Varmt!

Idag har vi haft riktig sommarvärme, typ 25 grader! Jag och Lukas strosade lite i Hässleholm idag, skulle ha tag i shorts och kortärmat till Lukas. Nu är han rustad för sommaren och ägare av ett par solglasögon! Vi var även inom Maxi och Elgiganten. Lukas var på bra humör hela tiden!

Efter Elgiganten körde vi till McDonalds för jag var hungrig! På Donkan träffade jag på vår granne, eller nästan granne iaf, vi bor i samma by! Pia och hennes dotter hade varit i Kristianstad och de gjorde ett matstopp på Donkan, så de "passade" Lukas medan jag beställde mat. Lukas hade somnat i babyskyddet så han var inte så svår att "passa" men det underlättade för mig, lättare att bära brickan med två händer!

Jag har lagt Lukas i sin säng, la honom på mage som vanligt men han vände sig till ryggläge. Får se om han somnar snart eller om han kallar.....han kan inte vända sig till mage vad jag vet!

Jag kollar ishockeyn och just nu gjorde sverige mål nummer 2, härligt!

Imorgon blir det till att tvätta lite kläder som är nyinköpta. Sen på kvällen ska jag och Lukas titta på majbrasa, får se om mormor gör oss sällskap! De tänder brasan på en flotte och drar ut den på dammen, så jag tror det blir bål eftersom det tänds på vatten. Det är ju ganska stor brandfara här nere nu.

5 månader

Igår blev Lukas 5 månader och det firade vi genom att åka till bvc så han fick sina vaccinationssprutor. Kristian var iväg på kurs så jag åkte själv med honom. På bvc mötte jag Emma som jag gick USK-utbildningen tillsammans med, hennes flicka är 2 veckor yngre än Lukas. Kul att springa på henne så jag hade någon att prata med under tiden vi väntade på vår tur. VI var där på öppen mottagning och igår var där 15 barn, ganska många med andra ord!

Lukas är nu 64 cm lång (har bara växt 1 cm på en månad) och väger 7060 g (gått upp 560 gram på en månad och har ett hattmått på 43,1 cm. Sprutorna gick bra, den första hann han inte reagera på men den andra sprutan gör ondare och han började gråta men det gick över rätt fort. Vi diskuterade mitt bröst och jag fick mer lila medel att pensla på och skulle göra det i fem dagar denna gång, får se om det hjälper. Nu har jag ingen vitt prick utan mer typ en sårskårpa och det gör ont/ilar i bröstet. Vissa nätter har jag svårt att somna om när Lukas har ätit för att det gör ont. Men det har hjälpt en hel del med bröstvårtskrämen.

Efter bvc så körde jag till mitt "jobb" för att hämta mitt schema, ska jobba 28:e juli till den 23:e augusti. Får se sen om jag hoppar in lite extra när Kristian har fridagar. Det var iaf skoj att vara på jobbet och snacka lite, och Lukas åkte från ena famnen till den andra. Han charmade alla som vanligt!

Jag och Lukas åkte sen vidare till Familia för att slå ihjäl några timmar. Kristian jobbade eftermiddag och det är rätt trist att vara hemma själv då.  Jag shoppade lite kläder till Lukas och en leksak, passade även på att köpa födelsedagspresent till Casper. Jag gav Lukas mat och sen käkade jag sallad på graffitti. Problemet när jag är själv på shoppingtur och har Lukas i kundvagnen är att det är svårt att gå på toa. Jag lånar såndär vagn på city gross som har "stol" på handtaget och man får inte in kundvagnen på dasset. Så jag fick ta in alla kassar, lägga skötbädd på golvet som Lukas kunde ligga på. Jag var på toaletten på amningsrummet, handikappstoan var upptagen. Men det fungerade, bara lite omständigt!

Shoppingturen avslutades på citygross, jag skulle köpa hem gröt till Lukas och så ville Kristian ha hem god glass. Jag och Lukas kom hem strax efter 20. Han var underbart god hela dagen men när vi kom hem kom febern som ett brev på posten. Han blev gnällig och vips hade han en temp på 38,3. Så strax efter 21 somnade han i sin säng, utan febernedsättande medel. Han vaknade vid 2 och ville ha mat, sen sov han i vår säng. Han var varm hela natten men sov iaf utan alvedon i kroppen, bättre att kroppen kämpar mot febern. Han var trött imorse och jag vaknade 9.30 av en vääääldigt ledsen Lukas. Efter mycket gos lugnade han ner sig och åt, han hade fortfarande en temp på 38. Efter ett tag somnade han om igen utan alvedon. Vaknade vid 12 och var väldigt ledsen men inte så hög feber. Men gnällde bara jag nuddade vid honom typ, så nu har han fått alvedon och sover igen. Febern är biverkning av vaccinationen så jag hoppas att den försvinner snart.

Den 27:e maj är det dags för 6 mån kontroll, undras vilken läkare vi får denna gång, hoppas på samma som kollade honom när han var 6-7 veckor.

Pust

Igår var det dags för vårens första marknad, Vårmarknaden i Höganäs. Vi körde hemifrån vid 11 och anlände vid 12, ca 12 iaf. Hittade parkeringsplats vid city gross och mötte upp syrran och hennes pojkvän. Det var vaaaaaaaarmt och jag vågade inte klä av mej pga av min knasiga tutte.

Lukas satt i vagnen och tittade massor! Efter ett tag så somnade han i vagnen. Det var lagom med folk och det var inga problem att komma fram med vagnen. Vi shoppade dregellappar till Lukas, naturgodis, städtrasor och gammeldags gräddbullar.

Vi mötte lite släktingar, alltid trevligt! Och så sprang jag på Elin som snart ska få bebis! Jag tror helt klart att det blir en flicka!
Sist vi träffade var sista lördagen i oktober förra året, då var det jag som var höggravid! Och Elin var nygravid :-P

Vi var klara med marknaden vid 16, gick in på city gross och köpte dricka sen körde vi hem till min bror. Hemma hos brorsan blev det fika och snack. Efter några timmar blev det att vi beställde pizza, men Kristian köpte sushi.

När det började skymma så körde Kristian till kullen för att ta lite kvällsbilder och vi andra stannade kvar hos min bror för att se hockeyn. Brorsan skulle iväg lite senare så då gick vi hem till syrran istället.

När klockan var nästan 23.30 så körde vi hem, var hemma i Oderljunga strax innan 1. Lukas fick ny blöja, pyjamas och mat, sen somnade han gott i sin säng. Vi la oss strax efter. En lång och härlig dag och inga problem att ha med Lukas. Han åt, sov lite, busade och hade det skoj!

tårar från himlen


tårar

Ikväll var det nära att det kom tårar när Lukas åt, det gjorde så förbaskat ont. Men jag vill inte gråta när han äter för inte vill jag att han ska tro att mamma blir ledsen när han äter.

Jag har precis tagit en varm dusch och jag hoppas det onda släpper. Det är tur att jag är så förbenat envis annars hade jag nog gett upp amningen för en månad sen. Idag är bröstet knöligt och ömt, det kommer dock mjölk från det och Lukas äter utan att gnälla och han verkar bli mätt iaf. Jag låter han äta som bara den från det onda bröstet. Jag använder bröstvärmare och har på mig ett linne när jag sover. Funderar på om jag ska köpa fetvadd med och ha på bröstet men det verkar jobbigt att få det på plats, iaf mitt i natten!

Jag surfade runt på HM's hemsida idag och fastnade för en superfin t-shirt till Lukas. Frågade maken om det var okej att jag jagar rätt på en sån, och det var helt okej. Anledningen till att jag frågade är att t-shirten är rosa, på bilden på hm's hemsida så är det en bebispojke som har på sig bodyn. Himla snygg var den så nu hoppas jag att jag hittar den i butik!

Vi åkte till Netto idag för jag såg att de hade billiga polisbodys! Så jag köpte 2 st till Lukas, i två olika storlekar., de kostade bara 29:- styck. Sen köpte jag en pyjamas men de hade bara en i strl 74/80, den kostade iaf 39:-. Bra med billiga kläder!  Efter vi hade varit på Netto så gjorde vi en snabbvisit hemma hos farmor och plastfarfar! Vi lämnade en sak till farmor! Det blev lite fika sen var vi tvugna att köra för Kristian skulle till jobb.

Hemlige Arne och jag måste ta oss i kragen och bestämma en dag så vi kan träffas!

På lördag är det så dags för vårens första marknad, Vårmarknaden i Höganäs, det ska bli skoj att strosa runt där! Sist jag var på marknad var en månad innan Lukas föddes!

Om vädret tillåter så ska jag och Lukas gå till mormor så får Kristian sova ut. Han har jobbat natt och har haft en kämpig helg. Så jag och Lukas kan hälsa på mormor, tror minsann att Lukas äldsta morbror är hos mormor nu. Sen behöver jag motion, har varit så trött sista tiden. Tror det beror på att bröstet strular, smärtan är jobbig. En natt kunde jag knappt sova för det ilade och spände och brände hela tiden.

nej


vart tog dem vägen?


Energi tack.

Det känns som om alla energi har runnit ur mej, vet inte vad det beror på. Hoppas iaf att det vänder snart.

Jag misstänker att lillprinsen är i en tillväxtperiod igen för inatt åt han ofta. Han har sovit 22-04 den senaste veckan men inatt åt han 00, 01.30, 03.40. 05 och 8. Jag är iaf glad att jag kan sova samtidigt som han ammar men det blir ändå inte riktigt samma sömn som när jag sover utan Lukas vid tutten.

I onsdags köpte jag en bröstvårtskräm och den verkar hjälpa lite iaf, skönt det. Om ni inte visste det så är jag envis och har jag bestämt mej för att helamma i 6 mån så är det inte mycket som kan hindra mej. Jag utstår gärna lite smärta så länge jag vet att min son får mat ifrån mej.

Lukas har fortfarande inte vänt sig från rygg till mage, han är nära men ändrar sig i sista stund! Men han har vänt sig från mage till rygg några gånger de senaste dagarna. Men första gången han gjorde det så var han 2 mån.

Ikväll förflyttade han sig med sin gåstol, han tycker den är skoj! Sen fick han hoppa lite i hoppgungan, den är också rolig. Favoritljudet är att prutta med munnen, och det kan han även göra med min tutte i munnen. Det krävs inte mycket för att roa en snart 5-månaders kille.

Idag var jag och Lukas på förmedlingscentralen i Tyringe, ack så tråkigt där är nu. Inte är de billiga längre heller, nej ett riktigt bottennapp! Förstår inte att de kan kalla sig lågpriscenter.....kollade barnkläderna med men en body kostar lika mycket där som tex Lindex och då köper jag hellre på tex Lindex för jag vet hur mycket kläderna krymper därifrån. Ett märke jag helst inte köper i barnkläder är Crossbow, väääääääääldigt små och tajta i storlekarna.

Jag var även inom apoteket idag och köpte en örontermometer från Braun, passade på nu när de hade den till kampanjpris, 110:- rabatt är inte fy skam! Jag hoppas att vi inte behöver använda den på länge, men mest troligt använder vi den dagen då Lukas får nästa vaccinationsomgång (om typ två veckor).

rainbow


stjärnor och planeter

Inatt såg jag nästan stjärnor och planeter av smärta, det var inte långt från tårarna. Det gjorde så ont när Lukas skulle äta.
Idag gjorde jag operation ta hål på en mjölkutgång.

Men det gör fortfarande ont i bröstet, det ilar och har sig. En liten lätt rodnad men inga knölar så det är iaf ingen stockning  tror jag.

Ska testa att använda svampmedel som jag har fått ifrån bvc, för svamp på tutten kan visst göra väldigt ont. Så nu får Lukas kanske se ut som en smurf några dagar, men jag är lite less på att ha ont!

påskhare

Kommer påskharen till era barn?

När Lukas blir äldre så ska givetvis påskharen hitta hem till Lukas! Man behöver inte proppa ägget fullt med godis. Jag tycker mest det är en trevlig tradition, samma sak som att jultomten kommer med paket på julafton.

Överraskning

Överraskning? Nej knappast. Att vissa inte lär sig. Mer skriver jag inte om det, jag vill skriva mer men det går inte, tyvärr! Frustrerande är det!

Vissa verkar tro att vi inte har rutiner för Lukas, men tji får ni! För det har vi visst men vi kan rucka på dem. Ska vi iväg så får han hänga med, han somnar som han ska iaf och sover gott på natten iaf. Jag vägrar låsa in mej i mitt hus bara för jag har blivit förälder! Så länge Lukas mår bra så kör vi på som vi gör!

Börjar han gnälla så får han vila lite mot bröstkorgen, kanske ta en liten powernap. Han blir snabbt trött när han är på ett nytt ställe med nya intryck och en massa aktivitet, dessutom är han ganska så aktiv vår lilla plutt.

Igår var han trött vid 21 men jag ammade honom en massa och la honom strax innan 22, för jag ville vara säker på att han skulle sova när jag körde till kyrkan strax efter 22. Jag var hemma igen vid 00.30. Men Lukas vaknade inte förrän vid 3 tror jag. Han vaknade ordentligt vid 8 men somnade vid 9 och vaknade igen strax innan 10. Han flyttar sina sovtider lite grann. Men jag är glad så länge han inte vaknar och är pigg vid 5-6. Vi har inget uppe att göra så tidigt, inget dagis osv så då kan vi likagärna ligga kvar i sängen och ha det gott.

Igår charmade Lukas Kristians faster Mona, dem snackade och skrattade! Lukas visade att han kan "köra traktor", allstå brumma och göra massa bubblor!

Idag ska jag fxa lite inför morgondagen, men jag kan inte berätta vad för det är en liten överraskning om nu inte en viss person redan har förstört överraskningen.

Imorgon ska vi till svärmor, och jag tror vi kommer att vara där några timmar. Vi ska iaf inte stressa hem.

Hur gör ni med besök till mor/far-föräldrar med era barn? Får någon träffa barnen mer än en annan, och varför?

Lukas träffar tyvärr inte sin morfar så mycket för vi har inte så supermycket kontakt, men jag ska försöka ta upp den igen för jag vill att Lukas ska försöka få träffa sina mor/far-föräldrar lika mycket. Jag vill inte någon ska få träffa Lukas mycket mer än någon annan. Farfar träffar Lukas rätt ofta, likaså mormor, plastmorfar, farmor. Plastfarfar har ju varit ganska dålig så Lukas har inte träffat honom så mycket. Men de träffades i torsdags och de kommer nog att träffas imorgon igen.

Kanske träffar mormor Lukas lite mer än de andra men det beror på att vi spelar bowling i samma lag och Lukas hänger ibland med ner till bowlinghallen.

I veckan ska jag köpa en födelesedagspresent. Kalas igen på lördag.

Kalas

Då har lugnet lagt sig även hos mig, det har varit en lång men rolig dag.

Var på kalas hos svärfar, goda kakor, god tårta och smarriga smörgåstårta. Får ju inte glömma gottiset! Vi kom hem strax efter 20, för jag skulle iväg igen vid 22. Lukas visade farfar och lite släktingar att han minsann kan snacka en massa! Han kom igång riktigt när vi satt och åt smörgåstårta. Vi tog med Lukas matstol för att få händerna fria när vi fikade, är bara jobbigt om man måste hålla honom osv när man ska äta. Visst kan han sitta i soffan men han gillar att luta sig framåt och undersöka saker och jag vill inte riskera att han trillar ner från soffan. Det fungerade himla bra med stolen iaf. Roligt för han att komma upp i samma nivå som vi vuxna är i och få sitta med när vi äter.

Jag åkte till kyrkan strax efter 22, vi var några från kören som skulle sjunga på påsknattsmässan. Ganska så avkopplande måste jag säga! Där var mer folk än vad jag trodde att där skulle vara!

Lukas sover sen lite innan 22 och jag ska krypa till kojs nu, får se hur många timmar Lukas sover. Det börjar ila i tuttarna så de är nog ganska fulla med mjölk.

Jag tog Lukas på en 5 km promenad idag, det var skönt men blåste rätt friskt! När vi kom hem så badade jag Lukas sen satte vi honom i gåstolen. Han verkar gilla den och sitter och leker i den nu. Han har även förflyttat sig lite med hjälp av den. Skoj att han gillar den! Vi ska ta med den till svärmor på måndag så får Lizze visa hur man omvandlar den till gunga eller vad hon snackade om. Vår grabb gillar inte ligga ner och leka längre verkar det som.

Nu väntar jag på att Kristian ska bli klar så jag kan gå och duscha, sen är det dags att he Lukas mat och sen ska vi på kalas.

Ikväll ska jag sjunga i kyrkan, men ska inte vara där förrän 22.20.

Ha en trevlig påskafton!

400 g

Jahapp, ställde mej på vågen idag och då visar det sig att jag gått ner 400 g av de där 800 gr. Kroppen är skum!

I tanken är jag ute på promenad nu, ska bara masa mej ut! Lukas börjar bli trött så då passar det bra med en promenad så kan ha sussa gott i vagnen!

Segt

Idag var det fruktansvärt segt att gå, kändes som om kroppen var helt ur funktion. Men jag knallade iaf hem till min mamma men sen åkte vi med Kristian hem. Hade inte klockan sprungit iväg hade jag nog gått hem, men ska jag hinna hem innan solen går ner så får jag planera lite bättre.

Jag ska strax amma Lukas för förhoppningsvis sista gången ikväll, sen blir det nog sängen för den lille herren.

Får se hur denna natt blir, hoppas den blir som natten till idag iaf!

Imorgon är det dags för kalas!

Viktigt

Igår tjuvvägde jag mig och idag ställde jag mej på vågen samma tid och med tom mage osv precis igår. Jag har gått upp 800 g på ett dygn, slå det om ni kan!

Inte åt jag mer igår än vad jag har ätit de andra dagarna. Jag vet bara att Lukas har ökat min mjölkproduktion så jag vet inte om det är den som spökar.

Jag tycker dock att jag märkt lite skillnad på kroppen efter allt promenerande!

Och idag ska jag gå min egen Via dolorosa, men korset lämnar jag hemma.

vilodag

Det blev ingen promenad idag, har nästan lite ångest för det, men bara nästan! Det blir helt enkelt en 1,2 mils runda imorgon istället. Imorgon är det även dags för vägning, men jag vet inte vad jag vägde förra fredagen så jag får se om det hänt något sen i måndags. Om inget annat så har min näsa fått lite fräknar och ansiktet lite färg.

Dagn började segt för Lukas sov som en kratta inatt, han somnade nog för tidigt helt enkelt. Han låg och pratade med mej mellan 1-2.30, sen sov han till 5, åt och somnade om. Vaknade vid 7.40 och somnade igen 8.40, vaknade igen 9.20 och då klev vi upp. Sen sov han 30 min mellan 11.30-12.  Jag var lagom seg i skallen efter denna knasiga natt!

I eftermiddags åkte vi till Netto i Örkelljunga för att köpa blöjor, de har Huggies nu och är lite billigare med dem än ICA. Vi skulle ändå till svärmor och lämna två skålar. Vi var i Eket några timmar, snackade en massa och umgicks med Lizze, Fredde och Binis. Snackade så klart även med farmor och plastfarfar. Vi åkte därifrån vi 19.30. Med oss hem hade vi Jazmines gamla gåstol, så imorgon ska den tvättas av (om vi hinner), sen ska vi se om Lukas når ner till golvet. Når han så tror jag att det inte tar lång tid innan han fattar galoppen med den! Sen får vi akta tårna! Bra att man kan låna saker som bara används en kort tid.

Lukas ville inte vara hos farmor, eller det gick bra så länge han satt med ryggen mot hennes mage. Men när han såg att det inte var mamma som höll honom så började han gråta. Det var likadant i måndags när vi var hos mormor. Tror han är i någon fas. Men vet inte vad fasen kallas, separationsfas eller helt enkelt mamma-är-bäst-fas. Självklart duger pappa med!

Det blev McDonalds mat idag, köpte även chilicheese, smaskens! Så det är ett under om jag har gått ner något denna vecka! :-P

Inte en enda påskkärring kom när vi var hemma, så nu har jag godis att kränga!

På lördag och måndag är det kalas! Så det gäller att promenera! Har fortfarande inte hittat ett måttband för promenaderna borde ge effekt tycker jag. Om inget annat så känner jag mig piggare, fått lite färg i fejan och lite bättre flås tror jag.

ändrade sovvanor?

Vi får väl se om Lukas börjar ändra sina sovvanor, han sover redan, somnade för en kvart sen ungefär. Får hoppas att han sover för natten, men jag har inga större förhoppningar för då blir jag bara besviken om han vaknar om typ 30 min.

Jag är själv lite trött ikväll så det blir nog en tidig kväll, sitter och tittar på star wars på tv400. Men jag gillar de tre sista filmerna bäst.

Kristian har fixat present till svärfar och påskgodis.

Jag och Lukas tog en runda idag, känns bra att jag är ute minst en timme om dagen. Lukas sover gott i vagnen och jag får motion. Jag har ju en lite morot.....och inte så liten heller. Men jag berättar inte vad det är! Får väl se om vågen visa resultat när det är vägningsdags, men det ser bra ut än så länge.

Skrämd

Inatt skrämde Lukas mej!

Han somnade redan 21 igår kväll, jag var beredd på att han skulle vakna runt midnatt för att äta.

Jag la mej vid midnatt och ingen Lukas vaknade, jag somnade och sen vaknade jag med ett ryck. Kollade klockan och såg att den var tre, och ingen Lukas hade vaknat för att äta. Jag hoppade ur sängen för att kolla så att han levde, och det gjorde han givetvis. Jag pustade ut och gick på toa, tänkte att han vaknar nog snart eftersom jag hade rört vid honom.

Jag la mej igen och väntade någon minut men det var så tyst  ifrån hans säng så jag släckte lampan och somnade om. Klockan 4 vaknade han och var hungrig. Tänk att han sov 21-04, det har aldrig hänt tidigare och det kommer säkert att dröja till nästa gång.

Jag brukar inte byta blöja mitt i natten men jag kände att det var mycket kiss i blöjan så jag bytte och tur det för den var ganska så full. Men Lukas blir alltid pigg när man byter blöjan så han var vaken till 5, han pratade, skrattade och åt. Han låg och snackade rätt länge innan han somnade igen. Sen vaknade han vid 7.30 för att äta och somnade om ganska fort. Sen klockan 10 vaknade han igen så då klev vi upp.

Nu sover han igen, han och pappa. Kristian har jobbat natt så han får lov att sova! Ja, Lukas får också sova för han var trött!

Sen när mina killar har vaknat så får vi planera dagen lite. Vi ska köpa present till svärfar, vi vet iaf vad vi ska köpa. Sen får vi kanske köpa hem godis för det kommer kanske lite påskkärringar och påskgubbar imorgon. Annars kan jag äta upp det! Ska komma ihåg att ringa svärfar idag för idag fyller han ju år.

På lördag är det kalas och jag ska klura ut vad Lukas ska ha på sig för det blir varmt i farfars lägenhet och Lukas blir lätt gnällig om han blir för varm. Det är bra att han säger ifrån när han blir varm!

Igår när jag skulle lägga mej så låg Lukas på tvären i sin säng, han vrider sig som visaren på klockan men han vill inte vända på sig! Han vill inte sitta utan ska mest stå hela tiden. Han är väldigt benstark och har bra balans tycker jag för att vara så liten.

Vi ska inte till bvc förrän runt den 27:e då han blir 5 månader. Jag ska inte kontrollväga honom denna månad. Annars brukar jag åka dit varannan vecka mest för att kolla så att han går upp. Men han verkar må bra så han får nog tillräckligt med mat!

Idag ska jag givetvis på promenad, blir taggad när vågen visar nedgång redan. Jag har inte gjort några direkta ändringar i matväg. Utan jag promenerar en massa istället, och det verkar som att Lukas sover bättre om han får frisk luft typ en timme om dagen.

Tyringe

Lukas och jag åkte till Tyringe en sväng idag, träffade min vän Malin och hennes hundar Mattis och Malte. Vi promenerade en lagom runda på 4,5 km, sen tog vi en fika, satt så klart ute och fikade. Kanske inte så bra att fika när man har promenerat men fika är trevligt!

Det kändes som att det var lite lättare att gå 4,5 km på asfalt än på grusvägar som går upp och ner. Det kändes även lagom att gå 4,5 km med tanke på hur långt jag gick igår. Jag ska försöka komma ut på promenad imorgon med, på lördag blir det nog en vilodag eftersom vi ska på kalas. Men kommer vi upp i tid ska jag nog hinna med en promenad då med. Behövs egentligen en vilodag då den enda träningen jag gör är promenader, vet inte ens om jag vill kalla det träning. Jag blir svettig och jag får upp pulsen, jag lunkar inte fram i sakta mak om ni trodde det :-P

Jag tjuvvägde mej idag och det såg ut som jag gått ner 0,5 kg sen i fredags. Men jag har inga direkt förhoppningar om att jag kommer gå ner i vikt nu när jag ammar. Måste leta fram ett måttband.

Lååååååååååångt

Jag och Lukas blev dumpade i Perstorp idag, vid torget i Perstorp. Jag gick inom biblioteket och ica, sen blev det raska steg mot Oderljunga. Jag gick på grusvägar hem för jag går inte på landsvägen med barnvagnen.

Vi stannade till hemma hos min mamma för Lukas ville träffa sin mormor lite. Men idag var inte mormor rolig att vara hos, han började gråta så fort hon höll honom. När han var hos mej kunde han skratta åt henne osv, skumma unge!  Han fyllde blöjan rejält så jag är glad att jag tog med mej extra kläder.

Sen knallade jag hem, och efter några meter dog min mp3-spelare. Men det var ganska härligt att lyssna på fågelsången och se solen sakta dala neråt. Vi hann iaf hem innan det blev mörkt. Lukas sov hela vägen hem och vaknade så fort vagnen stannade här hemma.

Vi var hemma runt 20-tiden. Klockan 22 somnade han, helt utmattad! Man blir trött av all frisk luft!

Imorgon ska jag och Lukas till Tyringe, ska hem till en kompis. Vi ska så klart ut på promenad!

Jag ska leta upp ett måttband, måste ju mäta och se om det händer något.

Missförstånd

Alltså det här med skånes djurpark och entré, det kvittar vilken dag man köper sin entrébiljett, den gäller ändå hela året. Köper man den i typ december så gäller den för hela nästa år.

Man kan läsa om det på skånes djurparks hemsida!

Nu har svärfar varit här och träffat Lukas och fikat lite, trevligt!

Jag ska snart börja med mat, idag blir det något med kycklingfilé!

Kallt

Igår var det varmt och idag är det kallt! Igår kunde jag gå i t-shirt och idag fick jag gå i jacka, mössa och vantar. Igår var det ljumma vindar och idag är det kalla vindar. Igår var det 18 grader och idag bara 6 grader.

Men ut kom vi iaf, och idag knallade jag på som bara den för att få upp värmen. Gick 5 km på 54 min, helt okej tempo tycker jag. Väntar på att maken ska komma hem så jag kan hoppa in i duschen, svärfar kommer vid 15-tiden. Vill gärna duscha av mej svetten!

Inatt hade jag ont i bröstet, kände igen det ömma och mycket riktigt så är där en ny vit prick. Alltså ännu ett stopp i en mjölkutgång. Ska få hål på den med en steril kanyl när jag duschar.


Nice

Det har varit en underbar dag idag! Toppenväder och en härlig långpromenad på 7 km. Jag tog en annan runda idag än vad jag brukar, kommer gå denna runda igen, skönt att variera sig lite. Någondag ska jag ta med plånboken och stanna till på gårdscafeet Vildrosor och höns. Det var jättefint där och jag tror nog att fikan är lika fint som gården! Helt perfekt med ett fik någon km från oss, då kan vi gå dit och gå hem och ändå kunna fika lite utan att skämmas allt för mycket!

När jag och Lukas kom hem så gick jag ut och tvättade av gungan. Sen in och hämta kamera, maken, videokamera och Lukas! Klart man måste dokumentera första gången Lukas gungar! Han verkade gilla det. Han skratta lite och tittade stort! Skönt när han inte protesterar över en massa saker!

När vi kom in så gick jag in i duschen, kände mej dammig av allt grusvägsdamm. Vi blev omkörda av en traktor med gödselspridare och en himla massa enduromotorcyklar. Alltså registrerade off-road motorcyklar. Men de visade bra respekt, saktade ner när de körde förbi och hälsade så trevligt så! Det är skoj när man går på landsvägar för här hälsar man på allt och alla, även om man inte känner varandra och även om den man möter också lyssnar på man på musik. Skönt att man bekräftar varandra!

Kristian fixade maten ikväll och jag roade Lukas med att sätta honom i hoppgungan. Han börjar få lite kläm på den och gjorde några små grodhopp och såg så lycklig ut!

Nu sover både make och son, jag ska snart leta upp sängen jag med. Vill bara vara säker på att Lukas verkligen sover så han inte vaknar om en tio minuter eller så. Kristian är trött för han har jobbat två förmiddagar, sista förmiddagen imorgon sen är det två eftermiddag och två nätter som gäller. Sen har han fridagar, hoppas det blir bra väder så vi kan hitta på något. Kanske röja i trädgården. Annars får jag kanske hyra hit mormor så hon kan hjälpa mej, en får kanske roa Lukas medan den andra röjer. Han sover inte så bra i vagnen om den står still! Jag får väl se hur vi ska göra.

Imorgon har de sagt att det ska bli lite sämre väder, trist men sån är våren. Ena dagen jättevarm och nästa kall. Jag ska försöka ta mej iväg på promenad imorgon med men tar nog bara den vanliga rundan då. Vill försöka hinna med att putsa fönsterna. Tänkte göra det när Kristian kommer hem från jobb så kan han roa Lukas under tiden. Sen på kvällen är det återigen dags för kören!

Sooooooooool

Jag sitter och väntar på att Lukas ska vakna, orkar inte göra något vettigt så jag bloggar lite.

Det är lördag och Kristian jobbar förmiddag hela helgen, så jag har en trött man. Han är ingen morgonmänniska!

Jag tänkte gå på promenad idag med, satt och mätte ut en runda som blir drygt 7 km, det borde vara lagom i detta vackra väder. Jag vägrar vara inne idag! 7 km borde ta nästan 2 timmar tror jag. Har ingen aning om hur fort/sakta jag går. Jag går så fort jag orkar iaf, det gäller att få upp pulsen så jag tränar kondisen. En långsam promenad ger inte direkt bättre kondis. Det gäller med allt träning, pulsen ska upp för att det ska göra nytta. Jag funderar på att leta fram måttband och se om det händer något med cm istället för kg, jag ska inte stirra mej blind på vågen. Sen ska jag äta det jag vill men i måttlig mängd så klart.

Idag blir det nog något med kycklingfilé, funderar på att göra en gryta. Nej, jag är inte rädd för att få glasbitar i käften.

Hur mycket kläder slänger ni på era barn nu när det är 15 grader varmt? Lukas har bara body, velourbyxa, strumpor, tunn mössa, träningsjacka (alltså lika tjock som en vanlig tröja) och sin älskade fleecefilt. Filten har han mest för att han vill ha den över ansiktet när han sover. Knasiga unge!  Han sover ju på mage och ibland ligger han nästan med ansiktet rakt ner i sin madrass så han gillar nog att ha saker över ansiktet när han sover.

Lukas är en spelevink! Han skrattar mycket, babblar mycket, rör sig mycket, ja ett aktivt barn! Det senaste han har börjat med är att stoppa sina fingrar i min mun och han klappar (han har dock lite svårt att kordinera sina rörelser, han är ju inte så gammal ännu) mitt ansikte. Han är väldigt fascinerad över mitt ansikte! Han är även intresserad när jag dricker, men han får vänta med att smaka (hemska mamma som följer rekommendationer). Men jag tror inte han tar skada av att inte få smaka mat ännu. Kan helamning förhindra allergier så är ju inte det helt fel!


snabbis

Nu är klockan 00.40 och jag är på väg till sängen.

Lukas har sovit sen 22, så får se hur länge jag får sova innan han vaknar för lite mat.

Idag tog jag och Lukas en härlig promenad. Vi gick hem till min mamma, det är 6 km enkel väg, kanske lite längre. Så klart gick vi hem med! Det var mycket skönt promenadväder! Imorgon blir det nog bara en runda här hemma, men man vet aldrig om jag gör om samma runda imorgon.

Sen ikväll så kom mina brödrar hit och spelade monopol, jag kom tvåa!

Jag har en liten galen idé. Ska se hur vädret är på måndag, är det bra så ska jag och Lukas åka med Kristian in till perstorp sen ska jag gå hem. Och inte ska jag gå landsvägen, alldeles för mycket trafik på den. Så vi tar en omväg och går grusvägarna och det blir nog en lite tripp på 1,5 mil. Varför sitta hemma och slöa när det är fint väder, det är nu man ska passa på att vara ute! Och vill man tappa lite i vikt eller cm så gäller det att röra på fläsket och fläsk har jag gott om!


Utfärd

Idag körde vi återigen till skånes djurpark, solen sken och det var så fint ljus att fotografera i. Jag fotade bara med min lilla kamera, maken fotar med den stora. Men det är skoj att titta på alla djuren iaf. Lammen är så söta, de sprang runt och busade en himla massa! Visste ni att storkarna klapprar med sina näbbar? Det låter rätt mycket! Vi hade även äran att höra tranorna "skönsång", de kommer upp i rätt många decibel, tror att djurparksarbetaren sa närmare 20 decibel.

Vi kom till parken vid 13.30 och åkte därifrån strax innan 17. De stänger entrén 15, men man får vara där inne två timmar efter stängningsdags.

Vid serveringen kom ekorren igen! Han var ca 30 cm ifrån mina fötter, han spanade även på vår vagn men gjorde inget. Lukas sov den mesta tiden i parken idag med, men satt upp när jag och Kristian fikade. Bytte även blöja på honom ute i det fria, det gjorde jag igår med. Tror inte att en rumpa dör av lite frisk luft! Sen var där inte en masa folk när jag gjorde det så jag irriterade nog ingen.

När vi kom hem vid 18-tiden så satte jag igång en maskin tvätt, plockade lite allmänt och städade toan här nere. Där blir dammigt så fort, en lite nackdel med att ha en fläkt som suger ut luft från toan. Sen blir det ganska dammigt i rum som man är mycket i och toan besöks en hel del av oss, eftersom det är toan här nere, vi tillbringar mest tid på nedervåningen. Kristian laddade diskmaskinen, hämtade hem korv som vi hade beställt (prinskorv, varmkorv och falukorv) och han fixade dagens middag.

Efter vi hade ätit så slängde jag sopor och hängde tvätt medan Kristian underhöll Lukas. Sen har Lukas fått amma en massa ikväll, får se om han håller sig mätt en längre tid.

Min mage gjorde lite uppror ikväll, den gör det ibland. Men nu efter en timmes uppror så känns det bättre. När den gör uppror så mår jag illa, fryser och springer på toa. (intressant va?) Inte så roligt när man samtidigt har en son som vill amma. Men vad gör man inte för sin lilla prins?

Om jag mår bra imorgon så blir det nog en promenad hem till mormor.

Bäst

Lukas har den bästa vagnen bland duokombivagnar, iaf om man läser nya numret av Vi Föräldrar. Deras test visar att Emmaljunga city cross är den bästa duokombivagnen.

Vi är väldigt nöjda med vagnen och skoj att den klarade testet så bra!

Idag blir det skånes djurpark igen, det är fint väder så det gäller att passa på att vara ute. Inte vara inne och städa osv, det kan man göra på kvällen eller när det regnar! :-P

mjölkproduktion

Nu har jag nog svaret på varför Lukas har ätit varannan timme några nätter, han har helt enkelt sett till att min kropp producerar mer mjölk eftersom han kräver mer eftersom han växer.

Jag hoppas att natten som gick infaller igen. Han somnade för natten 22.30, somnade själv i sängen fast han var pratsam när jag la honom. Det är bara till att lägga honom på mage, i med nappen, på med filten och så snutten vid näsan. Kanske får man gå in en gång och stoppa in nappen, men oftast har han somnat inom 5-10 minuter utan att ha gallskrikit, hoppas detta håller i sig.

Iaf så somnade han 22.30 och jag var inställd på att han skulle vaknar runt 1, men klockan var 3 när han vaknade och ville ha mat. Han åt och somnade om och då var klockan nästan 3.30. Sen vaknade han inte förrän 7.30 för nästa mattur, sen somnade han om och vaknade 9.15. Skönt!

Dock så fick jag magknip inatt så jag sov inte så gott, vaknade dessutom rätt ofta för att lyssna efter Lukas. Min kropp är ju inställd på att sova typ 2 timmar i stöten.

Nu får vi se hur denna natt artar sig.

Utflykter

Igår var vi till skånes djurpark, jag har inte varit där på runt 24 år! Men det var trevligt, skönt att bara strosa runt. Nästan inget folk, men säsongen har inte riktigt kommit igång ännu. Det kostar 160:- för vuxna men sen gäller inträdeskortet året ut, mycket bra tycker jag! Lukas var vaken i början och fick sitta upp i sin liggdel, det såg ut som att han tyckte att det var skoj iaf. Sen somnade han och sov i stort sätt igenom hela besöket. Men det gjorde ingenting, för så länge han sov så ville han iaf inte äta. Vädret igår var inte det bästa sitta-ute-och-amma-vädret. Det var mulet och blåste lite kyligt, serveringarna öppnade inte förrän idag så vi kunde inte sätta oss inomhus och jag var inte sugen att amma honom inne på en toalett. Men han sov som sagt gott, vaknade inte riktigt förrän i slutet av parken. När vi var klara så blev det blöjbyte i bilen och sen fick Lukas äta!

När vi skulle hem åkte vi inom ctygross i höör, där jobbar nog de segaste kassörerna i sverige. Bara strul och de såg så oengagerade ut, långsamma var de med.

Idag körde vi till Ängelholms hembygdspark. Där finns lite djur och en lekplats, kanske inte det roligaste stället i världen. Men vi kommer kanske åka dit igen när Lukas är äldre och kan leka lite på lekplatsen. Nej, som det är nu åker jag hellre till skånes djurpark. Tror vi har ungefär lika långt till båda ställena.

Efter hembydsparken åkte vi till Volvo för att tvätta bilen. Lukas och jag stannade kvar i bilen, han sa inte så mycket men tittade lite fundersamt på borstarna.

Sen ringde Lukas farmor och frågade om hon bjöd på lite fika, och självklart så gjorde hon det! Vi var hos farmor några timmar, snackade, slappade, tittade på tv och hade det allmänt trevligt. Lukas pratade en del med farmor, han snackar med de flesta. Dock så snackar han inte riktigt lika mycket när vi är iväg som när vi är hemma.