Ut ur mörkret

Idag läste jag ut ännu en bra bok, det är skönt när jag hittar böcker som jag inte kan lägga ifrån mig. Det ger mig tillbaka läslusten!

Ut ur mörkret är skriven av Linda Caine och Robin Royston. Robin är en psykoterapeut som tar sig an en patient som heter Linda Caine. Linda drabbas av en djup deperssion och man får följa hennes barndomsresa som döljer många hemska hemligheter. Som liten bodde Linda med sin familj i Rhodesia som ligger i Afrika (idag är Rhodeisa två länder Zambia och Zimbabwe).

Redan från första sidan är jag fast, jag bara vill veta vad som har hänt Linda. Jag kan känna hennes ångest igenom boken och jag gottar mej inte i hennes elände. Jag blir förundrad över att hennes tro till Gud inte rubbas under hennes inre resa, efter allt hon har varit med om så borde hon tvivla tycker jag.

Boken är på 500 sidor men vips så var boken utläst. Jag har läst de timmar då Lukas har sovit under dagarna så nu är det dags att ta fram dammsugaren, den har fått vila tack vare boken!


Intrång

Häromdagen läste jag ut en ganska så spännande bok som heter Intrång skriven av David Morrell. Jag valde den som månadensbok ifrån pocketklubben eftersom jag aldrig har hört talas om David Morrell. Jag tror att Intrång är den första boken som har blivit översatt till svenska.

Boken handlar om ett gäng som kallar sig urbana forskare, alltså de utforska hus m m som ingen har besökt på evigheter. Ställen som har blivit övergivna med alla saker kvar inuti. Denna gång ska de besöka ett övergivet hotell som byggdes av en väldigt speciellt människa. En man som hade blödarsjuka och hade socialfobi. Inne i hotellet möter de mer än mörkret, de möter ondskan själv. Historien utspelar sig under åtta timmar, från 21-05.

Jag hade svårt att lägga mig ifrån boken, den var mest spännande om men slutet kanske kunde ha varit lite annorlunda. Gillar man spännande böcker så tycker jag att man ska läsa Intrång!


Inköp

Idag surfade jag på adlibris för att leta efter två böcker jag skulle köpa till Lukas, men som vanligt blev det mer än de två böckerna som jag hade planerat.

Bokpaketet kommer att innehålla
Den silvriga barnkammarboken
Min skattkammare
Det susar i säven
Potensgivarna
De oskuldsfulla
Ut ur mörkret

Har ni läst någon av böckerna? Vad tyckte ni i så fall om dem? Inga spoilers tack!

RSS 2.0