trots

Kan en 11-månaders redan vara i någon trotsålder? :-P Vi har iaf en herre som visar känslor när han inte får som han vill! Eller när något inte går som han vill!

I lördags var vi i Höganäs på Ryds marknad, och det var trevligt som vanligt. Det blåste kalla vindar men regnet höll sig undan. Tyckte mest synd om barn som åkte vagn utan något skydd över benen, det blir rätt kallt att sitta i vagn utan overall eller åkpåse eller filt.

I söndags var jag och Lukas i bowlinghallen, jag spelade match medan mormor hade Lukas eftersom kristian hade jobbat natt och låg hemma och sov. Jag blev bäst i farmarlaget med mina 720, och det är jag himla nöjd med! Sen tittade vi på matchen efter för då skulle a-laget spela och där var mormor reserv. A-laget vann sin match! Så vi var i bowling hallen i över 6 timmar och det gick bra. Lukas blev lite gnällig på slutet men då gick det bra med en banan eller lite rån. Sen på kvällen var jag på kören och Lukas hemma med pappa.

Natten till måndagen var ingen rolig natt för Lukas var vaken i tre timmar, han kom inte till ro och började gråta en massa emellanåt. Efter att ha testat en hel del saker så gav jag honom en Alvedon, och sen somnade han gott, så han kan ha haft ont. Jobbigt när de inte kan berätta!

Veckan har varit ganska lugn för alla aktiviteter utan en har varit inställda pga höstlov. Så igår var vi på språklek och det var roligt! Det är nästa torsdag med, sen är det slut, trist!

Lukas har gått lite mer nu när jag bara håller honom i en hand, skoj att se att det går framåt!

Just nu sitter han och spelar maracas som han fick av mormor på marknaden! Han sysselsätter sig själv ganska bra!

Jag har suttit och klurat på dagis eftersom det är fullt på dagiset här i Oderljunga så vill jag helst ha honom hemma till augusti då det finns större chans till plats på dagiset. Och om jag har räknat rätt så ska det gå bra med fp osv. Känns som en lagom tid att vara hemma med honom med! Kristian har tidig semester nästa år, så räcker mina dagar till juni så  blir det bra. För knasar det sig för mycket med mitt sommarschema och hans vanliga schema sen så får vi ordna barnvakt helt enkelt!  Men vi får väl se om det går som planerat!

fullt ös!

Nu har jag varit ledare för babysång två gånger och nästa gång det är babysång är jag deltagare. Alla borde prova på att vara ledare någon gång för det är då man upptäcker hur störigt vissa saker kan vara, t ex småsnack som man inte tror hörs!

Jag har även jobbat helgen som gått, skoj var det att träffa arbetskollegorna och vissa gamlingar!

Idag var jag, Lukas, Jessica och William på babycafé! Jag passade även på att väga och mäta Lukas för han blir 11 mån nästa vecka. Han har inte växt något på längden på en månad så han är fortfarande 71,5 cm lång/kort men han har gått upp 130 g, och väger nu strax över 9500 g. Nästa besök blir efter Lukas 1-årsdag för då ska han få spruta och jag vill inte ge den innan han blir 1 eftersom jag vet att han blir kass. Han har blivit det de andra två ggr så risken är stor att han får feber även denna gång. Jag har även köpt hem canoderm kräm till Lukas eftersom han är torr och miniderm lotion inte hjälper så fick jag tips av bvc på canoderm.

Idag har jag baka bullar för imorgon fyller maken år Han jobbar dock eftermiddag imorgon så jag ser inte så mycket av honom. Imorgon förmiddag ska jag och Lukas på något som heter språklek, ska bli spännande att se vad det är! Det är iaf i tre torsdagar nere på öppna förskolan och hon som håller i det är språkpedagog eller vad det heter.

På lördag ska vi på Ryds marknad i Höganäs, får se om Kristian ska med eller inte eftersom han jobbar natt. Jag och Lukas ska iaf dit, hemvändardag!

Nu ska jag upp i mitt "bibliotek" för att leta upp två böcker som Jessica ska låna!

ett litet steg

Idag tog Lukas ett litet steg utan att hålla i sig, han gick från soffan till mej :-P
Men han har avancerat och kan gå lite när jag håller honom i en hand, innan skulle han tvunget hålla med båda! Men han står aldrig om man ställer honom på golvet och släpper, då sätter han sig direkt. Så kanske han börjar gå själv rätt som det är eftersom han ändå verkar få bättre balans.

Ikväll ska jag jobba, 16.30-22, skönt, det innebär att jag kan ta färre föräldradagar! Ska spela flöjt på söndag och då tjänar jag också lite pengar, nice!

I tisdags var vi ju på shoppingrunda och jäklar vad vi shoppade! Det var kul att kuna handla utan att känna att det och det kan vi inte ta. Köpte nog inte en enda sak som jag är missnöjd med! Lukas fick en massa saker, typ 85% av alla saker var till honom. Han fick overall, mössa, regnställ (fleecefodrat), vantar, pyjamasar, byxor, bodies, mockasiner, en sackosäck, leksaker och babyolja. Nästan alla kläder köpte jag i strl 80, byxorna är lite långa än men det går att vika upp. Dyraste plagget om jag bortser från overallerna var ett par jeans för 80 kr. Jag köpte några tröjor till mej själv, några strumpor och lite trosor. Kristian köpte också strumpor, kalsoner och lite tröjor.

Leksakerna var till bättre priser än i leksaksaffären. Jag har länge kikat på en talande hund från Fisher-price men tyckt att 450 kr är för mycket, men jag hittade den på ge-kås för 269 så en så hamnade i vagnen. Köpte även en buss med figurer, bussen låter osv. Bussen ingår i Little people från Fisher-price och den kostade 150 kr. Den ska han få i födelsedagspresnt. Det var meningen han skulle få hunden i julklapp men han började pussa och krama den redan i affären så han fick den när vi kom hem. Han sitter gärna och klappar den och trycker den på näsan. Verkar vara en bra leksak!

Vi köpte även julklappar till Lukas kusiner och till Nova och William. Jessica vet redan vad Lukas har köpt till dem :-P

Igår tog jag hem Lukas konstverk! Ska mäta den och se om vi kan hitta en ram!

yihaaaaaaaaaa!

Imorgon drar vi till Ge-kås i Ullared så idag ska jag skriva ner lite saker på en inköpslista så vi inte glömmer det viktigaste! Och det viktigaste är ytterkläder till Lukas!

Igår visade Lukas att han kan klättra upp på lägsta bänken som vi står på när vi sjunger. Lillbusen börjar bli en storbuse! Igår gick munnen i ett här hemma, han snackar ofta och mycket! En hel del rappakalja men även vissa ord säger han ju. Nu har han även börjat säga pappa lite oftare. Sen har han börjat säga E dä, och oftast är det när han visar något så jag tolkar det som VAd är det här, eller se här. Han vill även klättra på vår tv-bänk!

Sen gosar han oftast om man säger Aaahaaa, han är en lite gosunge! En på familjenshus frågade hur jag fick honom att ligga stilla när jag bytte blöja. Nemas problemas här inte, han ligger ganska still på skötbordet, skönt! För ryggen pajar väl den dagen då vi inte kan ha honom på skötbordet längre.

I lördags jobbade jag, skoj skoj att träffa gamla jobbkompisarna och det var ett bra gäng att jobba med.

I lördagskväll blev vi av med strömmen någon timme. Jag skulle precis trycka igång vattenkokaren för att fixa till Lukas kvällsgröt. Han satt som tur var på köksgolvet sidan om mej. För när strömmen går på kvällen så blir det verkligen svart. Så jag fick ta upp Lukas i famnen och han klamrade sig fast vid sin mamma, han tyckte väl att det var märkligt att det blev svart! Sen fick jag leta mej igenom huset till vardagsrummet där jag hade min bärbara dator igång, den lyser upp en del. Jag vågade inte lyfta fötterna för jag visste ju itne vad jag hade framför fötterna, så jag släpade dem i golvet. Vi kom iaf fram till datorn och sen kunde jag leta upp ficklampan. Kristian var hos grannen när det blev svart men kom hem strax efter. Sen blev det till att tända ljus och göra gröt på varmt kranvatten. Kristian drog till Statoil för att köpa hem fler batterier. Efter typ 1½ timme kom elen tillbaka.

Sen igår skulle jag baka kanelbullar för det var ju kanelbullensdag. Precis när degen var klar så gick strömmen igen! Och denna gång var den borta 4-5 timmar. Jag tog Lukas med mej på körövningen så jag kunde värma mat i micron där till honom. Sen köpte vi med oss pizza hem, lite svårt att laga mat när man inte har någon ström! Bullarna blev inte goda antagligen för att degen hade stått framme i flera timmar. Men nu har jag lärt mej att man kan sätta degen svalt så kan man använda den senare.