Vita nätter

För någon vecka sedan läste jag ut boke VIta nätter av Ann Cleeves. Detta är andra boken på svenska, den första boken heter Svart som natten.

Boken utspelar sig på Shetlandsöarna, tyvärr får jag ingen riktig bild av hur det ser ut där på Shetlandsöarna men jag föreställer mej naturen som den är på Island. Kanske har jag helt fel för mej!

Poliskommisarien som står i centrum i Anns böcker är Jimmy Perez. Årstiden är sommar och på Shetlandsöarna blir det aldrig riktigt mörkt på kvällarna/nätterna, precis som norrut här i Sverige.
Det är vernissagefest och dit kommer en man som påstår att han inte vet vem han är, han brister i gråt och Jimmy försöker luska ut vem han är. Men mannen försvinner mystiskt därifrån och dagen därpå hittar man honom död, han hänger i en fiskebod och har en clownmask för ansiktet.

För att lösa mordgåtan behöver Jimmy forska i det förflutna.

Jag gillar själva storyn och Anns skrivsätt, jag gillade ju även hennes förra bok Svart som natten. Denna gång kunde jag faktiskt inte luska ut vem som var mördaren förrän det avslöjades i boken.

Givetvis längtar jag till nästa bok kommer ut på svenska!

Nu ska jag fortsätta att läsa Lyssna till ditt hjärta, Tara av Geraldine O'Neill. Jag jobbar en del och är gravid så min ork tryter tyvärr. Men jag försöker iaf hålla igång läsandet!

Den mörka ängeln av Mari Jungstedt

Jag läste precis ut Den mörka ängeln och vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Som vanligt gick det fort att läsa Maris bok, hon har ju inget svårt språk, ibland känns det nästan lite för banalt men ändå kan jag inte låta bli att läsa hennes böcker.

Tycker inte att Den mörka ängeln är någon direkt kriminalroman/deckare utan mer en bok känslor från alla inblandade. Verkar som om alla mer eller mindre är på väg in i någon livskris. Tyvärr kunde man luska ut ganska fort vem som var den skyldige.

Nu låter det som om jag inte alls gilla boken men på något konstigt vis så gillar jag nog den iaf. Jag kommer säkerligen läsa nästa bok av Mari Jungstedt för jag är ganska säker på att det kommer en sjunde bok.

Info om boken (text från adlibris)
Vårvindarna viner över Gotland när den nya kongresshallen intill Visby hamn ska invigas. Alla öns potentater är inbjudna och festfixaren Viktor Algård lyckas genomföra arrangemanget perfekt. Men det ska bli hans sista fest. Morgonen därpå hittas han mördad i en undanskymd personalhiss i byggnaden.
   Kort efter mordet totalförstörs tre sommarstugor i en våldsam brand ute vid ett raukområde på södra Gotland.
   Kommissarie Knutas söker kopplingar och ställs inför ett mörkt drama som tvingar honom att konfronteras med egna problem.
   TV-journalisten Johan Berg tar hjälp av sin Emma för att söka sanningen, vilket får förödande konsekvenser.
   Och i utredningens skugga skymtar den mörka ängeln, oåtkomlig och obeveklig.

Ooooooops

Dålig uppdatering som vanligt!

Sen sist har jag iaf läst ut Alltid Odd av Dean Koontz, jag tyckte att första boken om Odd var bättre. Har tredje boken hemma och den väntas på att läsas.

Idag läste jag ut en av de bättre böckerna jag har läst på länge. Människohamn av John Ajvide Lindqvist. En rysare som utspelar sig på en fiktiv ö i stockholms skärgård. Underbar historia, bra språk men slutet var lite hastigt och lustigt tycker jag.  Men boken är helt klart läsvärd och nog den bästa boken jag har läst av John Ajvide Lindqvist.

Nu har jag tre böcker som jag väljer mellan, tre efterlängtade böcker!
Den mörka ängeln av Mari Jungstedt
Vita nätter av Ann Cleeves
Lyssna till ditt hjärta, Tara av Geraldine O'neill.

Får se vilken jag ska ta först! Vilken tycker ni?


RSS 2.0