara på de frågor som hon svarat på. Ganska skoj att se hur olika man behandlar sina böcker.

Hur gör du? Viker du hundöron? Använder bokmärken? Knäcker pocketryggar? Badar du med dina böcker? Sparar du alla böcker eller kastar/eldar du dem?

Hundöron är förbud i mina böcker! Finns väl inget värre än vikta hörn? Jag har oftast ett lånekvitto som bokmärke eller så tar jag ett gratis på bibblan.
Pocketböckerna har blivit bättre i ryggarna tycker jag så nu behöver man inte knäcka dem. Skulle det hända att jag knäcker en pocketrygg så är inte det hela världen. Läser jag en inbunden bok med skyddspapper så tar jag av skyddspappret, det är mest i vägen och går bara sönder.
Nu när vi bor i hus badar jag inte så ofta. Men om jag badar så hänger boken med, givetvis doppar jag den inte i vattnet!
Kastar böcker gör jag nog inte. Kan ge bort böcker som jag inte vill ha! Alltid någon annan som blir glad över dem! Jag har aldrig provat att elda en bok......kanske man ska testa i braskaminen (alltså ett skämt)!

Nu ska jag sjunka ner i soffan med en bra deckare som jag snart kommer att berätta om!

Årets första utlästa bok

 (bild lånad från adlibris)

Nu ikväll läste jag ut Den enda lögnen av Harlan Coben. Jag gillar Harlans böcker om men de är lite förutsägbara ibland. De går fort att läsa och jag vill hela tiden veta vad som händer trots att jag kanske kan räkna ut hur vissa saker ligger till. Vill man läsa en bladvändare så är detta en sådan bok!
Jag har läst alla böcker som finns utgivna på svenska, alltså Harlans böcker. Jag tror att jag har gjort det iaf, och jag har inte blivit besviken hittills!

En natt försvinner fyra ungdomar som befinner sig på ett sommarläger i skogens mörker. Två av dem hittas sedan brutalt mördade. De andra två är spårlöst försvunna - förmodligen döda. En misstänkt man grips och döms senare för morden. Fyra familjer får sina liv förändrade för alltid. 

Paul "Cope" Copeland, distriktsåklagare, har efter tjugo år lämnat sin systers tragiska död bakom sig. Han är fullt sysselsatt med att balansera sin uppåtgående karriär med livet som ensamstående far till en sexårig flicka. Cope arbetar hårt med ett kontroversiellt rättsfall: att få två rika vita collegepojkar fällda för en brutal våldtäkt på en svart prostituerad strippa.

När en man hittas mördad upptäcks kopplingar till Cope som arbetade som ledare på sommarlägret och till händelserna som inträffade tjugo år tidigare.

Årets första boklån!

Idag var jag på bibblan, första besöket för år 2008!
Lånade hem Röda rummet av August Strindberg. Har ju antagit en utmaning så nu får jag hänga på! Ska läsa fem klassiker och fem nobelpristagare under år 2008. Givetvis ska jag läsa en massa annat med!
Ska läsa svenska b denna termin och där ingår lite litteraturhistoria, ska bli skoj skoj!

Skolan börjar på måndag, sista terminen! I juni är jag färdig undersköterska, sen får vi se vad som händer!

Årets första bokköp!

Nu ikväll skickade jag iväg min första bokbeställning för i året 2008. Jag hade nämligen ett presentkort på adlibris som snart skulle gå ur datum. Det jag beställde var en familjenshjälpredakalender. Bra att ha fast vi bara är två i familjen. Men eftersom jag både jobbar och pluggar så är det bra att skriva upp tiderna där så maken kan se vart jag möjligtvis befinner mej. Plus att jag har koll på vart han befinner sig!

Sen beställde jag även en pocket till mig. Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren. Jag har hört mycket gott om den och den verkar bra när man läser om den.

Någon som läst den och kanske har en liten åsikt, utan att avslöja allt för mycket?

RSS 2.0