Stäppens krigare

image23

Jag älskar Conn Igguldens böcker! Jag har tidigare läst böckerna om Julius Caesar, eller jag har faktiskt inte läst sista boken. Får nog låna den idag!
Stäppens krigare är första boken om Djingis Khan och jag längtar redan till bok nummer två, en det dröjer innan den kommer på svenska. Sammanlagt ska det komma fem böcker o Djingis Khan.
Läs hans böcker!

Temujin är bara 11 år gammal när han skickas till sin moders stam för att hitta en hustru men under hans vistelse där dödas hans far, khan över Vargarna. Klanen fryser ut familjen och de lämnas utan mat eller tak över huvudet för att svälta ihjäl på den hårda Mongoliska stäppen. Temujin får en hård start i vuxenvärlden och tvingas lära sig att övervinna naturens faror och människans ondska.
Temujin bygger upp en ny klan av människor som inte tillhör någon stam och han drömmer om att förena de krigande folken, men för att göra det måste fienden slås ner. När han går i krig mot tartarerna för att hämnas sin faders död tar han kommandot över Vargarna och de andra stammarna. Steg för steg närmar han sig drömmen om en khan över alla folken på den enorma oceanen av gräs - en khan under namnet Djingis.

skuggan över stenbänken

image22

För ett tag sedan läste jag ut en gammal favorit, Skuggan över stenbänken!
Den var lika bra idag som när jag läste den första gången för en herrans massa år sedan!
Snart ska jag ge mej i kast med de andra böckerna i serien, men först ska jag läsa undan min bibliotekshög....=)

(text från adlibris)
Först visade Carolin mig fotografiet, sedan ångrade hon sig plötsligt och gömde undan det. Men jag hann se en mörk skugga som föll snett över bilden. Carolin hade undrat över skuggan - vems den var. De osynligt närvarande intresserade henne mest, och hon hade talat om fotografen som den som finns med i alla bilder utan att själv synas. Detta var typiskt för Carolin, denna märkliga varelse, som blev vår nya jungfru, och som inte liknade någon vi haft förut. Carolin, som ville bli älskad av alla, och som också blev det - utom möjligen av Svea, vår gamla hushållerska, som tyckte att hon var en minst sagt obegriplig person.

Året är 1911 och Carolin kommer som jungfru till familjen. Det är inget märkvärdigt med det. Jungfru byter man ju lite då och då. Men Berta som är 14 börjar undra över Carolin. Hon är inte mycket äldre än Berta själv - och hon är speciell på något sätt. Självsäker ... men något annat också. Det känner hela familjen. Vem är egentligen Carolin?

Mer bokrea!

Jag beställde Skugg-böckerna ifrån adlibris men så klart var första boken sluta. Men min kära make hittade ett sista exemplar på Akademibokhandeln, så glad att han fick tag i den! Igår började jag i Skuggan över stenbänken och den trollbinder mej precis som första gången jag läste den! Jag har dock aldrig läst alla böckerna någon gång! När jag beställde ifrån adlibris fick jag en gratis pocket, alltså Klas Östergrens bok Fantomerna. Jag har aldrig läst något av Klas Östergren, får väl se om det är något att läsa! =)

image16     image17  image19

image20  image21

Njals saga

image14

Njals saga är utläst efter mycket suckande och stönande. Det är nog första och sista gången jag läser en isländsk saga. Jag vet inte hur många som dog i boken (det var många) och jag kommer inte ihåg alla namn (det var för många) men jag kommer ihåg storyn iaf!

Boken handlar om Njal och Gunnar som är bästa vänner, men som hamnar i släktfejd p g a andra i familjen som inte är lika goda som Njal och Gunnar. Så klart så gäller blodshämnd.
Gunnar dör och Njal dör, men deras död hämnas av sina släktingar.
Ja, det är i stort sett vad boken går ut på!

Sagan är skriven med korta meningar, inga person- eller miljöbeskrivningar. Man får läsa mycket mellan raderna för att hänga med i vad som händer.

En hjärtformad ask

image13

Häromkvällen läste jag ut denna bok. Joe Hill är Stephen Kings son. Boken var ganska så bra, iaf 3/4 av den för slutet kunde varit lite mer spännande tycker jag.
Joe Hill skriver på ett lätt sätt, kan nog jämföras lite med Dean Koontz. Inte för att Stephen skriver svårt men jag vet att många tycker att han gör det.

Skulle du köpa en vålnad? Förmodligen inte.
Men det är just vad Jude Coyne gör, på internet. Coyne är en firad rockstjärna som dragit sig tillbaka till sin gård i North Carolina med sin samling av platinaskivor, ockulta troféer och sin flickvän, Georgia.
Vålnaden som levereras punkligt i en hjärtformad ask är tänkt som ett makabert tillskott till samlingarna.
Men vålnaden vill se Jude Coyne död och begraven. Och det gäller inte bara Coyne. Alla som kommer i vålnadens väg riskerar att gå samma öde till mötes.

Jude och Georgia tvingas fly för sina liv. Det blir en skräckfärd till helvetet utan returbiljett, undan vålnaden, utan nåd.

RSS 2.0