Utan onda aningar

Igår läste jag ut en väldigt bra bok som är aktuell idag, Utan onda aningar skriven av Jan-Sverre Syvertsen.
Boken handlar om Tonje, 14 år, som försvinner spårlöst när hon är på väg hem från sin handbollsträning. Hon är som tonåringar är mest men har skaffat sig två farliga hobbyer att chatta på Internet och att strippa inför webbkamera för den som betalar. Nu får hon betala priset för sina aningslösa tilltag. Det hela utspelar sig i samhället Ski som ligger en bit utanför Oslo.
Efter mycket nystande och dragande i trådar inser man ett en internationell orienterad pedofilgrupp är inblandad så kämpar man mot tiden för att hitta Tonje, hittas hon försent är risken stor att hon forslas ut i Europa till pedofiler.
Boken visar vad naiva tonåringar kan göra för pengar. Att i de lugnaste vatten simmar de farligaste fiskarna, i denna bok är det många ur en personalstyrka på en skola som är inblandade.

En sak jag stör mej lite på är alla engelska uttryck som norrmännen använder sig av. Men enligt min lärare i svenska b, samt vår lärobok, så är norskan ett av de språk som har tagit till sej mycket av engelskan. De blandar gärna norskan med engelska.

Läs boken om ni får möjlighet!

Kommentarer
Postat av: Amorosoo

Blir nyfiken på denna! Idag händer det ju så mycket via nätet. Tack för tipset!

2008-02-08 @ 17:23:03
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0