DET

För tillfället håller jag på med tegelstenen DET av Stephen King, den är på nästan 1200 sidor och jag är på sidan 310 för tillfället. Jag försöker läsa så ofta jag orkar.
Boken verkar bra än så länge. Jag har sett filmen men som vanligt missar man en del när man gör film av en bok, så har ni tid och ork så tycker jag att ni också ska läsa DET.

Vi såg förövrigt filmen The Mist, den är baserad på Stephen Kings novell The Mist. Bra film som visar på hur folk kan agera när de är rädda och det kanske finns en karismatisk ledare. Slutet var väldigt tragiskt.

Kitty och fönstermysteriet

Det var läääääänge sedan jag läste en Kittybok, så jag tyckte att det var dags att göra det nu. Min syster massor av Kitty när vi var yngre, men själv föredrog jag Mary&Lou. Men iaf så har jag läst Kitty och Fönstermysteriet av Carolyn Keene. Boken kom ut på svenska 1969.
Boken handlar om Kitty och hennes vänner Bess och George. Jag tror att Kitty är kusin med Bess, men är inte helt hundra på det. Kitty får iaf en del uppdrag att lösa, bl a ska hon leta upp ett gammalt fönster som är värt mycket pengar.
Men fler än Kitty är på jakt efter detta fönster!

Språket är lätt och Kitty framställs som en tuff flicka som vet vad hon vill. Det är svårt att få grepp om Kitty efter bara en bok, vill gärna läsa fler. Så jag ska rota fram fler att läsa vid ett senare tillfälle.


Sjöjungfrun

(bild ifrån adlibris)

Efter en lång väntan så var det återigen dags för att läsa en ny Camilla Läckberg. Jag vet inte varför hennes böcker fängslar mej, de bara gör det helt enkelt.
Dock så tycker jag att Sjöjungfrun inte är lika bra som Tyskungen, jag luska ut saker långt innan de kom fram i boken, lite tråkigt faktiskt!

Den handlar om 4 män som får mystiska hotbrev och några av dem mördas. Hmmm vet inte vad mer jag ska skriva om boken.....ni kan alltid läsa om den på adlibris om ni är intresserade!

För tillfället ser jag fram emot att bibblan förhoppningsvis snart får in Mari Jungstedts senaste bok.

Vägen

  (bild från adlibris)

Jag har läst Vägen av Cormac McCarthy, efter ett tips ifrån Oprah!
Jag har inte tidigare läst något av Cormac, vet inte om någon av er som har gjort det?
Boken har iaf inga talstreck, och det tog ett tag innan jag kom in i det. Men själva språket var bra, enkelt men bra.

Storyn är en pappa och hans son som vandrar ensamma igenom nedbrända vidder, i USA.
De är på väg mot kusten men de vet inte om de kommer att möta någon där. De har en pistol så att de kan skydda sig mot de laglösa gängen som hotar längs vägarna. De kommer till övergivna städer och hus, hittar döda kroppar. Desperat letar de efter mat för att överleva.
Mest handlar berättelsen om bandet mellan far och son.

Den verkar kanske inte intressant, men den är läsvärd, tro mig!

dålig på att uppdatera!

Jo, jag vet att jag är lat på att uppdatera min bokblogg!  Men nu är det nog dags igen!

RSS 2.0