cykel, snopp och rumpa.

Jag är äntligen ägare av en sprillans ny cykel, jag är 32 år och har aldrig ägt en ny cykel tidigare. Har alltid ärvt eller fått köpa begagnad, men icke nu. Och jag är så käääääääär i min cykel! Den är nog den fräsigaste jag har sett!
http://www.svennesmotor.se/osc/monark-karin-233-3vxl-pi-115.html

Samtidigt som vi köpte cykeln köpte vi cykelsits och hjälm till Lukas, en hjälm som passade mig fanns inte inne för tillfället. Jag ska ringa affären i veckan och se om de har fått in en hjälm. För cykla med Lukas utan hjälm det gör jag inte, jag ska vara ett någorlunda bra föredöme för Lukas. Jag har cyklat en runda med min cykel utan hjälm. Och när det gick fort nerför på grusvägarna så önskade jag att jag hade en hjälm på huvudet. Och ska jag cykla till Perstorp vill jag ha hjälm på huvudet eftersom det är en rätt tungt trafikerad 70-väg till Perstorp. Tycker det är ganska tramsigt av vuxna att inte ha hjälm när deras argument är: Jag ser inte klok ut i hjälm.

Men vem bryr sig hur man ser ut när man är ute och cyklar?

Lukas vet numera att han har en snopp mellan benen. När vi byter blöja så petar han och säger nopp (lite svårt att få fram s-ljud).

Han har dessutom blivit duktig på att säga till när han har bajsat, då kommer han och säger: Rumpa.
Oftast är det precis efter att han har bajsat, så jag hoppas att han snart kanske kan säga till precis innan han ska bajsa så vi kan sätta honom på potta/toa. Men vi tvingar inte honom och pressar inte honom. Det kommer när han är redo, han är ju bara 1½ år gammal.

Jag ska nog till mitt jobb imorgon och hämta mitt sommarschema, ska bli intressant att se om jag jobbar midsommarafton eller inte.

Sen ska vi kontakta dagiset (förskolan) och höra med inskolning.

Dagis

Förra veckan fick vi besked på att Lukas har fått dagisplats här i Oderljunga från den 23:e augusti, underbart! Nu slipper vi köra en massa för att lämna honom på dagis, nu har vi bara några meter att gå för att lämna honom.

Lukas är typ 22 månader när han börjar på dagis, känns faktiskt skönt att vi har kunnat ha honom hemma i nästan 2 år. Får väl se om vi får fler barn och om jag kan vara hemma lika länge då.

Jag har faktiskt ingen ångest över att jag måste lämna Lukas på dagis, jag vet att han kommer att få det bra och jag är ganska säker på att han kommer att trivas för han är en rätt social kille.

Nu är han inne i en period då orden bubblar ur honom
brandbil
spela
traktor
lastbil
farmor
farfar
mormor
hej
tack
titta
äta
dricka
macka
kaka
mjaua (katt)
vovve
öra
mun
stortå
lilltå
babba (barn)
pippi
strumpa
rumpa
bil
mamma
pappa

(och sen kan han säga en hel del namn med)

Är bara ett urval av ord som han säger, sen säger han ord som vi förstår men som inte är rätt ord för saken, t ex lola (choklad).

Idag är det dags för musiklek igen, får se om Lukas tycker det är skoj idag.