uppdatering big time!

Ja, jag har varit dålig på att uppdatera. Jag har även varit lite seg med läsningen, har inte haft så mycket ork. Men nu börjar jag piggna till igen!

image24         Denna bok läste jag ut idag! Thérèse Raquin av Émile Zola. Bok från realismen/naturalismens tid. Boken handlar om Thérèse som är gift med Camille. Thérèse är inte nöjd med sitt äktenskap utan inleder ett förhållande med Laurent. Självklart vill de så gärna ha varandra så de beslutar sig för att röja Camille ur vägen. Efter att Camille är borta börjar deras minnen plåga dem och de beslutar sig för en sak.....men det berättar inte jag för då förstör jag kanske för er!
Jag gillar boken, Émile har gjort mycket efterforskning och studerat människor. Han tar upp deras känslor och reaktioner.

image25  Jag har även läst senaste boken av Karin Fossum, Den som älskar något annat. Ingen tjock bok men lämnar många tankar efter sig. Handlar om pedofilism och vad barn kan göra mot andra barn. Läs läs! Iaf om ni gillar Karin Fossums böcker om kriminalkommisarie Sejer.

image26 Denna bok har stått oläst länge, nu är den iaf utläst. En liten besvikelse faktiskt. Men gillar man lättläst och lite snyftigt så kanske man gillar den mer än jag. Den var ytlig iaf. Men jag ångrar inte att jag läste den.

image27 Ligg hos mig av Joanna Briscoe. En märklig historia. En gift par som vänsterprasslar med samma kvinna fast de inte vet om det. Tjaaa, vet inte vad jag ska säga mer än att det är en märklig historia som inte fastnar hos mig.

image28 En bok som fått mej att skratta och gråta. Lättläst och igenkännande!


Kommentarer
Postat av: Camilla

haha vänta tills du kommer till brunstkalendern :)

2008-05-25 @ 21:58:12
Postat av: Amoroso

Zola. Kanske något för klassikerutmaningen? Härligt med klassiker som uppskattad av folk i nutid :-) Lätt att man glömmer alla dessa i dagens bokmängd!!

2008-05-27 @ 20:28:19
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0