Stäppens krigare

image23

Jag älskar Conn Igguldens böcker! Jag har tidigare läst böckerna om Julius Caesar, eller jag har faktiskt inte läst sista boken. Får nog låna den idag!
Stäppens krigare är första boken om Djingis Khan och jag längtar redan till bok nummer två, en det dröjer innan den kommer på svenska. Sammanlagt ska det komma fem böcker o Djingis Khan.
Läs hans böcker!

Temujin är bara 11 år gammal när han skickas till sin moders stam för att hitta en hustru men under hans vistelse där dödas hans far, khan över Vargarna. Klanen fryser ut familjen och de lämnas utan mat eller tak över huvudet för att svälta ihjäl på den hårda Mongoliska stäppen. Temujin får en hård start i vuxenvärlden och tvingas lära sig att övervinna naturens faror och människans ondska.
Temujin bygger upp en ny klan av människor som inte tillhör någon stam och han drömmer om att förena de krigande folken, men för att göra det måste fienden slås ner. När han går i krig mot tartarerna för att hämnas sin faders död tar han kommandot över Vargarna och de andra stammarna. Steg för steg närmar han sig drömmen om en khan över alla folken på den enorma oceanen av gräs - en khan under namnet Djingis.

Kommentarer
Postat av: Therese

Titta gärna in på min bokblogg.. Kanske finns några bra tips som passar dig! =)

2008-04-02 @ 14:57:02
URL: http://theresans.blogg.se/bokblogg
Postat av: Angeline

Nääää, den e min, bara min :D ;)

2008-04-04 @ 20:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0